© Getty Images

14 ideer til påskens fineste kaker

I påsken er det tid og rom til å kose seg litt ekstra. Hva med å imponere med en skikkelig lekker kake? Vi har samlet de fineste kakene du kan lage i påsken.

22. februar 2022 av Laura Edlefsen Thurøe & Ragnhild Flatebø

Påske er for mange synonymt med tid til de litt større prosjektene man ikke har tid til ellers, familiekos og påsketradisjoner. Mange tar seg tid til å kose seg litt ekstra i påsken, og her er søte saker gjerne et fast innslag for mange.

Finn frem slikkepott og bakebolle, og lag en skikkelig påskekake. Baking er en hyggelig aktivitet for hele familien, og det er noe helt spesielt å spise noe man selv har bakt. 

På Pinterest finnes det utallige ideer til lekre påskekaker - som både ser bra ut og smaker godt. Du trenger heldigvis ikke være verdensmester i baking for å få til disse kakene. Her er det nemlig kaker i alle vanskelighetsgrader.

Felles for kakene er at det gjerne kan lekes med smaker og det visuelle uttrykket. La deg inspirere av et utvalg av noe av den beste inspirasjon Pinterest har å by på. Vi garanterer at du får et skikkelig søtsug. 

Fuglerede

Påske og påskepynt assosieres ofte med fuglereder og påskekyllinger. Hvorfor ikke bruke det som inspirasjon når du baker til påske? Denne påskekaken fra danske Bakeglad er en fyldig sjokoladekake med deilige sjokoladeegg oppå. Nam!

Påskekake med pasjonsfrukt

En kombinasjon som passer overraskende godt er sjokolade og pasjonsfrukt. Det er noe spesielt som skjer når den søte sjokoladen møter den syrlige pasjonsfrukten. Og ikke minst er påskekaken også fin å se på.

En annerledes påskedessert

Imponer familien med en stilig og annerledes påskekake som ligner på egg. Kaken har en en skikkelig wow-effekt, og du vil utvilsomt imponere dem som skal spise dem!

Kake med Kvikk Lunsj og appelsin

Ingen påske uten appelsin og Kvikk Lunsj! Kvikk Lunsj har vært på markedet siden 1937 (!), og er for mange uunnværlig i påsken. Ida Gran Jansen, vinnere av Hele Norge Baker 2013, har kombinert den klassiske påskekombinasjonen i denne deilige, syndige kaken med Kvikk Lunsj-bunn, sjokolade- og appelsinmousse, samt nøtteglasur. En perfekt norsk påskekake! 

Les også: 10 ideer til fine påskebord

Kake med blank glasur

Dersom du ikke har så mye erfaring med blank glasur, kan denne være litt mer tidskrevende. I påsken har man gjerne litt tid til overs, og da er dette perfekt å lære seg. En gul glasur sender  tankene i retning påske, og se bare hvor fin finish kaken får!

Påskesuksess

Denne er basert på den kjente "suksesskaken", men med en deilig appelsinsmak på den gule kremen er den perfekt til påsken. For ekstra påskestemning kan du pynte med påskemarsipan!

Lakriskake

Lakris, hvit sjokolade og sitron? Denne påskekaken vil vi gjerne ha!

Påskeegg med krønsj

Prøv en annerledes påskedessert i år og lag dine egne påskeegg av sjokolade. De kan lages i x antall varianter, alt etter hva du foretrekker. Akkurat disse er laget med karamell og crunchy kuler i salt karamell. Høres det ikke lekkert ut?

Les også: 11 gode ideer til påskepynt du kan lage selv

Ostekake a la påske

Elsker du ostekake like mye som oss? Da må du prøve denne. Den gule fargen skriker påske, og passer derfor perfekt i høytiden som er nå over oss. 

Påskecupcakes  

Cupcakes er et perfekt bakeprosjekt. De er enkle å lage, kan lages i mange ulike varianter, og kan gjøres så avansert som man vil. Prøv for eksempel denne med gul frosting, rosmarin og påskeegg som pynt. Perfekte små påskekaker. 

Påskebrød

Hvis du vil prøve noe litt annerledes er disse påskebrødene en perfekt ide. Deigen lages med litt kardemomme i, flettes og brettes til et "rede". De ferdigstekte "redene" pyntes deretter med påskeegg i marsipan. I disse redene møter det salte det søte, og de er perfekte til frokost eller som et lite mellommåltid. 

Les også: Pynt påskeeggene med ting du har hjemme

Cookiebars

Denne påskeversjonen av en cookiebar ser farlig god ut. Den er også enkel å lage - så denne vil alle kunne få til!

Morsomme kaker til barna

Påsken er også en tid hvor barna har påskeverksted på skole eller i barnehage, eller man i fellesskap har påskeverksted hjemme. Hvorfor ikke ta med det kreative inn i bakingen? La barna være med, og dekorer muffins i morsomme varianter, som for eksempel som lam. Hyggelig og morsomt for både store og små!

Nougatkake

Mange forbinder Odense Marcipan med jul, men de har vel så mange oppskrifter på både påskeegg og påskekaker. Blant annet har de denne påskekaken med nougat, som vi absolutt kunne blitt avhengige av!

Les også: 21 gule kjøp til påske

Gulrotkake møter donuts

Vi kan egentlig ikke forestille oss en bedre kombinasjon. At de i tillegg ser supersøt ut, er bare en ekstra bonus! Denne skal vi definitivt teste i påsken. 

Håndplukket til deg

Kanskje du også er interessert i...