Påskekaker DIY: 19 ideer til påskens fineste kaker

I påsken er det tid og rom til å kose seg litt ekstra. Hva med å imponere med en smakfull og vakker påskekake? Prøv deg på alt fra en smakfull påskekake i langpanne, en klassisk gul påskekake eller en mer kreativ påskedessert med påskeegg og fuglerede som dekor.

påskedessert-påskekake-oppskrift
© Getty Images

Påske er for mange synonymt med tid til de litt større prosjektene man ikke har tid til ellers, familiekos og påsketradisjoner. Mange tar seg tid til å kose seg litt ekstra i påsken, og her er søte saker gjerne et fast innslag for mange, hvor påskekaken er høydepunktet.

Finn frem slikkepott og bakebolle, og lag en skikkelig påskekake eller påskedessert. Baking er en hyggelig aktivitet for hele familien, og det er noe helt spesielt å spise noe man selv har bakt.

På Pinterest finnes det utallige ideer til lekre påskekaker - som både ser bra ut og smaker godt. Du trenger heldigvis ikke være verdensmester i baking for å få til disse kakene. Her er det nemlig påskekaker i alle vanskelighetsgrader. Prøv deg på en påskekake i langpanne, en kreativ påskedessert, en smakfull suksessterte eller bare en klassisk gul påskekake?

Felles for påskekakene er at det gjerne kan lekes med smaker og det visuelle uttrykket. La deg inspirere av et utvalg av noe av den beste inspirasjon Pinterest har å by på. Vi garanterer at du får et skikkelig søtsug.

påskekake diy oppskrift

Vi gir deg 19 oppskrifter på fantastiske påskekaker!

Påskekake 1: Fuglerede

Påske og påskepynt assosieres ofte med fuglereder og påskekyllinger. Hvorfor ikke bruke det som inspirasjon når du baker årets påskekake? Denne påskekaken fra danske Bakeglad er en fyldig sjokoladekake med deilige sjokoladeegg oppå. Nam!

Påskekake 2: Påskekake med pasjonsfrukt

En kombinasjon som passer overraskende godt er sjokolade og pasjonsfrukt, og dette er hovedingrediensene i denne oppskriften til en optimal påskekake. Det er noe spesielt som skjer når den søte sjokoladen møter den syrlige pasjonsfrukten. Og ikke minst er påskekaken også fin å se på.

Påskekake 3: En annerledes påskedessert

Imponer familien med en stilig og annerledes påskekake som ligner på egg. Kaken har en en skikkelig wow-effekt, og du vil utvilsomt imponere dem som skal spise dem! Dette er en perfekt kake å servere til påske!

Påskekake 4: Kake med Kvikk Lunsj og appelsin

Ingen påske uten appelsin og Kvikk Lunsj og det er denne påskekaken et levende bevis på. Kvikk Lunsj har vært på markedet siden 1937 (!), og er for mange uunnværlig i påsken. Ida Gran Jansen, vinner av Hele Norge Baker i 2013, har kombinert den klassiske påskekombinasjonen i oppskriften på denne deilige, syndige påskekaken med Kvikk Lunsj-bunn, sjokolade- og appelsinmousse, samt nøtteglasur. En perfekt norsk påskekake!

Les også: 10 ideer til fine påskebord

Påskekake 5: Kake med blank glasur

Dersom du ikke har så mye erfaring med blank glasur, kan denne påskekaken være litt mer tidskrevende. I påsken har man gjerne litt tid til overs, og da er dette perfekt å lære seg. En gul glasur sender tankene i retning påske, og se bare hvor fin finish kaken får! En gul påskekake blir rett og slett aldri feil som påskedessert.

Påskekake 6: Suksessterte

La årets påskekake være en klassisk suksessterte. Denne er basert på den kjente "suksesskaken", men med en deilig appelsinsmak på den gule kremen er den perfekt til påsken. For ekstra påskestemning kan du pynte med påskemarsipan!

Påskekake 7: Lakriskake

Denne påskekaken vil vi gjerne ha! Ikke bare ser påskekaken helt fantastisk ut, men med ingrediensene i oppskriften, som blant annet er lakris, hvit sjokolade og sitron, kan den umulig smake noe annet enn magisk!

Påskekake 8: Påskeegg med krønsj

Hvorfor ikke gå for noe annet enn en klassisk påskekake i langpanne? Prøv en annerledes påskedessert i år og lag dine egne påskeegg av sjokolade. De kan lages i x antall varianter, alt etter hva du foretrekker. Akkurat disse er laget med karamell og crunchy kuler i salt karamell.

Les også: 11 gode ideer til påskepynt du kan lage selv

Påskekake 9: Ostekake a la påske

Elsker du ostekake like mye som oss? Da må du prøve denne oppskriften på en fantastisk påskekake. Den gule fargen skriker påske, og passer derfor perfekt i høytiden som er nå over oss.

Påskekake 10: Påskecupcakes

Cupcakes er et perfekt bakeprosjekt, så hvorfor ikke la det bli årets påskedessert? De er enkle å lage, kan lages i mange ulike varianter, og kan gjøres så avansert som man vil. Prøv for eksempel denne med gul frosting, rosmarin og påskeegg som pynt. Perfekte små påskekaker.

Påskekake 11: Påskebrød

Hvis du vil prøve noe litt annerledes er disse påskebrødene en perfekt ide. Deigen lages med litt kardemomme i, flettes og brettes til et "rede". De ferdigstekte "redene" pyntes deretter med påskeegg i marsipan. I disse redene møter det salte det søte, og de er perfekte til frokost eller som et lite mellommåltid.

Les også: Pynt påskeeggene med ting du har hjemme

Påskekake 12: Cookiebars

Denne påskeversjonen av en cookiebar ser farlig god ut. Server den som en deilig påskedessert! Den er også enkel å lage - så denne vil alle kunne få til!

Påskekake 13: Morsomme påskekaker til barna

Påsken er også en tid hvor barna har påskeverksted på skole eller i barnehage, eller man i fellesskap har påskeverksted hjemme. Hvorfor ikke ta med det kreative inn i bakingen? La barna være med å lage årets påskekake, og dekorer muffins i morsomme varianter, som for eksempel som lam. Hyggelig og morsomt for både store og små!

Påskekake 14: Nougatkake

Mange forbinder Odense Marcipan med jul, men de har vel så mange oppskrifter på både påskeegg og påskekaker. Blant annet har de denne påskekaken med nougat, som vi absolutt kunne blitt avhengige av!

Les også: 21 gule kjøp til påske

Påskekake 15: Gulrotkake møter donuts

Vi kan egentlig ikke forestille oss en bedre kombinasjon. At de i tillegg ser supersøte ut er bare en ekstra bonus! Dette er en opplagt kake til påsken!

Påskekake 16: Fargerik blomsterkake

Dette er en fantastisk gulrotkake som nesten er for fin til å spises! Server denne fine påskedesserten til familieselskap, middager eller til påskelunsjen - det er tross alt den perfekte kake til påske.

Påskekake 17: En stor favoritt - suksessterte som årets påskekake

En suksessterte som påskekake kan aldri slå feil, spesielt når kaken er gul og smaker like godt som den ser ut som. Dette er en opplagt kake å servere til påske og passer godt til både store og små.

Påskekake 18: Påskekake i langpanne

Hvorfor ikke servere en saftig sitronkake som årets påskekake? Ikke bare er det en gul og hvit påskekake, som er to klassiske påskefarger, den er perfekt å servere hvis man får gjester, da den lages i langpanne.

Påskekake 19: VIDEO-guide - muffins som påskedessert

Ønsker du å servere noe annet enn en klassisk, gul påskekake, men gjerne vil prøve ut oppskriften på en eller annen form for påskedessert? Prøv deg på disse superenkle og søte cupcakesene som både store og små vil elske! Trykk på videoen og bli guidet steg for steg i prosessen.