7 innredningsfeil som ødelegger den gode stemningen i stuen din

Har du følelsen av at det er noe ved stuen din som bare ikke fungerer? Men du kan ikke helt sette fingeren på hva det er? Så kan det være fordi du har begått én av disse vanlige feilene ved innredning av stuen.

bildevegg
© Pinterest

1. Ikke gjennomtenkt oppbevaring

Oppbevaringsplass er ofte et dilemma, siden det på merkelig vis nesten altid hoper seg opp med en masse ting i hjemmet. Det kan gjerne føre til raske løsninger som ikke altid er til stort gavn for stuens samlede innredning og inntrykk.

Løsning: Vurder om du skal investere i ett stort oppbevaringsmøbel som kan romme alle tingene og som har et homogent uttrykk. For eksempel en skapvegg hvis du er tvunget til å oppbevare mange ting i stuen. Det gir en gjennomført og rolig innredning.

2. Du fokuserer på ett møbel av gangen

Du har funnet et nydelig møbel i et bolighus, som du er falt pladask for og i din lykkerus glemmer du å tenke på innredningen der hjemme. Det kan godt være at du nå har et fint møbel, men det faller fullstendig igjennom, hvis det ikke passer med resten av innredningen.

Løsning: Spontanitet er bra, bare ikke når du skal innrede en stue. Ta ett skritt tilbake neste gang og spør deg selv "passer møbelet inn?". Du kan eventuelt ha bilder liggende på telefonen din av rommet, så du kan se om sammenhengen er god. Finn også gjerne inspirasjon hos andre som har en innredning du ønsker å gå etter, som harmonerer med dine møbler og noter deg så hva du mangler for at det hele fungerer. Er din nye forelskelse ikke på listen, skal du ikke kjøpe den.

3. Du stiller alle møblene opp mot veggen

Veggene er redningen vår når vi skal innrede stuen. Kommoden, spisebordet og sofaen står klistret opp mot veggen fordi vi tenker at god plass er lik med bar plass. Men det er ofte med til å ødelegge for stemningen.

Løsning: Bruk rommet! Hvis du har en liten stue skal du selvfølgelig beherske deg - men hvis sofaen kommer bare 5-10 centimeter ut fra veggen får du allerede en mye mer gjennomført innredning. Kan spisebordet stå ute i rommet med luft omkring er det også et kjempe pluss. Skap soner i stuen hvis den er stor, eventuelt med tepper som markerer forskjellige bruksområder.

4. Du glemmer å teste veggfargen

Vi elsker malte vegger, men det kan gjerne resultere i hurtige beslutninger og fargevalg, fordi "alle andre har jo den der grønne veggfargen, så den skal jeg selvfølgelig også ha NÅ". Men igjen så glemmer du kanskje å se på helheten. Var den mørke fargen egentlig det rigtige valget til de i forveien veldig mørke møblene? Kanskje ikke.

Løsning: Se på møblene dine og størrelsen på rommet for å finne ut av hvilken farge som kan passe godt inn. Det kan være at du kun skal male én vegg eller kanskje kun halvparten av veggene? Undersøk mulighetene og husk på at fargen ofte ser veldig annerledes ut på en stor flate enn på et lite fargekort, så test ALLTID med en fargeprøve, da lyset også kan få nyansen til å se helt annerledes ut enn det du regnet med.

5. Du glemmer gulvet

Et helt tomt gulv kan noen ganger gi ett kaldt og upersonligt uttrykk i stuen - både fysisk, men også visuelt. Uten tepper gir det heller ikke den visuelle oppdeling av stuen som man bør gå etter.

Løsning: Tepper! Helst ikke for mange små, men gjerne ett eller to (avhengig av størrelsen på rommet). Stuen din får sammenheng og med ett teppe kan du gi motspill til mere rå elementer.

6. Du har for mye nips

Lysestaker, vaser, figurer, puter og alle andre småting er hyggelig og er uten tvil med til å skape atmosfære i en stue. Men men men alt med måte! Du skaper et rotete uttrykk ved å ha tre vaser stående i vindueskarmen med lysestaker i mellom. Det kan være vanskelig å kaste ut eiendelene sine, men for mye nips gir motsatt effekt og ødelegger altså hyggen.

Løsning: Du behøver ikke bruke alle gjenstandene på en gang og kanskje er det på tide å selge den vasen som du kjøpte for 5 år siden fordi den var det hotteste den gang? Skift ut og hold deg til enkelte gjenstander som du virkelig er glad i. Er du ikke sikker på om du er klar til å kvitte deg med noe, så gjem det vekk i en kasse som du kan gå tilbake til når du vil skifte ut litt. Alt behøver ikke stå fremme hele tiden.

PSSST! Mangler du et sted å stille pyntetingene dine? Her er 20 ting du kan gjøre for å få mer plass hjemme

7. Du omfavner alle trender

Ja okay, vi er selv skyld i at du til tider blir bombardert med nye boligtrends, men hvis du tar alle sammen til deg kommer du til at få en usammenhengende innredning hvor den røde tråden mangler.

Løsning: Velg ut de trendene som du enkelt kan tilpasse i innredningen din og viktigst; din personlige stil! Du behøver ikke å gå all-in hver gang. Marmortrenden kan du for eksempel lett få inn i stuen ved at finne en fin liten hylle eller vase. Det behøver ikke å være store møbler og overflater hver gang. Det blir likevel også litt for stressende. Så vær tro mot deg selv og din egen smak.