TIPS! Disse lekkerbiskenene kan fryses ned uten fyll, slik at du kan legge på kremen ved servering. Perfekt til jul og sesongens mange besøk.
Dette trenger du
(12 stykker)
- 50 g mandler uten skall
- 50g smør
- 1 dl hvetemel
- 50 g glukose (ca. 3 ss)
- 3⁄4 dl sukker
- 1⁄2 dl multemarmelade/fast multesyltetøy
- 200 g kremost naturell
- Melis
Slik gjør du
- Sett ovnen på 175 °C. Finhakk mandlene og bland dem med resten av ingrediensene til en deig. Del deigen i 24 deler og trill en kule av hver del. Legg kulene med god avstand på stekebrett dekket med bakepapir.
- Stek midt i ovnen i ca. 10 min. til flarnene er fine og gylne. Stikk dem ut med et glass i passende størrelse hvis du vil ha helt perfekte rundinger. Men du må være rask – de stivner fort når de kommer ut av ovnen. La flarnene avkjøles på rist.
- Multefyll: Bland syltetøyet med kremosten. Legg flarnene sammen to og to med krem mellom. Sikt over melis og server.
- Nyt sammen med gjestene i julen!
Psst... Har du smakt Aperol-gløgg? Vi har oppskriften til deg her!

© Helén Pe / Allt om Mat