8 tips til å gjøre vaskerommet både flott og funksjonelt

Vaskerommet er ofte det rommet i huset som blir neglisjert når det kommer til komfort og innredning - men sånn trenger det ikke være. Et vaskerom kan lett være både funksjonelt og vakkert. Bare se her!

vaskerom oppbevaring innredning
© Getty Images

Vaskerommet...

Rommet som på en eller annen måte alltid er fullt med klesvask, gjørmete støvler og rot som aldri forsvinner.

Ofte blir de estetiske detaljene og pyntegjenstander nedprioritert til fordel for benkeplass og oppbevaring.

Men sånn trenger det ikke være. Du kan enkelt lage et mer personlig og koselig vaskerom uten å gå på kompromiss med funksjonaliteten. Vi viser deg!

Smart tørkestativ

Tørkestativer kan være plasskrevende, og noen ganger er det mest praktisk at klærne kan lufttørkes.

Monter et rør opp i taket eller i bunnen av et overskap slik at du kan utnytte den ekstra plassen. I tillegg til å være superpraktisk er den også et spennende element i interiøret.

Fargerike vegger

De fleste vaskerom kryr ikke som oftest med dekorasjoner og fine vegger. Men hvorfor ikke? Med svært liten innsats kan du løfte utseendet på vaskerommet ditt ved å male veggene (eller kanskje bare én) eller sette opp tapet – uten å gå på kompromiss med funksjonaliteten.

Beskytt ryggen din med bedre arbeidshøyde

Du bør vurdere om du kan heve vaskemaskin og tørketrommelen opp fra gulvet og gjerne ved siden av hverandre, i stedet for oppå hverandre.

Har du underskap under, vil du få en mye bedre arbeidsstilling når du skal gjøre klesvasken.

Når vaskemaskin og tørketrommel blir en integrert del av skapene, virker de ikke så malplasserte som når de står fritt.

I tillegg til bedre arbeidshøyde får du også mer oppbevaringsplass og et rolig uttrykk i vaskerommet ditt.

Vil du ha mer oppbevaring-tips? Her er 7 smarte tips for å utnytte plassen under trappa

Praktiske tekstiler og søte skittentøyskurver

Et vaskerom kan fort bestå av mange ensfargede og kjedelige overflater. Bryt opp de mange kalde overflatene med gardiner for å få et mer koselig og romantisk uttrykk. Som en bonus kan gardiner brukes til å gjemme bort vaskemaskinen. En eller flere smarte skittentøyskurver kan også bringe noe koselig til rommet, det er mange forskjellige å velge mellom:

Her er 23 av våre favoritt-skittentøyskurver

Bort med hvitevarene

Finn et fleksibelt skapsystem som du kan skreddersy til dine behov, slik at du også kan gjemme bort hvitevarene, f.eks. i skap for vask med skyvedører.

Et vaskerom i tre

Det er ikke nødvendig å bruke en formue på et kult vaskerom. Er du litt nevenyttig kan du la deg inspirere av disse kule vaskerommene, og for eksempel dekke frontene med tre. Det løfter virkelig et sterilt hvitt uttrykk flere designhøyder.

Hyller til et lite vaskerom

De gir god oppbevaring, men overskap kan ofte få et rom til å virke trangt, spesielt i et lite vaskerom. Derfor kan hyller i stedet for overskap gi mer luft og plass til å vise frem personlige ting. Oppbevar vaskepulver og andre praktiske ting i dekorative beholdere.

Fra kjedelig vaskerom til hyggelig entré

Fungerer vaskerommet ditt også som inngang og er dermed det første rommet gjestene dine møter i hjemmet ditt? Da må du tenke enda mer på å få alt lagret, hengt og ryddet ut av veien. Særlig elektriske installasjoner og vasker signaliserer et vaskerom, men de kan også gjemmes bort bak noen smarte løsninger, som for eksempel et bruksskap med dører.

Psst: Her er 10 gode kjøp til gangen