7 varmende vinterdrikker
Nyt en varm, krydret drikk på kalde dager, enten foran peisen eller ute på tur.
Kakao i glass
Hjemmelaget kakao blir ekstra god med en liten dash mynte.
Dette trenger du:
(2 porsjoner)
6 dl melk med sjokoladesmak
50 g mørk kokesjokolade
20 dråper peppermynteolje
4 ss vispet kremfløte
4 ts vaniljesukker
2 ss revet appelsinskall
20 g mørk revet kokesjokolade
Dette gjør du:
Varm opp melken, smelt sjokoladen i, og tilsett peppermynteolje.
Visp krem med vaniljesukker og legg den på toppen.
Dryss over revet appelsinskapp og kokesjokolade.

Kraftfull krydderkakao
Asiatiske krydder setter en spiss på sjokoladenytelsen.
Dette trenger du:
(2 porsjoner)
5 dl helmelk
½ plate mørk kokesjokolade
½ potte korianderblader
1 ss brunt sukker
Skall av en lime
2 dl kremfløte
1 ss sukker
krokan
Dette gjør du:
- Varm opp melken sakte.
Du kan eventuelt benytte 4 dl lettmelk og 1 dl fløte.
Brekk opp sjokoladen i biter og smelt den i melken sammen med sukkeret.
Ha i finhakket koriander når sjokoladen begynner å smelte. Rør godt rundt i fem minutter etter at sjokoladen er smeltet.
Pisk krem av fløten og sukkeret og rør i det revne skallet fra limen.
Server sjokoladen i store krus med den lettpiskede kremen og med et dryss av krokan. Pynt gjerne med en skive lime.
Oppskrift fra Gunnhild Folgerø
Les også: Lag dine egne blanda drops

Varm smoothie
En frisk, men varm smoothie gjør seg til vinterlunsjen.
Dette trenger du:
(2 porsjoner)
4 dl blåbær
6 dl syrnet melk med bringebærsmak
½ banan
1 ss sukker
1 ts sitronsaft
Dette gjør du:
Varm opp bærene sammen med melken.
Tilsett banan, sukker og sitronsaft.
Kjør alt i en blender. Serveres i glass.

Cold killer
En klassisk vinterkakao med god kryddersmak.
Dette trenger du:
(2 porsjoner)
2 dl melk
1 skive fersk ingefær
½ ts kanel
½ ts pepper
2 ts honning
1 ts kakao
1 ts sukker
Dette gjør du:
Kok opp melken, bland kakao og sukker og ha det oppi melken.
Rør inn de andre ingrediensene. Legg ingefærskiven i til slutt.
Ingefær, pepper og kanel er krydder som gir varme.

Eggnog
Dette er en skikkelig styrkedrikk, som gir ny næring når du er på skitur.
Dette trenger du:
(2 porsjoner)
2 eggeplommer
7 dl melk med sjokoladesmak
1 ts malt kanel
1 ts revet muskatnøtt
Dette gjør du:
Pisk eggeplommene godt sammen.
Varm melken sammen med krydderet til det nesten koker. Ta kjelen av platen og pisk i eggeplommene.
Fordel drikken i to glass og riv muskatnøtt over.

Chilikakao
En kraftfull variant som varmer skikkelig.
Dette trenger du:
(2 porsjoner)
1 vaniljestang
4 dl melk
1 ts rød chili
½ dl honning
3 ss kakaopulver
2 ts maisennamel
2 ss vann
150 g mørk kokesjokolade, gjerne 70 % kakao.
Dette gjør du:
Splitt vaniljestangen og skrap ut frøene. Ha vaniljestang, frø, melk, kakao, finhakket chili og honning i en kjele og varm det til kokepunktet.
Rør ut maisennamelet med to ss vann. Bland dette i den varme melkeblandingen og la den småkoke i cirka et halvt minutt. Ta kjelen av varmen.
Tilsett finhakket sjokolade under omrøring og rør til all sjokolade har smeltet.

Te med varm melk
Kryddersmaken i chai-te er nydelig sammen med honning og sitron.
Dette trenger du:
(2 porsjoner)
2 dl ferdigtrukket chai te
2 dl lettmelk eller helmelk
4 isbiter
1 ss akasiehonning
1 ts sitronskall
Dette gjør du:
Hell ferdiglaget chai-te og melk i en mikser. Tilsett isbiter og akasiehonning.
Miks alt til du oppnår en slushaktig konsistens.
Riv av litt skall av en sitron og gi et lite oppkok med litt vann og sukker.
Server med sitronskall på toppen.
