5 tips som får innredningen til å se mer eksklusiv ut

Det krever faktisk ikke så mye å oppgradere inntrykket av hjemmet. Se bare denne listen med effektfulle og samtidig prisvennlige forbedringer som skaper en eksklusiv innredning med få midler!

© Getty Images

Heldigvis er det slik at innredning ikke nødvendigvis trenger å være dyr for å se fin, eksklusiv, gjennomført... og ja, dyrt ut!

En gjennomført innredning kjennetegnes ved at det er en tanke bak hver eneste detalj, og at man ned til hver minste lille ting har tatt stilling til og fokusert på det endelige uttrykket.

Så hva er det helt konkret som gjør at et rom går fra "njaa" til fantastisk?

Særlig er det i valget av tilbehør man kan gjøre den store forskjellen når man har et begrenset antall midler å rutte med. Tilbehøret kan gi budsjettsofaen en sårt tiltrengt oppgradering eller sørge for at spisestuen fra IKEA plutselig forandres til noe personlig.

Les videre, og la deg inspirere til en liten oppgradering hjemme.

© Getty Images

1. Friske blomster

Uavhengig av hva slags innredning du har oser friske blomster av overskudd og luksus. Selv de du kjøper på Coop eller plukker i grøftekanten kan gi et snev av eksklusivitet om du behandler dem bra og styler dem litt (for eksempel kan du plukke overskuddsblader fra rosene og folde de nederste kronbladene forsiktig ned). Oppgraderer du med friske blomster må du huske å sette dem kaldt om natten og skifte vannet daglig. Da holder de lengre, for vi vet alle at visne blomster verken gir ikke et eksklusivt eller gjennomført uttrykk.

© Getty Images

2. Store planter

I stedet for å kjøpe flere små planter, hvorfor ikke investere i én stor? Da får man en langt større wow-effekt for pengene, og en større plante signaliserer overskudd. Vil du at planten skal ta mer plass i høyden, men synes at flere tusen kroner er for mye og ikke har særlig grønne fingre heller, kan du sette en mellomstor plante på et sidebord eller en planteoppsats for å skape illusjonen av en stor plante.

© Nuura Lighting

3. Eksklusive lamper

Selv om du utelukkende har heldige budsjettfunn i innredningen, og stueinnboet knapt overstiger noen tusen kroner, er det mye potensiale i å satse på én designerlampe.

Lamper blir raskt et fokuspunkt, fordi de forener estetikk og funksjonalitet på en spesiell måte. Med en lekker lampe over budsjettbordet eller i sofakroken kan du trekke inntrykket av hele inventaret opp.

Les også: Vår beste stueinspirasjon

© Stine Aalykke/ Can Familiy

4. Original kunst og særprint

I stedet for utelukkende å utstyre veggene med plakater, miks også noe kunst med en unik følelse inn. Bruker du litt penger på et litografi eller lignende, som for så vidt ikke trenger å koste mer enn en plakat, og setter det inn i et malt treramme fra f.eks. Ikea eller Søstrene Grene kommer du langt med få midler. Gi det enten en sentral plassering i innredningen hvor det synes godt, eller la det blende inn med øvrige motiver på en bildevegg.

© IKEA

5. Alt i én (farge)

Det siste, og et absolutt relevant tips er maling. Det høres kanskje banalt ut, men maler du veggene i sarte eller sofistikerte mørke nyanser, og maler dine vegghengte møbler i samme nyanser, vil det overordnede inntrykket av hjemmet ditt endre seg drastisk. Det er gjennomført og dedikert, og det blir irrelevant hva møbelet opprinnelig kostet.

Les også: Finn din favoritt blant blåfargene