Sjokolademousse med rom, ananas og kokosflak
Den populære sjokolademoussen er en dessert-klassiker alle elsker. Denne varienten har en syrlig ananassalsa som står i frisk kontrast til den søte sjokoladen.
Dette trenger du (8 porsjoner)
Sjokolademousse
- 100 g mørk sjokolade
- 2 eggeplommer
- 2 ss mørkt muscovadosukker
- 3 dl kremfløte ·
- 1 ss mørk rom ·
- ristede kokosflak til pynt
Ananassalsa
- ½ ananas ·
- ½ lime ·
- ½ ss honning
- 1 krm vaniljepulver
- ¼ krm salt
Slik gjør du
- Bryt sjokoladen i mindre biter og smelt den over vannbad eller i mikrobølgeovn. Avkjøl.
- Pisk eggeplommer og sukker til en lys, luftig eggedosis. Pisk fløten til en lett krem.
- Vend sjokoladen inn i eggeblandingen. Rør inn rom. Vend inn kremen, litt av gangen.
- Fordel moussen i porsjonsglass og sett den kjølig i 2 timer.
- Salsa: Skrell ananasen og skjær bort den harde midtstokken. Skjær kjøttet i terninger. Skyll limen i lunkent vann. Riv skallet og press saften.
- Bland ananas med limeskall, limesaft, honning, vaniljepulver og salt.
- Topp moussen med salsa og ristede kokosflak før servering.Tips: Både moussen og salsaen kan lages på forhånd og oppbevares kjølig frem til servering.