Glutenfri pærekake med nøtter og sjokolade

Utnytt pæresesongen, og lag den deilige pærekaken med sjokolade og hasselnøtter. Syndig og god. Som en liten bonus er den i tillegg glutenfri!

© Wolfgang Klein­schmidt/Allt om Mat

Høst er for mange synonymt med eplesesong, men også pæren er i sesong på høsten. Hvorfor ikke utnytte den med denne kaken? Hasselnøtter og sjokolade smaker godt sammen med pærer. Konjakken gir en god og fyldig smak uten at kaken smaker brennevin.

Dette trenger du:

(En kake gir 8 – 10 biter)

Deig

· 100 g smør

· 100 g mørk sjokolade, 70 % kakaoinnhold, hakket

· 1 ss konjakk eller brandy

· 3 egg

· 1 dl sukker

· 100 g hasselnøtter

· et par klyper salt

Fyll

· 4 store pærer, gjerne av sorten Moltke

· 1 ss presset sitronsaft

Tilbehør

· iskrem eller pisket krem

© Wolfgang Klein­schmidt/Allt om Mat

Slik gjør du:

1. Sett ovnen på 200 °C. Smelt smøret i en kasserolle, ha i sjokoladen og rør til den har smeltet. Ha i konjakk. Rør godt.

**2. Ha nøttene i en tørr stekepanne og rist dem under omrøring. Fjern skallet ved å gni det av med et kjøkkenhåndkle. Mal nøttene til mel i mandel- eller kaffekvern.

3. Del eggene i hviter og plommer. Stivpisk eggehvitene. Pisk eggeplommene sammen med sukkeret i en annen bolle. Ha i sjokoladesmør, nøtter og salt. Visp deretter eggehvitene forsiktig nedi, først halvparten og deretter resten. Ikke rør for mye, røren skal være luftig.

4. Smør en springform på ca. 24 cm i diameter godt, og mel formen med maisennamel. Hell i røren.

5. Skrell pærene og del dem i to. Fjern kjernehusene. Vend de halve pærene i sitronsaft i en bolle. Legg dem deretter pent over i formen med snittflaten ned.

6. Stek kaken midt i ovnen i ca. 40 min. La den avkjøles. Server med iskrem eller pisket krem.

SE OGSÅ 11 fantastiske oppskrifter på 17. mai kaker