15 enkle halloweenkostymer du rekker å lage i siste øyeblikk

Har du kort tid, men ønsker å være mer kreativ enn et laken-spøkelse, kan du bli inspirert av morsomme, annerledes og enkle kostymer for store og små.

Heks kostyme
© Getty Images

Føler du også at halloween alltid kommer uventet hvert år? Så kjapt at du år etter år står igjen uten kostyme til både deg og barnet ditt?

Frykt ikke! Du kan enkelt lage ditt eget halloween kostyme – selv om det er i siste liten.

De hjemmelagde halloween kostymene kan ofte lages av ting du allerede har hjemme.

Vi har samlet 13 ideer til enkle halloween kostymer som kan brukes av både barn og voksne.

TIPS Du finner også noen gode tips og nyttig informasjon om knask eller knep nederst i artikkelen.

Dette kan du kle deg ut som til halloween

Halloween-kostymer er vanligvis preget av å være skremmende for å skape grøss og uhygge på halloweenfesten eller når nabolagets barn banker på døren.

Men i prinsippet er det ingen grenser for hva du kan kle deg ut som til halloween. Så hvis du for eksempel drømmer om å kle deg ut som pirat eller Supermann, så nøl ikke!

I tillegg er pirater, spøkelser eller hekser også opplagte halloween-kostymer, og blant de mest populære kostymene finner du også zombier, skjeletter og monstre.

Vi har samlet 15 enkle ideer til hjemmelagde halloween-kostymer som kan brukes av både barn og voksne.

Enkelt halloween kostyme av gammel paraply

Har du en gammel paraply liggende? Så er du ikke langt fra å ha dette enkle halloween-kostymet til barnet ditt på plass.

Hjemmelaget spindelvev-kostyme

En saks og en tur til nærmeste stoffbutikk for litt filt er alt du trenger for å lage dette halloween-kostymet som kan brukes av både barn og voksne. Oppgrader spindelvev-kostymet med for eksempel en plastedderkopp for å gjøre utkledningen enda skumlere!

DIY halloween-kostyme av papp

Har du papp liggende? Det kan være både noe hvitt papp eller fra for eksempel en flyttekasse. Så enkelt kan det altså gjøres, selv i siste øyeblikk.

Halloween-utkledning av vannballonger

Stikk innom nærmeste lekebutikk og kjøp en pose vannballonger. Finn en gjennomsiktig plastpose og tegn på eller print ut en logo. Og voila! Da har du laget et fantastisk enkelt Halloween-kostyme.

Gjør om en toalettrull til ditt halloween-kostyme

Baksiden av pappen fra ditt favoritt frokostprodukt + en toalettrull = kreativt halloween-kostymet som kan fikses i siste liten.

Hvis du ikke har kobbermaling liggende, bruk lim og litt sølvpapir til å dekke pappnøkkelen med.

Enkelt og uhyggelig halloween-kostyme

Bruk pynten som selges i de fleste butikker rundt halloween og fest små dyr eller insekter på hudfargede strømpebukser. Hopp inn i en svart kjole og ta på deg litt mørk sminke. Da er Halloween-kostymet på plass.

Enkelt halloween-kostyme til barna

Vil du vil gjøre kostymet ekstra kult kan du bruke LED-lyslenken fra juleesken. Hvis du har en type med batteri kan du teipe den fast langs kanten av paraplyen. Hopp inn i noe hvitt fra topp til tå og kostymet er klart!

Les også: Her er 18 skumle, men fantastiske retter til halloween

Kle deg ut som Frida Kahlo

Frida Kahlo ga oss ikke bare fantastisk kunst, men også et av de enkleste kostymene. Lag de ikoniske øyenbrynene, flett håret og fest det til en lav dott. Lag en hårbøyle av blomster eller kanskje bare litt toalettpapir som du kan farge selv. Nød lærer den nakne kvinnen å spinne, som det sies.

Lag ditt eget halloween kostyme

Bruk litt papp eller karton og lag en polaroidramme som halloween-kostymet ditt. Hva som skal være i rammen (og hvor skummel den skal være) er opp til deg.

Enkel halloween-utkledning av gamle klær og sikkerhetsnåler

Hvis du eller din junior har noen klær som synger på siste verset kan du klippe dem opp og sette dem sammen med sikkerhetsnåler. Og vipps! Da har du enkelt og raskt laget et kreativt halloween-kostyme.

TIPS Du får best resultat hvis fargene er mørke.

Lag halloween-kostyme med kun sminke

Har du en leppestift og en eyeliner liggende, kan du lage et kreativt og enkelt halloween-kostyme.

Forvandl de gamle klærne dine til noe uhyggelig

Lag et enkelt halloween-kostyme på egenhånd ved å bruke en t-skjorte som du klipper til som for eksempel et edderkoppnett eller et skjelett. Gjør kostymet komplett med litt sminke.

Kle deg ut som en hjertedronning

Hvis du har en kortstokk og en stiftemaskin trenger du ikke engang å gå utenfor dørstokken for å lage ditt eget halloween-kostyme. Stift kortene sammen slik at du kan bli forvandlet til å bli en hjertedronning.

Trenger du tips til halloween-pynt? 11 budsjettvennlige (og enkle) idéer til halloweenpynt du enkelt kan lage selv

Lag enkelt halloween-kostyme med klær du har hjemme

De fleste eier en stripete genser, et par sorte bukser og en lue. Finn en lang svart stoffrest og klipp to hull. Og voilà! Du har nå laget en perfekt skurkemaske.

TIPS Har du et nett du kan bruke til kostyme? Mal dollartegn på nettet og ta den med deg rundt til dine byttegods.

Enkelt kontorvennlig halloween-kostyme

Er du en tek-fan eller elsker du Apple? Da er dette kostymet akkurat noe for deg. Finn en svart T-skjorte fra skapet. Tegn eller sy hjemmelagde iPhone-ikoner på den svarte T-skjorten. Og voilà! Med dette kostymet er du sikker på at alle kan kontakte deg mens du er ute og går knask eller knep eller stjeler godteri på kontoret.

Hvilken dag går barn knask eller knep på halloween?

Siden knask eller knep foregår om kvelden etter mørket har lagt seg, velger mange å sende barna på knask eller knap enten fredag ​​eller lørdag, slik at den senere leggetiden ikke skal resultere i en slitsom skoledag for de små monstrene, spøkelsene og heksene.

Faller Halloween på en mandag, som det gjør i 2022, kan det være smart å gjøre knask eller knep på lørdagen i forveien, i år 29 oktober.

Det kan være litt forvirrende for naboer å få barn på døra flere dager i strekk rundt halloween. Da er det vanskelig å vite hvor mye godteri som skal kjøpes inn og når man faktisk kan forvente barna.

Løsningen er blitt at man i mange lokalområder avtaler konkrete tider for knask eller knep, i tillegg til at de hjemmene som ønsker folk på døra stiller ut et gresskar eller annet pynt, slik at barna vet hvor de kan komme for litt knask. Det er ofte foreldre med egne barn i lokalmiljøene som deltar i knask eller knep.

Et godt tips er å foreslå kl 21 som øvre grense for når de siste barna får jaget de voksne opp fra sofaene.

Husk at barna skal ha en god opplevelse med å ringe på dører og banke på hos fremmede.

Når er man for gammel til å gå knask eller knep?

Noen sitter kanskje og vurderer om barna deres har nådd den øvrige aldersgrensen for å kunne delta i knask eller knep. I Norge er det ingen regler for når du er for gammel til å gå knask eller knep – så lenge du oppfører deg pent (og har kledd deg ut).

Ideelt sett skal det være morsomt for alle parter, og det virker nok litt upassende for unge mennesker langt opp i tenårene å gå rundt i nabolaget og be om søtsaker (bortsett fra hvis de passer småsøsknene sine). Flertallet av barn som går knask eller knep gjør det også i stor grad for å komme seg rundt og vise frem kostymene sine.

LES OGSÅ Slik lager du et flott gresskar.