Nytt budsjettvennlig vitrineskap kan bli ditt neste DIY-prosjekt

Der er bare noe ved dette skapet som inviterer til å finne frem malingen. Men det finnes faktisk også mange andre muligheter for å lage en fin makeover.

lille vitrineskab

Pinterest og instagram, ja selv vårt eget magasin flyter over med fine vitrineskap i flotte farger. Mange av disse er kjøpt brukt og har fått en overhaling med en klatt maling.

Men hvis du ikke er typen som elsker å gå fra loppemarked til loppemarked for å finne det perfekte skapet, så finnes det en annen mulighet som ikke ruinerer deg eller er en strek i klimaregningen.

For Jysk har lansert et lite vitrineskap i bambus, som betraktes som et klimavennlig materiale fordi det gror fortere enn noe annet.

Skapet ber om å få en kreativ overhaling. Mulighetene er uendelige, men vi har prøvd å samle de som vi gleder oss mest til å gå i gang med.

© Jysk
Vitrineskab Jysk
© Jysk

Skap, 'trend', b 40 cm x h 50 cm x d 15 cm, fra jysk til 599 kr.

Fargevalg til utsiden

Har du tenkt deg å male utsiden av skapet kan du i prinsippet gå to veier. Maler du det i samme farge som veggen vil tingene i skapet få mest fokus.

Maler du det i en kontrast farge til veggen fungerer skapet som en ramme for tingene og blir en dekorasjon i seg selv.

Begge versjoner er fine men gir to veldig forskjellige uttrykk.

Farvevalg til innsiden

Akkurat som med utsiden kan du velge å male innsiden i samme farge som veggen. Men er du litt mer vågal så kan du prøve en av de mest populære trendene for tiden og gi skapet en kul farge inni. På denne måten kan du skape et moderne og annerledes uttrykk.

Rotting

Rotting har vært stjernen i mange DIY-prosjekter og forskjellige hacks de siste årene. Ofte er materialet blitt brukt til skapets fronter. Men det kan også brukes på innsiden av skapet. Du kan også male baksiden svart for at få mønsteret til å komme tydeligere frem.

Mosaikker

Mosaikbord og gøye fliser har også vært en annen super populær trend de siste årene. Hvorfor ikke overføre dette til skapet? Her er et par eksempler med kjøkkenskap, men vitrineskap kan også bære de fine mosaikkene.

Prikken over i'en

En hurtig måte å oppdatere uttrykket på skapet er ved at skrifte håndtaket. De fås i alle mulige former, farger og prisklasser og alt etter hvilken slags du velger kan du understreke uttrykket.

Er du for eksempel fan av fine pasteller kan du satse på kulørte porcelensknotter. Skal uttrykket stråle litt av luksus er messing veien å gå og med treg kan du skape et ensartet uttrykk ved å male dem med samme farge som skapet.

Matte greb til vitrineskab

Anne Black, lille mat håndtag. Fås i flere størrelser pris fra 70-80 kr.

© Anne Black

Messinggreb, 'T-bar/Plate/Brass', fra Buster & Punch, ca. 550 kr. - kan købes her

Tapet

Et velkjent triks til en hurtig skap-makeover er tapet. Bruger du selvklebende folie er det til og med lett å fjerne igjen.