© Lisa Björner / Allt om mat

Sjokolademousse med rom, ananas og kokosflak

Den populære sjokolademoussen er en dessert-klassiker alle elsker. Denne varienten har en syrlig ananassalsa som står i frisk kontrast til den søte sjokoladen.

23. september 2019 av Anna Wendt

Dette trenger du (8 porsjoner) 

Sjokolademousse

  • 100 g mørk sjokolade 
  • 2 eggeplommer 
  • 2 ss mørkt muscovadosukker 
  • 3 dl kremfløte ·
  • 1 ss mørk rom ·
  • ristede kokosflak til pynt 

Ananassalsa 

  • ½ ananas ·
  •  ½ lime ·
  •  ½ ss honning 
  • 1 krm vaniljepulver 
  • ¼ krm salt

Slik gjør du 

1. Bryt sjokoladen i mindre biter og smelt den over vannbad eller i mikrobølgeovn. Avkjøl.
2. Pisk eggeplommer og sukker til en lys, luftig eggedosis. Pisk fløten til en lett krem.
 3. Vend sjokoladen inn i eggeblandingen. Rør inn rom. Vend inn kremen, litt av gangen. 
4. Fordel moussen i porsjonsglass og sett den kjølig i 2 timer. 
5. Salsa: Skrell ananasen og skjær bort den harde midtstokken. Skjær kjøttet i terninger. Skyll limen i lunkent vann. Riv skallet og press saften. 
6. Bland ananas med limeskall, limesaft, honning, vaniljepulver og salt. 
7. Topp moussen med salsa og ristede kokosflak før servering.


Tips: Både moussen og salsaen kan lages på forhånd og oppbevares kjølig frem til servering.

Seneste

Kanskje du også er interessert i...