Sjokolademousse med rom, ananas og kokosflak

Den populære sjokolademoussen er en dessert-klassiker alle elsker. Denne varienten har en syrlig ananassalsa som står i frisk kontrast til den søte sjokoladen.

© Lisa Björner / Allt om mat

Dette trenger du (8 porsjoner)

Sjokolademousse

  • 100 g mørk sjokolade
  • 2 eggeplommer
  • 2 ss mørkt muscovadosukker
  • 3 dl kremfløte ·
  • 1 ss mørk rom ·
  • ristede kokosflak til pynt

Ananassalsa

  • ½ ananas ·
  • ½ lime ·
  • ½ ss honning
  • 1 krm vaniljepulver
  • ¼ krm salt

Slik gjør du

  1. Bryt sjokoladen i mindre biter og smelt den over vannbad eller i mikrobølgeovn. Avkjøl.
  2. Pisk eggeplommer og sukker til en lys, luftig eggedosis. Pisk fløten til en lett krem.
    1. Vend sjokoladen inn i eggeblandingen. Rør inn rom. Vend inn kremen, litt av gangen.
  3. Fordel moussen i porsjonsglass og sett den kjølig i 2 timer.
  4. Salsa: Skrell ananasen og skjær bort den harde midtstokken. Skjær kjøttet i terninger. Skyll limen i lunkent vann. Riv skallet og press saften.
  5. Bland ananas med limeskall, limesaft, honning, vaniljepulver og salt.
  6. Topp moussen med salsa og ristede kokosflak før servering.Tips: Både moussen og salsaen kan lages på forhånd og oppbevares kjølig frem til servering.