Halloween mat: 18 skumle og enkle retter til Halloween

Det er ikke bare kostymene som skal være skumle på halloween – maten bør også forkles på en skummel måte. Her får du 18 deilige, men skumle retter til halloween - monstre, uhyrer, hekser og andre skumle figurer.

Halloween mat

Disse enkle oppskriftene bør du prøve til halloween

Halloween er for mange et av årets høydepunkter, hvor alt skal være både skummelt og uhyggelig - det gjelder ikke bare kostymene, men også maten og drikken. Gå derfor all in til halloween-festen med skumle oppskrifter som vil få de fleste til å tenke seg om to ganger før de setter tennene i det.

Det er mange morsomme måter å gjøre mat skummel på - prøv for eksempel å lage rynkete heksefingre, en blodig ostekake eller brownies med realistiske øyne.

Hent inspirasjon eller bla gjennom galleriet og følg Pinterest-lenken, så finner du ingredienser, oppskrifter eller mer informasjon om de skumle Halloween-oppskriftene.

18 geniale idéer til (u)lekker halloween-mat som kan servere til halloweenfesten

Blodig Halloween kake

Skummel Halloween kake

Er det ikke fascinerende hva smørkrem og blodrød konditorfarge kan gjøre. Denne ideen er enkel og effektiv – og den kan brukes på hvilken som helst kake.

Realistiske zombie-fingre til halloween

Halloween mat til barn

Avskjærte menneskefingre med mandelnegler og blodrød konditorfarge eller marmelade kan nok bli en ny halloween-klassiker.

Enkle, uhyggelige halloween-cupcakes

Halloween cupcakes

Gi cupcakesene dine et uhyggelig løft med et øye som prikken over i-en.

Øynene lages ganske enkelt av juice, konditorfarge, gelatin og blåbær, som legges i runde isbitformer.

LES OGSÅ Halloween: Slik lager du et enkelt et flott gresskar

Oppgrader pannekaken til en skummel mumie

skummel halloween kake

Vi elsker de enkle løsningene! Pisk en luftig smørkrem (den må ha minst ti minutter i stavmikseren) og deretter er det bare å gjøre ditt beste med å dekorere pannekaken som en mumie.

TIPS Ideen fungerer også perfekt i mindre skala på cupcakes.

Ormekake til halloween

Halloween mat med godteri

Lag en sjokoladekake og pynt den deretter med vingummiormer. Det er nesten for enkelt - bare se på det fantastiske resultatet!

Knokkelkake av marengs

Halloweenkake med marengs

Marengs er magisk og kan brukes til å lage de fineste ting – også til Halloween. I dette tilfellet realistiske knokler. Igjen er dette en metode som passer til de fleste kaker.

Halloweenkake med øyne

kreative kake halloween

Du kan også bruke en enkel marengsmasse til å "male" spøkelser eller små øyne som kan gi kaken «liv». Bruk mørk sjokolade til pupiller eller spøkelsesøyne.

Hjerne-cookies til halloween

Halloween mat hjerne

Finnes det noe mer urovekkende enn å bli servert en hjerne? Tvilsomt. Heldigvis er det enkelt å lage små hjerner som kan dekorere småkaker, cupcakes eller andre porsjonskaker.

Alt du trenger er en liten klump med for eksempel smørkrem, kake eller lignende, som du kan pynte med tynne marsipanpølser. Avslutt med konditorfarge eller jordbærsyltetøy for den siste realistiske finishen.

Rom- eller daddelkuler med vinger

halloween oppskrifter

Gi konfektkuler med dadler eller vanlige romkuler fra bakeren en uhyggelig flaggermus-makeover med vinger. Du kan også sette øyne på dem eller bruke lakrissnører for å gi dem edderkoppbein. Enklere blir det ikke!

ALT kan reddes med fondant

fondant oppskrift halloween
© Getty Images

Har du en pakke med hvit fondant, kan du være rimelig sikker på at du sannsynligvis vil lykkes med halloweenbaksten. Kjevle den ut, skjær ut sirkler og plasser den over kaken din. Lag øyne med sjokolade, konditorfarge eller små biter av lakris.

Gresskar-hummus

Det er veldig enkelt, men vil garantert pynte på Halloween-buffeten din – og ikke minst smaker det godt!

Potet-hodeskaller

Hodeskaller er et populært innslag på Halloween, spesielt i USA. I Norge kan ideen kan ideen også ta form i poteter på middagstallerkenen.

Spaghetti & "eyeballs"

Lag spaghetti bolognese med en halloween-tvist: øyne! Alt som kreves er små mozzarella-oster og skiver av oliven.

Appetittvekkende gresskaroppkast

Enten om det er guacamole, hummus eller en annen dip som skal serveres, vurder å bruk Halloween-gresskaret ditt som rekvisitt til å servere det som ser ut som... spy. Jepp, denne er virkelig kreativ og helt perfekt for halloween.

Pølsefingre

Denne retten får en helt ny betydning med dette enkle trikset. Alt du trenger her er kyllingpølser, ketchup og eventuelt løk i terninger. Klipp en bit av pølsespissen for å simulere negler, skjær noen kutt som skal minne om rynker og dekorer med litt stekt løk som en negl og ketchup som blod.

Mumie-pølser

Er festens gjester av den yngre generasjon er dette pølsehornet en sikker hit for de fleste. Gi dem en morsom mumietvist på pølsene!

Mumieterte

Mumitrikset funker også som lokk til terten – både på vanlig pai og dessert-paiene.

Grønnsakskoster

Hvis tanken er å lage stenger med grønnsaker til dip, vurder om de vanlige gulrotstavene kan få en liten oppdatering med en saltsteng og litt gressløk. Vipps! Så har du tryllet frem flere grønnsakskoster!