9 smarte tips for å utnytte plassen under trappa

Under trappa kan det skjule seg ekstra kvadratmetre som kan forvandles til smart oppbevaring, hjemmekontor eller en liten kosekrok. Sjekk ut disse 9 kule ideene for å utnytte plassen!

utnytt plassen under trappa
© Getty Images

Utnytt kronglete kvadratmetre

Plassen under trappa kan være et utfordrende område å innrede, men med litt kreativitet kan du utnytte plassen på flere geniale måter.

Noen av mulighetene vil nok være mer opplagte enn andre i ditt hjem, det kommer også an på om trappa er i stua eller i gangen. Men det er så klart opp til deg hva du har behov for!

Her er 9 smarte ideer til inspirasjon for å utnytte plassen under trappa – og så kan du skreddersy det lille rommet akkurat som du vil!

Skap til jakker og sko

Om trappa er i gangen, er det praktisk å bruke plassen til jakker, sko og lignende. Om du foretrekker å gjemme vekk klærne, kan du plassbygge et skap under trappen – og så er det bare å lukke døren.

Hvis du vil ha ytterklærne dere bruker mest hengende framme, kan du velge en kombiløsning med et lite skap til skiklær, sommerjakker og de skoene du ikke bruker til hverdags. Så supplerer du med en knaggrekke og et skostativ til de tingene du vil ha lett tilgjengelig.

Spiskammers

Om du bygger et skap, kan det også brukes som spiskammers til oppbevaring av mat i stedet for ytterklær. Et spiskammers er perfekt til tørrvarer, hermetikk, syltetøy, vinflasker og andre matvarer. Om du er som oss, blir nemlig matskapet på kjøkkenet fort overfylt ...

Hjemmekontor

Kroken under trappa kan være et perfekt sted å innrede et hjemmekontor. Her får du ro og fred i en liten hule, slik at du kan fokusere på jobben. Det er også lett å få inn et skrivebord og litt oppbevaringsplass.

22 TIPS til et stiligere hjemmekontor får du hos Bo Bedre!

Slik får du en fin arbeidsplass, samtidig som den ikke tar for mye oppmerksomhet i de sonene i hjemmet som skal være øremerket kos og hygge.

Kosekrok

Få på plass en benk eller en komfortabel lenestol, og så kan du slappe av med en god bok eller laptopen på fanget. Husk å sørge for en god leselampe som kan vinkles mot deg – under trappa er jo gjerne ikke det lyseste stedet i utgangspunktet.

Bokhylle

Trappeutrommet kan være et perfekt sted å plassere bøker i. Du kan få spesiallaget en smart hylle under trinnene, slik at du får utnyttet plassen godt. Bøkene kan gjerne mikses med pyntegjenstander, slik at uttrykket ikke blir så massivt. Vil du gjemme bort noen av tingene, kan du sette på noen skapdører i tillegg.

TIPS! Har du sett de smarte oppbevaringsløsningene i dette hjemmet?

Hjemmebar

Elsker du å mikse cocktails? Plassen under trappa er et flott sted å sette opp en liten hjemmebar. Du trenger bare et bord (gjerne et av de nye, lekre trillebordene), en velfylt spritsamling, og diverse remedier til å mikse drinker med. Da kan du kjapt servere gjestene dine en deilig cocktail.

Krypinn til barna

Om du har barn i huset, er plassen under trappa et opplagt sted å bygge et lite krypinn til dem. Du kan også bygge et slags skap – med en dør i barnestørrelse, slik at de har et «hemmelig» lekerom hvor de kan lage en hule med et lass puter.

Oppbevaring av kjøkkenutstyr

Har du noe fint servis eller noe kjøkkenutstyr du sjeldent bruker? Lag et smart oppbevaringssystem under trappa! Det frigjør ekstra plass på kjøkkenet og vil i tillegg gi deg orden på sakene. Bare se hvor fint resultatet kan bli.

Les også: 8 kule måter å innrede barnerommet på