De beste mandelflarnene med multefyll - som du enkelt kan bake selv

Endelig er det tid for litt deilig julebakst! Denne julen har vi lyst til å prøve noe annet enn smulete småkaker og satser på fylte mandelflarn – full av deilige julesmaker!

jul julebakst baking oppskrift dessert
© Helén Pe / Allt om Mat

TIPS! Disse lekkerbiskenene kan fryses ned uten fyll, slik at du kan legge på kremen ved servering. Perfekt til jul og sesongens mange besøk.

Dette trenger du

(12 stykker)

  • 50 g mandler uten skall
  • 50g smør
  • 1 dl hvetemel
  • 50 g glukose (ca. 3 ss)
  • 3⁄4 dl sukker

Multefyll

  • 1⁄2 dl multemarmelade/fast multesyltetøy
  • 200 g kremost naturell

Pynt

  • Melis

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 175 °C. Finhakk mandlene og bland dem med resten av ingrediensene til en deig. Del deigen i 24 deler og trill en kule av hver del. Legg kulene med god avstand på stekebrett dekket med bakepapir.
  2. Stek midt i ovnen i ca. 10 min. til flarnene er fine og gylne. Stikk dem ut med et glass i passende størrelse hvis du vil ha helt perfekte rundinger. Men du må være rask – de stivner fort når de kommer ut av ovnen. La flarnene avkjøles på rist.
  3. Multefyll: Bland syltetøyet med kremosten. Legg flarnene sammen to og to med krem mellom. Sikt over melis og server.
  4. Nyt sammen med gjestene i julen!

Psst... Har du smakt Aperol-gløgg? Vi har oppskriften til deg her!

jul julebakst baking oppskrift dessert
© Helén Pe / Allt om Mat