Marthe pusset seg opp til Folkeprisen

Med en overlegen andel av lesernes stemmer ble Marthe fra Namsos kåret til vinner av den gjeve prisen.

© Sveinung Bråthen

Årets vinner av konkurransen Norges vakreste hjem er kåret, og det var 27 år gamle Karianne Christensen og hennes renoverte skomakerbolig i Halden som stakk av med førsteprisen i juryeringen.

Dere lesere har imidlertid kåret deres egen vinner i avstemningen om Folkeprisen, og med nesten hver tredje avgitte stemme var det Marthe Brauten fra Namsos som gikk av med den soleklare seieren.

Marthe og samboeren Daniel bor i et hus fra 1920 som de selv har renovert på sitt egenartede vis. Ved å hente frem takbjelker og tømmervegger, og kombinere det med en skandinavisk, monokrom stil, har de satt sitt helt egne særpreg på boligen.

De øvrige vinnerne i Norges vakreste hjem finner du her.

Her kan du se video fra da BoligPluss besøkte Marthe:

Marthe får med seg en premie verdt 36 054 kroner, bestående av designlamper fra Louis Poulsen til en verdi av 18 645 kroner, samt en stol fra Varier verdt 17 409 kroner.

Vi tok en liten prat med Marthe om bolig og deltagelsen i konkurransen.

Hvordan føles det å vinne Folkeprisen?

– Veldig bra! Men overraskende, jeg vet ikke hva jeg skal si. Jeg hadde slått meg til ro med at det var artig nok å være med i konkurransen. Jeg turte ikke å håpe på å vinne den en gang! Vi er veldig takknemlige. Det viser jo at folk liker det vi har gjort.

Hva skjer videre i boligen - skal du hvile på laurbærene eller har dere nye prosjekter på gang?

– Vi har begynt med et påbygg på ca 50 kvm. Gravearbeidet er ferdig nå, og vi er klare til å støpe. Det skal bli ny yttergang, bad, vaskerom og soverom. Når det er ferdig skal vi flytte dagens soverom ned og gjøre om det gamle til loftstue. Da får vi totalt 200 kvm å boltre oss på.

Hvordan har det vært å være med i Norges vakreste hjem?

– Det har vært en kjempefin opplevelse. Det var litt rart med all oppmerksomheten. Det vr gøy å få besøk av BoligPluss-gjengen og interessant å se hvordan dere jobbet. Det har alltid vært et mål å komme på trykk i et interiørblad og det var egentlig premie nok! Kjempefin bonus med en tilleggspremie.

Hva vil du bruke premien til?

– Vi har lenge tenkt på å kjøpe en stol, men vi har ikke klart å bestemme oss for en spesiell, så det passer jo veldig bra. Også har jeg alltid ønsket meg lamper fra Louis Poulsen. Den skal få henge i stuen.

Resten av Marthes hjem får du se i BoligPluss nr 11, som kommer i salg 19. oktober.

Ønsker du å bli abonnent? Her kan du finne et godt tilbud.