Store, saftige kanelsnurrer
Snurr, ikke rull, og få like fantastiske kanelboller som på Åpent Bakeri.
Dette trenger du:
800 g hvetemel
1 egg
5 dl melk
125 g sukker
12 g gjær
35 g usaltet smør
smeltet smør eller egg til pensling
Dette gjør du:
- Ta ut egg, melk og smør av kjøleskapet, slik at de er romtemperert når du går i gang med bakingen. Er du utålmodig, kan du gi melken en lunk på kokeplaten, slik at den er omtrent 20-22 grader.
- Del smøret i terninger.
- Bland alt i en eltebolle, men holdt igjen smør og litt melk. Kjør blandingen i eltemaskinen til den slipper bollen. Spe sakte med melken til alt er blandet og deigen er smidig og blank. Kjør eltemaskinen på middels hastighet i omtrent 5 minutter.
- Bruk laveste hastighet når du blander inn smørterninger. Dekk over med plastfilm og sett til modning i en time.
- Strø mel på bakebenken. Kjevle ut deigen til en 1 cm tykk leiv på 40 x 40 cm. Stryk på smør. Dryss over sukker og kanel etter egen smak.
- Skjær 2 cm brede strimler, og knyt eller tvinn hver strimmel til en knute, eller snurr. Heves i minst 1 time på brettet, dekket til med et fuktet håndkle.
- Pensle med lettpisket egg eller melk. Strø over med sukker og kanel. Stekes på 200 °C i 10-12 minutter. Avkjøl på rist.
Kilde: Brød og brødbaking av Erik Røed/Cappelen Damm