Slik pynter du årets påskebord

Sett ditt eget preg på påsken ved å pynte et koselig påskebord. Her får du inspirasjon og tips til kreativ borddekking til påske og hvordan du gjør det enkelt og billig.

borddekking til påske pynte påskebord

Lær hvordan du pynter årets fineste påskebord ved å få elementer av påske inn i borddekkingen!

Slik dekker du årets fineste påskebord

Ordet påske er noe mange forbinder med påskeharen, påskeegg og solgule fjær, og det er også dette som preger innredningen når det skal pyntes til påske. Og når gjester skal inviteres hjem er det hyggelig å ha et gjennomført og pyntet påskebord. Men hvordan pynter man et påskebord på best mulig måte?

Påskepynt finnes i mange forskjellige varianter - både fargerikt og funky, og det mer rolige og enkle. Det viktigste er at du bruker det du liker, og det du synes er fint. Det kan derfor være en god ide å leke med uttrykket når du dekker opp til årets påskemiddag. Prøv også å utfordre kreativiteten når det kommer til å gi borddekkingen et preg av påske.

Uansett om du gjør mye eller lite ut av påsken finnes det mange måter du kan gi påskebordet et personlig preg. Kanskje mangler du ideer til påskebordet? Se her og bli inspirert.

Kreativt påskebord: Et hjemmelaget fuglerede

Finner du søtere pynt til påskebordet? Med noen kvister eller strå kan du enkelt lage et lite fuglerede, hvor du legger små, dekorerte egg - enkelt, stilig og en søt detalj for å pynte påskebordet.

Les også: Slik lager du helt enkelt hjemmelagde påskeegg

Et morsomt og lekende uttrykk med servietter

En brettet serviett kan gi en wow-effekt i borddekkingen, og med disse kaninørene kan du gi påskebordet et morsomt og lekent uttrykk. Å pynte påskebordet trenger ikke være vanskeligere enn en liten søt detalj som dette.

Enkel, men pyntet borddekking til påske

Liker du det rolige og enkle uttrykket kan dette være den optimale borddekkingen for deg til påske. Velg en mørk fargepalett og la påsken skinne gjennom med en enkelt vårblomst og et par dekorative fjær på tallerknene. Resultatet blir et hyggelig og pyntet påskebord!

Pynt påskebordet med kreativ serviett-pynt

Hvis du vil holde borddekkingen til påske fint og simpelt, kan du for eksempel brette noen søte og kreative servietter som dette for å virkelige sette påskestemningen.

Les også: 19 oppskrifter på fantastiske påskekaker

Et kongelig påskebord

Royal Copenhagen har i flere århundrer vært en klassiker innenfor servise, og serviset tas gjerne frem ved ulike høytider - så hvorfor ikke bruke det som elementer i borddekkingen til påske? Bruk de vakre eggene fra påskekolleksjonen som dekorasjon og pynt på påskebordet og det vil neppe slå feil.

Les også: Slik forvandler du en eggekartong til fine påskeliljer

Bring påske- og vårblomstene inn på påskebordet

Vår og påske betyr blomster og dette kan du utnytte i borddekkingen. Pynt et nydelig påskebord ved å bruke et eggeglass eller en liten vase på hver tallerken og fyll den med snøklokker, anemoner eller påskeliljer. Kanskje du til og med har funnet hestehov eller hvitveis du kan pynte påskebordet med.

Les også: De fineste påskeblomstene

En gul påske - også når det kommer til borddekking

Er det noe som kan gi assosiasjoner til påske er det fargen gul. Derfor kan du med fordel sette gjestene i påskestemning ved å pynte et koselig påskebord i gule, rustrøde og gylne farger for å sikre den rette påskestemningen. Har du noe servis med gult eller andre påskefarger i seg kan du også sette frem dette som en del av borddekkingen.

Søt borddekking til påske: Mal ansikter på egg

Hjemmelaget påskepynt til påskebordet bør ikke avskrives. Det kan nemlig gi påskebordet et hyggelig og personlig preg. Se for eksempel disse eggene med fine, håndmalte ansikter som er en koselig og enkel måte å pynte på.

IDÉ Gjør dette til en familieaktivitet. Ungene kommer til å elske det!

Les også: 15 ideer til påskepynt du kan lage selv

Greiner som pynt til påskebordet

Ta et par greiner fra hagen eller skogen inn og bruk disse til å pynte påskebordet. Heng noen malte egg fra greiene og la pynten være en del av en kreativ borddekking som vil imponere gjestene. En enkel løsning med stor effekt.

IDÉ Greiner kan gi et rått og moderne uttrykk uavhengig av årstid, og kan derfor brukes i innredningen hele året.

Heng opp påskepynten

Påskepynten trenger ikke kun å ligge på påskebordet. Den kan like gjerne henges opp. For eksempel som her, hvor det er hengt opp påskeegg i forskjellige nivåer fra en dekorasjon over bordet.

Les også: 15 ideer til hjemmelaget påskepynt og dekorasjoner