Pakk kurv og ta en piknik i det fri!
Inviter med deg familie eller kjæreste ut til havet eller skogen. Vår meny bestående av fire ulike retter er like lekre og fristende som de er vakre og velsmakende.
God sommer!
Vi vil nyte hver eneste solstråle ute, og hva passer vel bedre enn en piknik for å gjøre nettopp det? Vi har fire fristende oppskrifter til lange sommerdager og kvelder.
Lag rettene på morgenen, pakk kurven og nyt resten av dagen!

Bønnesalat med mozzarella
Server denne fyldige og velsmakende salaten som tilbehør til de andre piknikrettene. Fullkomment, spør du oss! Du trenger (til 4 porsjoner): 150 g smørbønner (store, hvite bønner), 400 g aspargesbønner, 1 rødløk, 1 boks cherrytomater, 1 hel mozzarella, 1 neve frisk basilikum, ekstra virgin olivenolje, salt og pepper.
Slik gjør du:
1. Legg smørbønnene i en skål og dekk med kaldt vann. La dem ligge natten over.
2. Hell ut vannet og kok bønnene møre i friskt lettsaltet vann i ca. 1 time. Hell dem over i et dørslag, skyll med kaldt vann og avkjøl.
3. Snitt de grønne bønnene i kantene og kok dem i lettsaltet vann i ca. 3 minutter. Legg dem straks i iskaldt vann og så over i et dørslag til vannet er rent av.
4. Skrell og hakk løken, og skjær tomatene i biter.
5. Bland sammen bønner, løk, tomat, mozzarella i skiver og frisk basilikum.
6. Drypp olivenolje over salaten og smak til med salt og pepper.

Rillettes av makrell og urter
Rillettes er patéens rufsete bror og uttales rijett. Nyt denne med ristet brød og en salat - så enkelt og så godt!
Du trenger (til 4 porsjoner): 1 røkt makrell, 300-400 g, 200 g kremost, 1 bunt dill, 1 bunt gressløk, revet skall og saft av 1 økologisk sitron, salt og pepper, og som tilbehør: grovt brød og ev. salat.
Slik gjør du:
1. Skjær hodet og halen av makrellen, og åpne buken. Løft opp beinet og plukk skinnet av kjøttet.
2. Mos makrellen forsiktig sammen med kremost, hakket dill og klippet gressløk. Den må ikke moses for lenge.
3. Smak til med sitronskall, sitronsaft, salt og pepper.
4. Server rilettes med ristet brød og gjerne en salat.

Spansk omelett
Tortilla smaker best avkjølt og er perfekt piknikmat. Lag den dagen før og skjær i biter før utflukten. Du trenger (til 4 porsjoner): 500 g kokte poteter, 2 løk, 2 fedd hvitløk, 1/2 dl ekstra virgin olivenolje, 6 store egg, 2 1/2 dl melk, 1 bunt gressløk, salt og pepper.
Slik gjør du:
1. Skjær potetene i skiver. Hakk løken i små terninger og press hvitløken.
2. Varm halvparten av oljen i en stekepanne. Rist løk og hvitløk et øyeblikk uten at de får farge tilsett poteter og stek i enda et par minutter.
3. Rør sammen egg, melk og klippet gressløk, og krydre med salt og pepper.
4. Hell eggerøren over potetene og løken, og bland godt. La omeletten steke på svak varme i ca. 8 minutter til den er fast i kantene.
5. Legg en tallerken over og vend omeletten over på tallerkenen. Så heller du resten av oljen i pannen og legger omeletten tilbake i pannen på motsatt side. Stek den ferdig i ca. 5 minutter.
6. Avkjøl tortillaen før den forsiktig flyttes over på en fjøl og skjæres i biter.

Rabarbramuffins
Avslutt dagens utflukt med en kopp kaffe og noe søtt. Muffins med rabarbra er saftige og gode, og kan fint bakes kvelden før.
Du trenger (til 4 porsjoner): 75 g hvit sjokolade, ca. 400 g rabarbra, 2 ss sukker, 125 g sukker, 125 g romtemperert smør, 3 egg, 200 g hvetemelt, 100 g kokosmel, 2 ts bakepulver, 2 1/2 dl melk, perlesukker.
Slik gjør du:
1. Sett ovnen på 200 grader.
2. Rens rabarbraen og skjær den i biter på ca. 1 cm. Legg dem i en skål og dryss 2 ss sukker over.
3. Hakk sjokoladen fint.
4. Pisk sukker og smør godt sammen, og tilsett eggenem ett om gangen, mens du rører.
5. Bland hjetemel med bakepulver og kokosmel, og rør det inn i deigen vekselsvis med melken. Til slutt blander du inn sjokoladen.
6. Fordel deigen i ca. 15 muffinsformer, 3/4 fulle. Legg rabarbraen i formene, de kan gjerne synke litt ned i deigen.
7. Dryss perlesukker over, og stek muffinsene midt i ovnen, i ca. 15 minutter.
