17 mai kaker | 11 fantastiske oppskrifter

Trenger du inspirasjon til å lage en fantastisk og smakfull 17 mai kake i Norges flotte farger? Her er 17 mai kakene som smaker like godt som de ser ut.

17 mai kaker oppskrift

Vi viser deg hvordan du lager imponerende 17 mai kaker gjestene dine sent vil glemme.

© Getty Images

På 17 mai samler vi nære og kjære for å feire Norges grunnlovsdag, og for mange er dagen årets høydepunkt. 17 mai er elsket av store og små, enten om man finner glede av å gå i sekkeløp, champagnebrunsj eller en tur i skogen.

Dog kan man påstå at det er én ting som er fellesnevneren for alles 17 mai feiring.

17 mai kake.

Hva er vel bedre enn å avslutte dagen med en deilig 17 mai kake i Norges flotte farger?

Her får du 11 oppskrifter på 17 mai kaker som garantert vil imponere gjestene!

1. Flaggkake til 17 mai

Tenk å servere denne flotte flaggkaken til gjestene på 17 mai! Selv om kaken kanskje ser litt komplisert ut, trenger du kun 10 ingredienser for å få resultatet til å se slik ut. Bløtkaken er en klassisk 17 mai kake, og denne inneholder både sjokoladekrem og jordbærkrem.

2. Enkel 17 mai kake

Vil du gjerne pynte en 17 mai kake, men har ikke overskudd til å bruke flere timer på kjøkkenet? Et godt alternativ til en flott 17 mai kake er denne klassiske og flotte sjokoladekaken som er pyntet med bær.

3. 17 mai kaken for deg som vil imponere

For å få dette fantastiske resultatet av en 17 mai kake, må man virkelig holde tunga rett i munnen og lese oppskriften nøye. Til gjengjeld får du en 17 mai kake med flagg inni som virkelig lever opp til uttrykket "det er innsiden som teller".

4. Pyntet 17 mai kake i rødt, hvitt og blått

Ostekaken er en favoritt blant mange, og den blir kun bedre når den er pyntet i Norges farger. Dette er en relativt enkel 17 mai kake, som både ser fantastisk ut, og smaker himmelsk.

5. Kreativ og enkel oppskrift på 17 mai kake

Her er kreativiteten brukt for å lage en 17 mai dessert med både kake, bær og marshmellows. Brownies som 17 mai kake slår aldri feil, hvertfall ikke når den er pyntet som denne!

Vil du ha mer bakeinspirasjon?Her er 10 fristende bakeblogger

6. Skumkake til store og små på 17 mai

Når denne kaken pyntes med bær, sjokolade og kokos er den nesten uimotståelig. Oppskriften på denne 17 mai kaken er enkel og krever få ingredienser - perfekt for deg som vil pynte en fin 17 mai kake, men ikke har all verdens av tid.

7. Dekorativ 17 mai pavlova

Hva er vel 17 mai uten den klassiske pavlovaen? Denne varianten er laget i en krans-form, og gjør det dermed svært praktisk å skjære ut stykker. Pynt 17 mai pavlovaen med bær i Norges farger, eller dekorer toppen så det blir en flaggkake.

8. Enkel 17 mai kake i marsipan

Dette er en enkel oppskrift på 17 mai kake, som i tillegg kan lages flere dager i forveien og fryses ned. Snakk om å imponere gjestene med minimal innsats!

9. Fantastisk 17 mai kake med hvit sjokoladekrem

17 mai kake med flagg inni kan for mange være litt tidkrevende eller komplisert, og da er dette alternativet en god nummer to. Når kaken skjæres i er den nemlig dekorert i rødt, hvitt og blått, ved bruk av vaniljekakebunner som er farget, i tillegg til en hvit sjokoladekrem.

10. Den klassiske 17 mai kaken

Kransekaken kan man ikke unngå å se på 17 mai bordet. Hva med å prøve å lage sin egen, men med en liten vri? Nederst i oppskriften finner du en video som viser hele fremgangsmåten steg for steg - enklere blir det ikke å lage 17 mai kake.

11. 17 mai kake med tall

La årets 17 mai kake være en nummerkake! Da kan du også eksperimentere med å pynte toppen akkurat slik du vil, i dette tilfellet er kaken pyntet med pikekyss og bær i Norges farger.

Les også: Slik vet du om du baker med riktig sukker