© Gyldendal

Verdens beste nøttebrød

Nøtter, frø og honning er hemmeligheten med dette fantastiske brødet. Prøv det med modne oster og hjemmerørte bær.

16. mai 2010 av Siri Høstmælingen

DETTE TRENGER DU:
(til ett stort brød)

½ pakke gjær
2 ts salt
1 ss honning
5 dl fingervarmt vann
1 dl melk
2 ss rapsolje eller olivenolje (bruk valnøttolje til valnøttbrød)
2 dl sammalt hvete eller rugmel
150 g hassel- eller valnøtter (eller 2 dl solsikkefrø)
10-10 ½ dl hvetemel
1 dl sesamfrø og/eller solsikkefrø til utbakingen

SLIK GJØR DU:

  1. 1. Smuldre gjæren i en bolle, dryss over med salt og tilsett honning. Rør inn litt vann og rør ut gjæren. Tilsett resten av vannet, melken og alle de øvrige ingrediensene unntatt sesamfrø og/eller solsikkefrø og elt sammen deigen. La den heve i 1-1 ½ time i romtemperatur (eller godt overdekket i kjøleskapet over natten).
  2. Sett stekeovnen på 260 grader og dryss litt mel og sesamfrø eller solsikke¬frø på bakebordet. Vend ut deigen og form den til et stort brød.
  3. Stek først brødet på 260 grader i 10 minutter før du skrur ned varmen til 180 grader og fortsetter å steke brødet i 30 minutter. Avkjøl på rist.

 

Oppskriften er hentet fra boka "Under valnøttreet - all verdens oppskrifter av de beste råvarene", og gjengitt med tillatelse fra Gyldendal

Seneste

Kanskje du også er interessert i...