© Getty Images

Rabarbramojito: Sesongens friskeste drink

Få oppskriften på en litt annerledes mojito med rabarbra. Den søte og friske smaken med bobler gjør denne drinken til en sikker vinner!

18. august 2020 av Mette Nexmand

Mojito brygget på rabarbra-kompott

Vi anbefaler forresten at du lager en ekstra stor porsjon av rabarbra-kompotten - den er fantastisk å bruke til skyr eller en ostekake.

Ingredienser:

  • To-tre rabarbra-stilker avhengig av størrelsen - gir ca. 50 ml kompott
  • 225 g sukker
  • 2,5 dl vann
  • 6 friske mynteblader
  • 1/2 lime skåret i båter
  • 60 ml hvit rom
  • 60 ml kjølig Farris 

Tilberedning av rabarbra-mojito:

  • Rens rabarbra-stilkene og skjær de i stykker på ca. 2 cm. Putt stilkene i en dyp panne med sukker og vann og la det koke 10 minutter. Pass på at blandingen ikke blir brent.
    Hell kompotten opp i en skål og blend til blandingen er helt bløt og kjøl av.

  • Bruk gjerne høye glass til denne drinken. Start med å legge lime og mynteblader i bunnen av glasset og mos dem med en morter. Tilsett rabarbrakompotten, rom og Farris og rør godt.

Seneste

Kanskje du også er interessert i...