© Ylanite Koppens/Pexels

Slik lager du enkelt et flott gresskar til Halloween

Se hvordan du steg for steg kan lage en gresskarlykt som naboene ser langt etter. Det er mye enklere enn du tror!

24. oktober 2018 av Signe Lønholdt

Misunner du naboens kreative gresskarlykt til Halloween? Ikke fortvil! Du kan selv lage unike og skremmende gresskar – det er ikke så vanskelig som det kan se ut som! 


Dette trenger du for å skjære ut et gresskar til Halloween:


  • Gresskar
  • Skarp kniv
  • Urtekniv
  • Knappenål eller teip
  • Mal
  • Skrutrekker/spisst redskap

Slik gjør du:

1. Tegn eller find en mal det motivet du ønsker på gresskaret ditt. Print ut og klipp eventuelt papirarket til så det blir lettere å jobbe med. Husk at du ikke skal skjære eller klippe motivet ut. Her kan du finne maler til motivet ditt:

Disney-figurer

2. Start enten i toppen av gresskaret eller i bunnen, avhengig av motivet du velger. Hvis du uthuler i bunnen må du huske å lage en skorstein i toppen av gresskaret slik at varme og røyk kan komme ut. Det gjør du ved å enten skjære toppen av slik at du får et lite lokk, eller lag et rundt hull i bunnen med en skarp kniv.  

3. Deretter skraper du ut innmaten med en skje eller isskje. Når gresskaret er helt hult på innsiden er tiden inne for å lage motivet. Velg den delen av gresskaret som er tynnest i veggen når du skal skjære ut motivet etter malen. 

4. Sett malen fast på gresskaret med knappenåler eller teip. Ta deretter en skrutrekker eller et annet spisst redskap og prikk hull langsetter tegningene på malen din. Når det er gjort, ta en litt mindre kniv, for eksempel en urtekniv og skjær ut motivet.

5. Gresskaret ditt er ferdig! Sett det ut på rappen og få lange blikk fra naboene!

Kanskje du også er interessert i...