Slik lager du enkelt et flott gresskar til Halloween

Se hvordan du steg for steg kan lage en lykt av gresskar til Halloween som naboene ser langt etter. Det er mye enklere enn du tror!

utskjært gresskar til halloween
© Ylanite Koppens/Pexels

Misunner du naboens kreative gresskarlykt til Halloween? Ikke fortvil! Du kan selv lage unike og skremmende gresskar som imponerer på Halloween – det er ikke så vanskelig som det kan se ut som!

Dette trenger du for å skjære ut et gresskar til Halloween:

  • Gresskar
  • Skarp kniv
  • Urtekniv
  • Knappenål eller teip
  • Mal
  • Skrutrekker/spisst redskap
Slik skjærer du ut et gresskar til halloween
© Getty Images

Slik gjør du:

1. Tegn eller finn en mal på det motivet du ønsker på gresskaret ditt. Gjerne et litt skummelt motiv - det er jo tross alt Halloween. Print ut og klipp eventuelt papirarket til så det blir lettere å jobbe med. Husk at du ikke skal skjære eller klippe motivet ut.

2. Start enten i toppen av gresskaret eller i bunnen, avhengig av motivet du velger. Hvis du uthuler i bunnen må du huske å lage en skorstein i toppen av gresskaret slik at varme og røyk kan komme ut. Det gjør du ved å enten skjære toppen av slik at du får et lite lokk, eller lag et rundt hull i bunnen med en skarp kniv.

3. Deretter skraper du ut innmaten med en skje eller isskje. Når gresskaret er helt hult på innsiden er tiden inne for å lage motivet. Velg den delen av gresskaret som er tynnest i veggen når du skal skjære ut motivet etter malen.

4. Sett malen fast på gresskaret med knappenåler eller teip. Ta deretter en skrutrekker eller et annet spisst redskap og prikk hull langsetter tegningene på malen din. Når det er gjort, ta en litt mindre kniv, for eksempel en urtekniv og skjær ut motivet.

5. Gresskaret ditt er ferdig! Sett det ut på rappen og få lange blikk fra naboene - nå kan Halloween bare komme!

Lykt av gresskar er dekorativt og enkelt å lage. En perfekt dekorasjon til Halloween!
© Getty Images

Inspirasjon til gresskar til Halloween

Nedenfor har vi samlet litt inspirasjon til utskjæring av gresskar fra Pinterest - se og bli inspirert!

Er du virkelig stødig på hånden kan du jo prøve å skjære ut et av disse gresskarene. Da har du garantert den kuleste dekorasjonen til Halloween i gata, om ikke hele nabolaget!