Aperol-gløgg er enda en grunn til å elske jul - få oppskriften her
Prøv vinterversjonen av den populære drinken som garantert vil varme deg i denne kalde tiden.
Aperol + jul = Aperol-gløgg
Den ytterst fotogene sommerdrinken, Aperol Spritz, som mange sverger til i sommervarmen, kan man faktisk nyte både smaken og synet av også i vinterkulden.
Liker du godt den lettere bitre smaken Aperol Spritz medfører, men synes varme drikker er mer passende til årstiden, får du her både en god nyhet (og oppskrift). Vi gir deg nemlig Aperol i gløggversjon!
Ingredienser til Aperol-gløgg:
- 3 deler tørr hvitvin
- 1 del Aperol
- 2 deler eplejuice
- 3 ss appelsinsirup (kan utelates, og erstattes av saft + skallet av 1 appelsin)
- 1 appelsin eller et eple
Slik lager du Aperol-gløgg:
- Varm opp alle ingrediensene langsomt i en gryte på lav varme. Pass på at blandingen ikke koker.
- Hell drinken i glass (noen som tåler varmen vel og merke!) når gløggen har en passende temperatur. Fisk opp eventuelle appelsinskall.
- Pynt med appelsinskall eller tynne epleskiver, og server enten med skje eller sugerør.
PSST... Av en flaske hvitvin (750 ml) får du ca. 6 glass gløgg.
Les også: 4 lune cocktails til juleselskapet