Med god grunn har vitrineskapet fått en renessanse

De fine skapene er blitt populær igjen - spesielt de eldre variantene - og det er det flere veldig gode grunner til. Her kan du bli inspirert og se hvordan andre har brukt vitrineskap i innredningen.

Vitrineskap på veggen
© Anitta Behrendt, Styling Julie Løwenstein // Stilleben

Vitrineskapene har fått en renessanse i innredningen og det gjelder både de mindre som henger på veggen og de litt større variantene. Og det gir faktisk god mening at det nettopp er vitrineskapene som er blitt så populær akkurat nå.

Individualitet har stått sterkt i 2020 - både når det kommer til klesstil og innredningsstil. Så hvis du har samlet eller kjøpt masse fine ting så ønsker man jo gjerne å vise de frem - enten det er en boksamling, keramikk eller noe helt annet som betyr noe spesielt for deg.

Dessuten rammer vitrineskapene trenden med individualitet på mer enn en måte: I tillegg til å være ett fint udstillingsmonter for dine personlige favoritter kan de males og på den måten få et enda mer personlig preg.

LES OGSÅ: Ideer til vitrineskap-makeover

Stilleben vitrineskab
© Stilleben

En av frontløperne for de fargede vitrineskapene er danske Stilleben med sine vakre fargekombinasjoner - terrakotta og grå samt blå og beige.

Det er blant annet disse vitrineskapene som har vært med på å starte trenden med å male skapet i fine farger innvendig også.

Det er en trend som for alvor har markert seg på det seneste og nedenfor viser vi gode eksempler på hvordan andre har malt sitt vitrineskap - og idéer til hvordan du kan male ditt eget.

TIPS For best mulig resultat er det viktig at møbelet vaskes, slipes og grunnes før du går i gang med selve malingen.

Vitrineskap på veggen
© Anitta Behrendt, Styling Julie Løwenstein

I et med veggen

Ønsker du at vitrineskapet skal integreres med resten av rommet kan du male det i samme farge som veggen. Det er ikke bare en fin detalje, men det sikrer samtidig at det blir et blikkfang.

Trine Louise har valgt å male sitt vitrineskap i den samme lyseblå nyansen som veggen og malt det rosa innvendig hvilket gir ekstra fokus på skapets innhold.

Malt vitrineskap
© voressmil

Fremhev det på en mørk vegg

Er du litt mer modig kan du velge å male vitrineskapet i en lys farge og henge det på en mørk vegg. Her vil både vitrineskapet og veggen stå frem og skape en dramatisk kontrast til hverandre.

For å tone det litt ned er bakveggen i dette skapet malt i en nøytral hvit farge. Men du kan også velge å male denne i samme farge som veggen for å skape dynamikk og sammenheng i rommet og mellom fargene.

Gammelt vitrineskap malt
© mettenorrild

Rolige og sarte farger til vitrineskapet

Hvis ikke vitrineskapet skal være et "statement piece" men heller være et rolig element i stuen kan du male vitrineskapet i en nedtonet nyanse. Mette har valgt å male sitt fine lille skap i en grå farge utenpå og en støvet rosa farge innvending. En kombinasjon som fungerer veldig bra sammen.

Malt vitrineskap
© tinnekierhome

Et kulørt indre

Dette er en annen vakker variasjon av malt vitrineskap. Hvis du finner et gammelt skap kan du nøyes med å male vitrineskapets innside og dermed bevare treets naturlige farge på utsiden. Du kan også behandle treet med olje - enten en klar olje eller en farget olje, slik at skapet får det uttrykket du liker.

Her har vitrineskapet en mørk rødaktig nyanse utenpå, og så har Tinne malt innsiden i en fin mint farge. Det gir ett annerledes og personlig uttrykk.

Malet genbrugsvitrineskab
© miomio_vintage

Delvist malt

Du kan også gjøre det motsatte. Her er det kun utsiden som er malt, mens skapets indre er beholdt i tre. Det gir et mer antikt utseende, men med en tvist. Fargen utenpå kan være akkurat den du liker. Her et det malt i off white, men det kan like så godt males i hvilken som helst annen farge.

Lyserødt vitrineskab

Mal vitrineskapet rosa

Her har vi enda et godt bud på et malt vitrineskap. Den rosa fargen finnes over alt for tiden, og med god grunn for det er en nydelig farge som kan gjøre masse for innredningen.

Med et rosa vitrineskap kan du vælge gjenstander i samme nyanse, men du kan også stille porselen i en helt annen farge inn i skapet. Her er det gjort begge deler hvilket fungerer godt fordi fargene komplimenterer hverandre på en flott måte.