Høstens deiligste eplekake

Epletrærne og butikkene bugner over av deilige, norske epler. Alle vet jo at norske epler er de beste - så hvorfor ikke utnytte eplesesongen og lage høstens deiligste og saftigste eplekake?

© Wolfgang Klein­schmidt/Allt om Mat

En saftig og holdbar eplekake med massevis av gode, tynne epleskiver. Bruk en frisk eplesort, f.eks. Ingrid Marie. Matyoghurten gjør kaken ekstra saftig.

Dette trenger du:

(En kake gir ca. 12 biter)

Deig

· 3 dl hvetemel (180 g)

· 1 ts bakepulver

· 100 g mykt smør

· 2 dl sukker

· 2 ts vaniljesukker

· 3 egg

· ½ dl tyrkisk matyoghurt (10 % fett)

Fyll

· 3 epler

· ½ dl ferskpresset sitronsaft

Pynt

· 1 ss melis

© Wolfgang Klein­schmidt/Allt om Mat

Slik gjør du

1. Skrell eplene, fjern kjernehus og skjær eplene i tynne skiver. Bland dem med sitronsaften i en bolle.

2. Bland mel og bakepulver. Visp sammen smør, sukker og vaniljesukker i en egen bolle. Ha deretter i eggene, ett av gangen. Rør inn yoghurten og melblandingen i deigen. Ha deigen over i en godt smurt, rund kakeform med hull i midten, ca. 1 ½ liter.

3. Trykk epleskivene godt nedi deigen. Stek kaken nederst i ovnen i ca. 45 min. Sjekk med en trepinne om den er gjennomstekt. Det skal ikke henge deig igjen på pinnen. La kaken avkjøles i formen, løsne den forsiktig langs kantene og hvelv den over på et fat. Sikt melis over før servering.

Tips! Varier smaken på kaken med kanel eller kardemomme i stedet for vaniljesukker.