Slik lager du enkelt hjemmelagde påskeegg

Man trenger ikke investere i maling og fancy utstyr for å lage fine påskeegg til påsken! Se hvordan du helt enkelt kan male dine egne hjemmelagde påskeegg.

slik lager pynter du fine påskeegg til påske

Vi viser deg hvordan du helt enkelt lager hjemmelagde og fine påskeegg!

© Getty Images

Pynt opp til påske ved å lage fine påskeegg!

Påsken er rett rundt hjørnet, og det betyr at det er tid for påskepynt, og kanskje først og fremst pyntede egg. Det å pynte til påske trenger ikke være så komplisert - å blåse påskeegg er faktisk lettere enn du kanskje tror.

Hvordan lage et påskeegg?
I stedet for å finne frem akrylmalingen eller decoupage-limet, kan man rett og slett gå på kjøkkenet og bruke det man har i skuffer og skap for å male fine påskeegg i pastellfarger.

Dette er faktisk veldig enkelt, og med helt vanlige hvite egg kan man oppnå de fineste resultater.

Bli inspirert nedenfor til å lage fine DIY påskeegg!

diy pynte farge påskeegg

Hvordan lage fine påskeegg? Med ingredienser fra kjøleskapet kan du pynte de fineste påskeeggene.

© Getty Images

Hva slags maling på egg?

Påskeegg er en åpenbar påskepynt å dekorere med til høytiden. Men det å pynte påskeeggene kan gjøres på flere måter. Dersom du ønsker å farge eggene dine på en naturlig måte kan det enkelt gjøres med ingredienser du allerede har i kjøleskapet. Bildet ovenfor forteller deg hvilken ingrediens du kan tilsette for å gi påskeeggene dine de perfekte pastellnyansene.

Slik lager du påskeegg

  • Bland en liter vann med to teskjeer lys eddik, og kok det opp i en gryte.

  • Putt i de fargegivende ingrediensen(e) (som sett på bildet ovenfor), og la det koke i 30 min før du tar det av varmen og lar det kjøles ned.

  • Imens vannet koker og/eller kjøles ned, stikker du et lite hull på tuppen av eggene du vil farge og blåser ut innholdet.

  • Når det fargede vannet er helt nedkjølt siler du det. Deretter legger du de utblåste eggene i det silte vannet - og voila! Du har de fineste egg. Hvor kraftig fargen blir avhenger av hvor lenge eggene ligger i vannet. Hold derfor øye med eggene. F. eks. kan rødbete ende opp i en kraftig rosafarge og en sart pastellrosa.

4 andre ideer til dekorasjon og pynt av påskeegg

De ferdigfargede påskeeggene er svært dekorative, og kan være fine å legge i en skål akkurat som de er. Men - det er kun fantasien som setter grenser, så du kan like gjerne henge dem i fine bånd eller dekorere dem på annet vis.
Hvis du er i det kunstneriske hjørnet finner du nederst i artikkelen en video som guider deg til hvordan du på kreative måter kan lage og pynte dekorative påskeegg.

Påskeegg idé 1: Blomstertrykk

En idé vi synes er veldig fin, er å legge små blader eller blomster på eggene før du farger dem. Måten dette gjøres på er å legge egg og blomster i en nylonstrømpe før de legges i vannet. Dette vil gi eggene noen fine mønstre, som du kan se nedenfor.

Les også: Slik pynter du årets fineste påskebord

fine påskeegg pyntet

Disse fine påskeeggene er pyntet ved hjelp av en nylonstrømpe.

© Getty Images

Påskeegg idé 2: Fine prikker

De pastellfargede eggene kan også få et fint og spesielt uttrykk ved å dyppe en pensel i farget vann av ingrediensene ovenfor, og deretter sprøyter dråper av farge på dem. Når "malingen" tørker vil eggene få noen fine flekker.

Alternativt kan du sprøyte dem forsiktig med glitter eller vanlig maling.

pynte påskeegg diy påskepynt

Tenk kreativt når du skal lage påskepynt av egg.

Påskeegg idé 3: Tegn med kulepenn

Du kan også finne frem en kulepenn eller en tynn tusj, og tegne delikate mønstre på de fargede påskeeggene. NB! Vær forsiktig, slik at eggene ikke knuses.

påskepynt påskeegg diy

Pynt påskeeggene ved å bruke tusj eller kulepenn til å lage fine mønstre eller ansikter.

© Getty Images

Påskeegg idé 4: Svevende påskeegg av stoff

En siste ide til å pynte påskeegg kan være å pakke eggene inn i stoff som du syr igjen i topp og bunn, og pynter med for eksempel en fin perle. Ta en tråd gjennom eggene dersom du vil henge de opp.

Velger du et gjennomsiktig stoff hvor man ser de fargede eggene vil du få et elegant og annerledes uttrykk som skiller seg ut.

Les også: 15 ideer til hjemmelaget påskepynt og dekorasjoner

hvordan lage påskeegg

Pynt fine påskeegg ved å henge de opp i elegant stoff.

VIDEO: Se hvordan du lager påskeegg og pynter de på en kreativ måte

Les også: 19 oppskrifter på fantastiske påskekaker