Ideer til påskebord
© Lyngby Porcelæn/Getty Images

10 ideer til de fineste påskebordene

Påsken er her, og for de fleste betyr det noen etterlengtede fridager hvor det er tid for kos og de lange måltidene. Imponer gjestene med påskens fineste borddekking.

3. februar 2022 av Laura Edlefsen Thurøe

Ordet påske er noe mange forbinder med påskeharen, påskeegg og solgule fjær, og det er også dette som preger innredningen når det skal pyntes til påske. 

Påskepynt finnes i mange forskjellige varianter - både fargerikt og funky, og det mer rolige og enkle. Det viktigste er at du bruker det du liker, og det du synes er fint. Det kan derfor være en god ide å leke med uttrykket når du dekker opp til årets påskemiddag. 

Uansett om du gjør mye eller lite ut av påsken finnes det mange måter du kan gi påskebordet et personlig preg. Kanskje mangler du ideer til påskebordet? Se her og bli inspirert.

Et hjemmelaget fuglerede

Med noen kvaster eller strå kan du enkelt lage et lite fuglerede, hvor du legger små, dekorerte egg - enkelt, stilig og en søt detalj i borddekkingen.

Et morsomt og lekende uttrykk med servietter

En brettet serviett kan gi en wow-effekt i borddekkingen, og med disse kaninørene kan du gi påskebordet et morsomt og lekent uttrykk. 

Det enkle er ofte det beste

Liker du det rolige og enkle uttrykket kan dette være borddekkingen for deg. Velg en mørk fargepalett og la påsken skinne gjennom med en enkelt vårblomst og et par dekorative fjær på tallerknene.

Kreativ serviett-pynt

Hvis du vil holde bordet fint og simpelt, kan du for eksempel brette noen søte og kreative servietter som dette for å virkelige sette påskestemningen. 

Et kongelig påskebord

Royal Copenhagen har i flere århundrer vært en klassiker innenfor servise, og serviset tas gjerne frem ved ulike høytider - påsken inkludert. Hva med å bruke de vakre eggene fra påskekolleksjonen som dekorasjon på påskebordet?

Bring påske- og vårblomstene inn på bordet

Vår og påske betyr blomster. Bruk et eggeglass eller en liten vase på hver tallerken og fyll den med snøklokker, anemoner eller påskeliljer. Kanskje du til og med har funnet hestehov eller hvitveis du kan pynte med. 

Les også: De fineste påskeblomstene

En gul påske

Er det noe som kan gi assosiasjoner til påske er det fargen gul. Pynt bordet i gule, rustrøde og gylne farger for å sikre den rette påskestemningen. 

Mal ansikter på egg

Hjemmelaget påskepynt bør ikke avskrives. Det kan nemlig gi påskebordet et hyggelig og personlig preg. Se for eksempel disse eggene med fine, håndmalte ansikter.

IDÉ Gjør dette til en familieaktivitet. Ungene kommer til å elske det!

Les også: 11 ideer til påskepynt du kan lage selv

Greiner som påskepynt

Ta et par greiner fra hagen eller skogen inn på bordet, og pynt dem med påskeegg i alle verdens farger. En enkel løsning med stor effekt. 

IDÉ Greiner kan gi et rått og moderne uttrykk uavhengig av årstid, og kan derfor brukes i innredningen hele året.

Heng opp påskepynten

Påskepynten trenger ikke kun å ligge på bordet. Den kan like gjerne henges opp. For eksempel som her, hvor det er hengt opp påskeegg i forskjellige nivåer fra en dekorasjon over bordet.

Håndplukket til deg

Kanskje du også er interessert i...