Dette er Norges vakreste hjem 2015!

- En utrolig fin atmosfære, vakre detaljer fra århundreskiftet og et moderne, lekkert interiør, er dommen over vinnerboligen.

Juryen var enstemmig i sin avgjørelse om at dette flotte, gamle huset fra 1920 beliggende i Halden sentrum er Norges vakreste hjem 2015.

© Maria Svanevik

– Så utrolig gøy! Jeg finner nesten ikke ord. Nå må jeg sette meg ned, utbrøt Karianne Christensen (27) da hun fikk nyheten om seieren i Norges vakreste hjem 2015.

Vinnerboligen ligger i Halden, og er et trehus fra 1920 beliggende i en blomstrende hage. Sammen med eiendomsmeglerkjæresten har Karianne, som selv er grafisk designer, malt alle rom i huset i hver sin farge.

  • Når jeg går inn døra hjemme får jeg fred i sjela etter en stressende dag på jobb. Akkurat sånn tenker jeg at et hjem bør være. Et sted hvor man trives og kan senke skuldrene, sier Karianne.

Karianne og kjæresten Jon Ivar har bodd i vinnerhuset i halvannet år, og stortrives. Foto: Maria Svanevik

Entusiasmen for den gamle skomakerboligen deler Karianne med BoligPluss-stylist Aina Sollie Steen.

  • Vi blir ønsket velkommen inn i nydelige rom. Det er en utrolig fin atmosfære her inne, med vakre detaljer fra århundreskiftet og et moderne, lekkert interiør, sier Steen.

Juryleder og BoligPluss-redaktør Birthe Midtun stemmer i:

– Karianne og Jon Ivar er virkelig verdige vinnere. De har med stø hånd innredet den gamle fabrikkboligen fra 1920 med rene linjer og unike funn. Juryen falt spesielt for den fine fargebruken, med ulike farger i hvert rom, og den gjennomførte stilen, sier hun.

Den nybakte vinneren synes det har vært morsomt å delta i konkurransen og ikke minst å få besøk av fotograf, journalist og stylist.

– Det føltes som å være med på noe stort! Og jeg har vært spent så lenge, håpet og ønsket ... og plutselig har jeg vunnet! Det føles ekstra overraskende siden det var så mange fine hjem i finalen.

Her kan du se video fra da BoligPluss besøkte Karianne:

Førstepremien er et gavekort på 50 000 kroner fra Grønt Fokus og et gavekort på 10 000 kroner fra Jotun.

– Premien er perfekt. Helt siden vi flyttet inn, har vi tenkt på å få utestue i hagen, så det blir det nå. Og malingen skal komme godt med, smiler den fargeglade eieren av Norges vakreste hjem.

Se alle vinnerhjemmene i BoligPluss nr 10 som er i salg nå.

Andreplassen gikk til Janne-Marit Syrstad på Fannrem. I hennes familiehjem bryter et tilbygg med rå betongvegger og spennende barnerom med stilen i resten av huset. Spennende materialer og fargebruk preger boligen, som Janne-Marit og samboeren har totalrenovert over en periode på fem år.

  • Det er hyggelig at juryen likte det vi har jobbet med i så mange år. Vi hadde aldri trodd vi skulle nå så langt, så dette er virkelig gøy, sier de.

Janne-Marit, samboeren Martin og barna William (5) og Lilja (2) har totalrenovert boligen på Fannrem. Foto: Sveinung Bråthen

  • Janne-Marit Syrstad har innredet med trendy interiør og mange kreative løsninger, sier Birthe Midtun i juryens begrunnelse.

Premien, som er baderomsmøbler fra Familiebadet verdt 25 898 kroner, og dusj fra Tapwell til en verdi av 11 995 kroner, kommer godt med når familien skal ferdigstille vaskerom i vinter.

Se video fra Janne-Marits hjem her:

Kine Hovin Hukkelberg stakk av med tredjeplassen. Foto: Maria Svanevik

En plass på pallen ble det også på Kine Hovin Hukkelberg, som har klart kunststykket å sette et personlig preg på et nøkkelferdig rekkehus. Som bronsevinner i Norges vakreste hjem får Kine får servise til 12 000 kroner fra Pillivuyt levert av Bastian, og en gassgrill fra Landmann til en verdi av 5995 kroner.

  • Da jeg meldte meg på hadde jeg aldri trodd at jeg skulle komme til finalen, så en tredjeplass kom veldig overraskende, sier Kine.

Juryen mener imidlertid at Kine imponerer med sin stilsikre blanding av materialer og tekstiler.

Slik så det ut da vi besøkte Kine tidligere i høst:

Norges vakreste hjem er en årlig konkurranse som BoligPluss har avholdt siden 2009. Deltagerne melder seg på selv ved å laste opp bilder på våre nettsider, og en jury bestående av representanter for BoligPluss, fagpersoner innenfor interiør, samt fjorårets vinner av Norges vakreste hjem, plukker ut åtte finalister.

Les mer om konkurransen og tidligere års vinnere her.

Ønsker du å bli abonnent? Her kan du finne et godt tilbud.