"Det er ikke så lett å se, men denne kransen er faktisk en kake"

– Jeg elsker å lage kaker som overrasker litt, og denne har jeg dekorert slik at den ligner en grankrans. Kaken er pyntet med grønn smørkrem, små rosmarinkvister, spiselig glitter og lakriskuler av gull. Det eneste som ikke kan spises, er velursløyfen, sier smykkedesigner Julie Wettergren.

Nagelstakene er fra Stoff, lysene fra Ester & Erik, bestikket fra Cutipol og asjettene fra Würtz.

© Foto: Anitta Behrendt

Spiselig julekrans med smørkrem og lakriskuler

Unngå å slå av skjermen

Ingredienser

2 People

Julekrans

  • 250 g mykt smør
  • 250 g sukker
  • 4 egg
  • 250 g hvetemel
  • 1 ss vaniljesukker
  • 1 ts bakepulver

Smørkrem

  • 250 g mykt smør
  • 250 g melis
  • 2 eggeplommer
  • 2 ts vaniljeekstrakt (ev. vaniljesukker)
  • Ev. konditorfarge, sitronsaft eller annen farge- og smakstilsetning etter ønske

Slik gjør du:

Julekrans:

  1. Pisk sukker og smør til en luftig masse.
  1. Ha i de fire eggene, ett av gangen, og pisk grundig mellom hvert egg.
  1. Bland mel, bakepulver og vaniljesukker i en skål, og vend det inn i smørmassen.
  1. Smør en randform med stort hull og hell kakedeigen i formen.
  1. Stek kaken i forvarmet ovn ved 175 grader i 45-50 minutter. Sjekk om den er gjennomstekt ved å stikke en kakenål eller en tynn grillpinne av tre inn i den. Hvis det ikke sitter deig igjen på pinnen, er kaken ferdig.
  1. Avkjøl kaken før du tar den ut av formen. Den skal være helt kald før du pynter den.

Smørkrem:

  1. Ha vaniljeekstrakt i en skål og tilsett det myke smøret. Pisk det godt sammen.
  1. Ha i melis, litt av gangen. Pisk grundig mellom hver gang.
  1. Ha i eggeplommene og pisk til kremen har en fin, glatt konsistens.
  1. Ha i konditorfarge og smak etter ønske.
  1. Ha massen i en sprøytepose og lag de mønstrene du har lyst på. Lek deg gjerne med flere tipper for å få forskjellige effekter.

Idé Sett prikken over i-en på kransen med et bånd og små julekuler i form av gylne lakriskuler og sølvfargede sukkerkuler.

© Foto: Anitta Behrendt
© Foto: Anitta Behrendt
© Foto: Anitta Behrendt