6 planter for deg som alltid glemmer å vanne

Vil du finne en plante som du nesten ikke trenger å vanne? Vi gir deg 6 forslag til fine planter som ikke krever mye vann.

© Getty Images

Zamioculcas

Eller smaragdpalme som den også kalles. Denne robuste skjønnheten trives nesten over alt, men foretrekker å stå i svakt lys. Planten trives like godt innendørs som ute på terrassen eller på balkongen.Plasser din Zamioculas et sted hvor det mangler liv og grønne farger. Den luftrensende planten står fint i et plantestativ.

Planten har den smarte egenskapen at den lagrer vann slik at den kan holde seg i lang tid uten vann. Den fordeler selv vannet i den perioden den ikke får vann. Planten vokser seg normalt 45-60 cm høy, og bevarer kun sine fine grønne farge om den har nok vann i vannlageret.

Latinsk navn: Zamioculcas Zamiifolia

Monstera

Når man snakker om populære stueplanter kan man ikke unngå å nevne Monstera. Kanskje kjenner du planten bedre under navnet Vindusblad, som den også heter.

Det største kravet en Monstera-plante har er plass. Den skal ha masse plass rundt seg, da den liker å vokse.

Monstera kan plasseres på et bord eller i et plantestativ om du vil ha den i høyden, men den kan også gjerne plasseres på gulvet.

Latinsk navn: Monstera deliciosa

Her er alt du trenger å vite om den populære monstara

Hjerteranke

Hjerteranken inviterer til kreativitet i innredningen med sine hjerteformede blader. Planten er en hengeplante og krever plass til å vokse utover kanten. Det kan være en fordel å løfte planten fra bakken, for eksempel ved å henge den i vinduet eller plassere den på et stativ hvor den kan slynge seg rundt stativet.

Hjerteranken trenger lite vann og det er bra for den å tørke ut mellom hver vanning. Planten trives best med mye lys, og tåler fint direkte sol.

Latinsk navn: Ceropegia woodii

Kjempekaktus

Euphorbia ingens, eller vortemelk som den også kalles, har blitt en populær kaktus.

Det er en stilfull og enkel plante som ikke krever mye arbeid fra din side. Kaktusen trives best hvis den plasseres et lyst sted hjemme hos deg, men tar ikke skade av å ikke få lys på seg i en periode. Kaktusen bør tørke ut mellom hver vanning, så den skal kun vannes ca. en gang hver andre uke.

Navnet kjempekaktus sier litt om planten. Den blir vanligvis rundt 100-120 cm høy! Av den grunn kan det være en fordel å ha planten stående på gulvet slik at den har nok plass til å vokse seg stor og grønn.

Latinsk navn: Euphorbia ingens

Les også: Dyrke på balkong, i pallekarm eller drivhus?

Fiolinfiken

Denne sjarmerende planten er karakteristisk med sine store grafiske blader, og sin smale, bladfrie stamme. Planten blir typisk 2-3 meter høy, men dersom du kjøper planten som "barn", kan du få den på en høyde på 40-50 cm. Du kan med fordel beskjære planten ned med tiden, og bruke avleggerne til å lage små plantebabyer.

Navnet fiolinfiken kommer av at planten har nydelige fiolinformede blader. Fiolinfiken trives best med å stå i indirekte lys og har kun behov for stell i form av vann en gang i uken.

Latinsk navn: Ficus lyrata

Les også: 10 fine krukker til store planter

Elefantfot

Elefantfoten krever vanning ca. annenhver uke i vintersesongen (november - januar) og en gang i uken i sommerperioden, som er planten vekstsesong. Stammen oppbevarer vannet, og kan derfor utvide seg om du vanner planten mange ganger i uken.

Som en del av plantens natur mister elefantfotplanten jevnlig sine nederste blader. Om planten fortsetter med å danne nye er det ingen grunn til bekymring.

Latinsk navn: Beaucarnea recurvata

Et godt tips: Planten vil sette pris på å bli satt utendørs på en varm, men regnfull dag - dette kvikker den opp.

Les også: Slik fikk Daniel en strelitzia til å vokse 1,6 meter på 9 måneder

HÅNDPLUKKET TIL DEG