Påskekake: Her får du oppskriften på den beste påskekaken

Det ser kanskje ikke slik ut men dette er faktisk en relativt enkel kake å lage - selv om du ikke er en erfaren amatørbaker.

Enkel påskekake oppskrift
© Mi Skjold Brix

Avrund påskelunsjen med verdens beste påskekake!

Den er vakker og (heldigvis) enklere å lage enn man skulle tro - og minimerer risikoen for å ende opp med en tørr bunn og mousse som skiller seg.

Bunnen er en saftig brownie toppet med en luftig, søt og syrlig pasjonsfruktmousse. Den er dekorert med et enkelt marsipanbånd og en "mangorose" på toppen, som enkelt kan erstattes med enklere topping som knuste sjokoladeegg, kokos eller sjokoladerasp.

Høres det overveldende ut?

Frykt ikke! Nedenfor finner du både oppskriften og tre grunner til at du kommer til å lykkes med denne smakseksplosjonen av en påskekake.

Enkel påskekake
© Mi Skjold Brix

Påskekakeoppskrift med brownie, pasjonsfrukt og mango

Unngå å slå av skjermen

Ingredienser

2 kake

Browniebunn

  • 6 egg
  • 300 g smør
  • 300 g sjokolade
  • 360 g sukker
  • 1 ts salt
  • 1 vaniljestang
  • 200 g hasselnøtter
  • 160 g hvetemel

Pasjonsfruktmousse

  • 20 pasjonsfrukter
  • 10 dl kremfløte
  • 8 stk gelatin
  • 200 g sukker
  • 2 sitron med saft

Pynt

  • 4 mango
  • 400 g marsipan
  • Flormelis

Slik gjør du

Brownie

  1. Smelt smør i en kjele. Det skal ikke koke, bare smelte. Når det har smeltet, ta det av varmen.
  1. Hakk sjokoladen og ta ut en liten håndfull.
  1. Smelt sjokoladen i det smeltede smøret.
  1. Knekk vaniljestangen, skrap ut kornene og bland med litt sukker med tuppen av en kniv.
  1. Pisk egg, sukker og vaniljesukker luftig.
  1. Vend smør og sjokolade inn i eggeblandingen. Når de to blandingene er jevne, siktes melet inn i deigen.
  1. Vend inn nøtter, hakket sjokolade og salt når røren er jevn.
  1. Stek brownien i en 20 cm springform kledd med bakepapir på 175 grader i 23-27 minutter, avhengig av hvilken ovn du har.
  1. Kaken vil heve seg, men faller ned igjen når den er avkjølt. Den skal føles klissete i midten! Pass på at den ikke blir for tørr.
  1. Sett kaken i kjøleskapet

Pasjonsfruktmousse

  1. Bløtlegg gelatinen i rikelig med kaldt vann i minst 10 minutter.
  1. Del frukten og skrap fruktkjøttet inkludert frøene ned i en kjele. Tilsett sukker og saften av en sitron.
  1. La blandingen koke opp og sil deretter ut fruktkjøttet, slik at du får en konsentrert saft. Ca. 1,5 - 2 dl.
  1. Tilsett gelatinen i saften og rør til den er oppløst.
  1. La saften avkjøles mens du pisker fløten til kremfløte. Pass på at du ikke pisker for lenge!
  1. Hell nå en liten mengde av den lunkne saften i kremfløten mens du snur den rundt med en slikkepott.
  1. Når saften er blandet med kremfløten, tilsetter du en skvett til, rører rundt og fortsetter til all saften er blandet med kremfløten.

Montering

  1. Hell moussen i en sprøytepose hvis du har en slik. Da blir det lettere å sprøyte den ned på siden av brownien.
  1. Kle sidene på en springform med en diameter på 25 cm med bakepapir.
  1. Ta den kalde brownien ut av springformen og legg den i den større springformen.
  1. Hell eller sprøyt moussen over brownien. Først langs siden og deretter over toppen. Bruk en slikkepott eller spatel til å fordele moussen jevnt på toppen.
  1. Sett kaken i kjøleskapet.

Pynt

Marsipanbånd

  1. Når kaken har stivnet, er den klar til å dekoreres. Ta kaken ut av springformen og bakepapiret.
  1. Dryss melis på kjøkkenbenken og rull marsipanen til en lang pølse som når hele veien rundt kaken.
  1. Trykk den flat og bredere med en kjevle og skjær kanten av marsipanbåndet slik at det blir helt skarpt.
  1. Rull marsipanbåndet forsiktig sammen og vikle det rundt kaken.

Mangorose

  1. Ta en av mangoene og skjær av et så stort stykke som mulig, men unngå stenen. Dette vil vanligvis være den "brede" siden. Gjenta på den andre siden av stenen, slik at du ender opp med et midtstykke med stenen på. Dette trenger du ikke. Gjenta den samme prosessen med den andre mangoen.
  1. Fjern skallet og legg mangobitene på skjærebrettet. Skjær nå 1-2 mm tynne skiver av de to store mangobitene på den smale siden, slik at du får så mange skiver som mulig fra den ene siden av mangoen.
  1. Rull to mangobiter sammen som skal bli sentrum av rosen og legg dem i midten av kaken.
  1. Ta nå 3 mangobiter og legg dem i lag slik at de ligger på linje med hverandre. Vikle "stykket" (som består av de tre bitene på rad) rundt midten av rosen på kaken. Fortsett å utvide rosen bit for bit. Legg enten flere biter på linje med hverandre eller legg til én bit om gangen.
  1. Når du er 5 cm fra kanten, trykker du forsiktig "mangorosen" litt flat slik at den sprer seg.
  1. Dekk de siste synlige centimeterne til kanten med flere mangobiter som nå ligger mer ned enn de står opp.
  1. Hvis du ikke synes midten av rosen er "tett" nok, kan du rulle en mangobit tett sammen og trykke den forsiktig inn i midten.

3 grunner til at denne påskekaken nesten er idiotsikker

Brownies trenger ikke å være perfekt bakt for å bli gode!

Pasjonsfruktmoussen er utrolig enkel å lage og krever ingen fancy røring. Det er bare å "smøre på".

Marsipanbåndet skjuler eventuelle ujevnheter eller lufthull i moussen.

Enkel påskekake som imponerer gjestene
© Mi Skjold Brix