Påskepynt DIY: 15 ideer til hjemmelaget påskepynt og dekorasjoner

Med påsken følger tradisjoner når det kommer til aktiviteter, måltider, påskekrim og ikke minst påskepynt. Men visste du at å lage påskepynt ikke er like vanskelig som du tror? Her er 15 geniale måter å lage påskepynt på, både billig og enkelt.

lage påskepynt tips dekorasjoner

Årets påskepynt trenger ikke være dyrt eller komplisert. Vi viser deg hvordan du kan lage påskepynt helt selv, helt enkelt!

© Getty Images

Skiløypene fylles, solo og kvikk lunsj handles inn i store mengder, hytta stues med nære og kjære - det er påske! Mange har gode assosiasjoner med påsken, da det er en høytid man ofte tilbringer med de man er glad i. For å komme i ekstra påskestemning er det opplagt å ha litt påskepynt i hjemmet. Men visste du at påskepynt kan lages både enkelt og billig?

Hva er mest vanlig å pynte med til påske?
Når det kommer til påskepynt har flere familier sine individuelle tradisjoner. Likevel er det noe påskepynt som går igjen i mange hjem. For eksempel er den klassiske påskepynten som man kan lage selv å se i flere hjem, blant annet egg med ansikter, eller runde søte høner med ski på bena. De tradisjonelle påskeliljene pryder også både hus, hytter og leiligheter i god tid før påske. Egg i alle mønstre og farger er også naturlig å pynte med, som kan henges fra grener eller brukes som påskepynt i planter eller skåler rundt i huset.

Uten at du er klar over det kan man faktisk gjøre mer ut av påskepynten enn de tradisjonelle påskedekorasjonene. Her viser vi deg 15 måter å lage påskepynt på selv, og hvordan du pynter opp ordentlig til påske.

Påskepynt i kurv: Blomsteroppsats med påskeegg

Det å lage påskepynt er ikke så vanskelig som man kanskje tror. Hvorfor ikke lage en "påskete" blomsteroppsats? Kjøp noen fine blomster, og legg egg eller annen påskepynt rundt vasen, for eksempel på et brett eller i en kurv som ovenfor.

Påskeegg som kreativ påskepynt

Med denne DIY-påskepynten som du kan lage selv gir du påskepynt en ny deimensjon! Gi hardkokte egg en kul marmor-effekt i et neglelakk-bad. Bruk enten en eller flere farger og drypp et par dråper av neglelakken i et temperert vannbad. Det er perfekt å bruke en isboks til dette. Ha på deg hansker og la eggene tørke stående på fyrstikker eller knappenåler over papir! Voilà, å lage påskepynt har aldri vært enklere!

Heklet påskepynt du kan lage selv

Er du en av de som har slengt deg på hekletrenden? Hva med å lage noen søte hjemmelagde egg som påskepynt? De både ser og føles helt nydelige ut! Ta med garnet ut i solveggen, hent deg en solo og kvikk-lunsj og lag påskepynt selv mens du slapper av.

Hvordan lage påskepynt?
Som eksemplene over viser er det ikke så vanskelig som man kanskje tror å lage påskepynt selv. Det er rett og slett bare fantasien som setter grenser. Bruk garn, egg, maling, grener, lim, heklepinner eller strikketøyet til å lage kreativ påskepynt. Brett servietter med påskemotiv, legg noen dekorerte egg i en kurv eller plukk fine vårblomster i naturen og la de pryde hjemmet.

Dekorativ kurv som påskepynt

Med saks, plastkopper, litt hyssing og en limpistol kan du helt enkelt lage påskepynt selv med minimalt budsjett. Denne søte påskekurven er superenkel å lage og kan dekorerer med søte påskeegg eller påskegodt.

Påskepynt idé: Lag påskepynt av ståltråd og fjær

Selv om egg er en klassisk måte å lage påskepynt på er det ikke nødvendigvis sånn at du trenger et fysisk egg! Se nemlig på denne kreative påskepynten. Bruk ståltråd og en fjær og pynt eventuelt med perler og andre farger og vipps har du en supersøt påskepynt som kan brukes år etter år.

Enkel påskepynt av brettede servietter

Å lage påskepynt kan rett og slett gjøres ved bruk av å brette servietter! Brett en del seksjoner i samme form som et magasin og sy en tråd gjennom midtlinjen. Superfin påskepynt som kan henges rundt i huset og virkelig forsterke påskestemningen.

Hvilke farger bør jeg bruke når jeg pynter til påske?
La deg inspirere av påskefargene når du skal dekorere hjemmet med påskepynt. De vanligste fargene som brukes i påskepynt er den klassiske gulfargen, i tillegg til lilla. Dog er det ingenting som stopper deg fra å legge til litt fine grønn-nyanser eller noen elementer av rosa, som også kan ses i diverse påskepynt.

Det er viktig å huske på å bruke fargene som gjør deg glad, da det er du som skal leve med påskepynten rundt deg. Du kan også med fordel hente inspirasjon fra naturens farger og elementer når du skal lage påskepynt.

DIY påskepynt: Påskepynt av garn

Lag flotte påskeegg ved bruk av ballonger og litt fargerikt garn. Dette er påskepynt som vil imponere både store og små.

Les også: Her er 20 gule og gode kjøp til påske

Påskepynt idé: Fuglerede

Vi digger påskepynt som er estetisk flott, kan gjenbrukes år etter år og krever lite tid og penger å lage! Lag et søtt fuglerede med noen M&Ms som skal ligne fugleeggene. Dette er en kreativ og koselig påskepynt som enkelt kan lages selv.

Påskepynt til påskebordet

En borddekking påsken verdig! Det beste er at den heller ikke krever så mye utstyr. Gjennom påsken samles man ofte med familie og venner til diverse påskemåltider og derfor er det viktig å ikke glemme å gi bordet litt kjærlighet med påskepynt her og der. Denne påskepynten kan enkelt lages selv og vil gi gjestene stor påskestemning.

Hvordan lage påskepynt av egg?
Egg er en klassisk påskepynt i de fleste hjem under påsken. Men det er kun fantasien som setter grenser for hvordan de kan brukes til å pynte med. Mal for eksempel eggene i kreative mønstre og farger eller bruker de i borddekkingen slik som over. Da høner også ofte er forbundet med påske kan du med fordel lage påskepynt med både fugler, høner og egg. Legg eggene i en dekorativ kurv, et hjemmelaget fuglerede eller heng de fra dekorative påskegrener. En ting er hvertfall sikkert uansett hvordan du velger å pynte med påskeeggene - de slår aldri feil som påskepynt!

Påskepynt idé: Hjemmelaget lysestake som påskepynt

påskepynt lysestake lage påskepynt selv

Å lage påskepynt kan være så enkelt som å samle noen egg, en eggekartong, noen blomster og fjær.

© Getty Images

En enkel og søt måte å lage påskepynt på er denne lysestaken av eggekartong med egg som telys. Snakk om påskepynt som er enkel å lage, ser fint ut og krever lite innsats.

DIY påskepynt: Vårlig blomsteroppsats som påskepynt

Påsken er jo også en del av våren! La årets påskepynt være et vårlig vindu med blomster - bare se hvor fint det blir! Her er det også fint å bruke tulipaner. Denne typen påskepynt er perfekt for deg som ønsker en litt roligere form for påskepynt, uten farger, mønstre og altfor mange dekorasjoner.

Les også: Slik lager du helt enkelt hjemmelagde påskeegg

Påskekrans som årets påskepynt

Gå all in på årets påskepynt og lag denne fargerike og flotte påskekransen. Det ser kanskje ut som et stort prosjekt ved første øyekast, men når du først har gått til innkjøp av materialene og har kommet i gang, går det relativt fort. Det beste med denne påskepynten er at den kan gjenbrukes år etter år!

Hvordan lage påskekrans?
Påskekrans er en fin måte å pynte til påske på. Det finnes to åpenbare muligheter når det kommer til å bruke en påskekrans som påskepynt. Den enkle måten er å gå til innkjøp av en, eller hvis du er i det kreative hjørnet kan du også kaste deg ut i en DIY-påskekrans. Her kan du med fordel trekke inn de klassiske påskefargene i kransen, for eksempel ved å legge inn elementer av lilla.

Påskepynt i glassvase

Å lage påskepynt kan være så enkelt som å legge dekor-egg og fjær i en glassvase. Det blir ikke enklere enn det, og bare se så fint det blir! Har du barn kan du for eksempel la de male sine egne påskeegg og deretter utstille påskepynten i en glassvase som på bilde.

Kreativ påskepynt: Serviettbretting som påskepynt

Pryd påskebordet med kreativ påskepynt laget av å brette servietter. Denne søte påskeharen vil nok bli en stor favoritt rundt bordet. Husk å sjekk at du har riktig materiale på servietten før du kaster deg ut i DIY prosjektet.

Vil du ha mer påske-DIY? Mal dine egne påskeegg med ting du har hjemme

Hengende egg som påskepynt

hjemmelaget påskepynt ideer påskepynt

Enkel, men dekorativ påskepynt? Heng noen egg i litt hyssing og sett det oppi en dekorativ krukke!

© Getty Images

Det er ikke nødvendig å kjøpe inn masse utstyr for å lage fin påskepynt. Denne påskepynten er nemlig laget med ting alle har hjemme - eller i naturen! Plukk noen grener og bind noen egg i litt hyssing og plasser de i en fin krukke eller vase. Hvis du vil gjøre enda mer ut av denne påskepynten kan du også male eggene i fargerike mønstre. Snakk om enkel og fin påskepynt!

Påskepynt: Påskeegg som miniatyrvase

egg som påskepynt lage påskepynt selv

Bruk påskeeggene som små vaser! En genial påskepynt du kan lage selv.

© Getty Images

En nydelig måte å pynte både bord og hjem på er ved å bruke eggeskal som en miniatyr-blomstervase. Dette er en påskepynt som er enkel å lage selv og vil bringe stor påskestemning.

Les også: 19 oppskrifter på fantastiske påskekaker