Høstens deiligste eplekake
Epletrærne og butikkene bugner over av deilige, norske epler. Alle vet jo at norske epler er de beste - så hvorfor ikke utnytte eplesesongen og lage høstens deiligste og saftigste eplekake?
En saftig og holdbar eplekake med massevis av gode, tynne epleskiver. Bruk en frisk eplesort, f.eks. Ingrid Marie. Matyoghurten gjør kaken ekstra saftig.
Dette trenger du:
(En kake gir ca. 12 biter)
Deig
· 3 dl hvetemel (180 g)
· 1 ts bakepulver
· 100 g mykt smør
· 2 dl sukker
· 2 ts vaniljesukker
· 3 egg
· ½ dl tyrkisk matyoghurt (10 % fett)
Fyll
· 3 epler
· ½ dl ferskpresset sitronsaft
Pynt
· 1 ss melis
Slik gjør du
1. Skrell eplene, fjern kjernehus og skjær eplene i tynne skiver. Bland dem med sitronsaften i en bolle.
2. Bland mel og bakepulver. Visp sammen smør, sukker og vaniljesukker i en egen bolle. Ha deretter i eggene, ett av gangen. Rør inn yoghurten og melblandingen i deigen. Ha deigen over i en godt smurt, rund kakeform med hull i midten, ca. 1 ½ liter.
3. Trykk epleskivene godt nedi deigen. Stek kaken nederst i ovnen i ca. 45 min. Sjekk med en trepinne om den er gjennomstekt. Det skal ikke henge deig igjen på pinnen. La kaken avkjøles i formen, løsne den forsiktig langs kantene og hvelv den over på et fat. Sikt melis over før servering.
Tips! Varier smaken på kaken med kanel eller kardemomme i stedet for vaniljesukker.