Rabarbramojito: Sesongens friskeste drink

Få oppskriften på en litt annerledes mojito med rabarbra. Den søte og friske smaken med bobler gjør denne drinken til en sikker vinner!

© Getty Images

Mojito brygget på rabarbra-kompott

Vi anbefaler forresten at du lager en ekstra stor porsjon av rabarbra-kompotten - den er fantastisk å bruke til skyr eller en ostekake.

Ingredienser:

  • To-tre rabarbra-stilker avhengig av størrelsen - gir ca. 50 ml kompott
  • 225 g sukker
  • 2,5 dl vann
  • 6 friske mynteblader
  • 1/2 lime skåret i båter
  • 60 ml hvit rom
  • 60 ml kjølig Farris

Tilberedning av rabarbra-mojito:

  • Rens rabarbra-stilkene og skjær de i stykker på ca. 2 cm. Putt stilkene i en dyp panne med sukker og vann og la det koke 10 minutter. Pass på at blandingen ikke blir brent.
    Hell kompotten opp i en skål og blend til blandingen er helt bløt og kjøl av.
  • Bruk gjerne høye glass til denne drinken. Start med å legge lime og mynteblader i bunnen av glasset og mos dem med en morter. Tilsett rabarbrakompotten, rom og Farris og rør godt.