Oppskrift på julens søteste småkaker: Spiselige julehjerter

– Hjerter må til når det er jul, og her har jeg lagd fine, flettede kakehjerter. Jeg farget halvparten av deigen rød, rullet fire små pølser av den røde og fem av den hvite deigen, og satte dem sammen. Den øverste delen er lagd ved å rulle både en rød og en hvit pølse i god tykkelse, skjære dem over på langs og trykke en del av hver farge fast til det flettede partiet.

© Foto: Anitta Behrendt

Julesmåkaker

Unngå å slå av skjermen

Ingredienser

2 People

  • 250 g hvetemel
  • 125 g kaldt smør
  • 125 g sukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 egg
  • rød konditorfarge

Slik gjør du:

  1. Bland mel og smør godt sammen i en bakebolle.
  1. Rør inn sukker og vaniljesukker, litt av gangen.
  1. Ha i egget og elt alt til en jevn deig.
  1. Del deigen i to, og bland rød konditorfarge inn i den ene delen til den er helt gjennomfarget.
  1. Legg de to deigene i hver sin skål og sett dem i kjøleskapet i en times tid.
  1. Lag hjertenes flettede del. Rull fire tynne pølser av den røde deigen og fem av den hvite, trykk pølsene slik at de blir firkantede. Sett dem sammen.
  1. Skap hjertenes øverste del ved å rulle en pølse i god tykkelse av både den røde og hvite deigen. Del pølsene på langs, og trykk en halvdel av hver farge fast til den flettede delen av hjertet.
  1. Skjær den hjerteformede pølsen i tynne skiver.
  1. Lagg hjertene på et stekebrett dekket med bakepapir.
  1. Stek de flettede hjertene i forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i ca. 6-8 minutter.
  1. Ta hjertene av stekebrettet og la dem avkjøle på en rist.
© Foto: Anitta Behrendt
© Foto: Anitta Behrendt

HÅNDPLUKKET TIL DEG