En saftig og holdbar eplekake med massevis av gode, tynne epleskiver. Bruk en frisk eplesort, f.eks. Ingrid Marie. Matyoghurten gjør kaken ekstra saftig.
Dette trenger du:
(En kake gir ca. 12 biter)
Deig
· 3 dl hvetemel (180 g)
· 1 ts bakepulver
· 100 g mykt smør
· 2 dl sukker
· 2 ts vaniljesukker
· 3 egg
· ½ dl tyrkisk matyoghurt (10 % fett)
Fyll
· 3 epler
· ½ dl ferskpresset sitronsaft
Pynt
· 1 ss melis

Slik gjør du
1. Skrell eplene, fjern kjernehus og skjær eplene i tynne skiver. Bland dem med sitronsaften i en bolle.
2. Bland mel og bakepulver. Visp sammen smør, sukker og vaniljesukker i en egen bolle. Ha deretter i eggene, ett av gangen. Rør inn yoghurten og melblandingen i deigen. Ha deigen over i en godt smurt, rund kakeform med hull i midten, ca. 1 ½ liter.
3. Trykk epleskivene godt nedi deigen. Stek kaken nederst i ovnen i ca. 45 min. Sjekk med en trepinne om den er gjennomstekt. Det skal ikke henge deig igjen på pinnen. La kaken avkjøles i formen, løsne den forsiktig langs kantene og hvelv den over på et fat. Sikt melis over før servering.
Tips! Varier smaken på kaken med kanel eller kardemomme i stedet for vaniljesukker.