Mojito brygget på rabarbra-kompott
Vi anbefaler forresten at du lager en ekstra stor porsjon av rabarbra-kompotten - den er fantastisk å bruke til skyr eller en ostekake.
Ingredienser:
- To-tre rabarbra-stilker avhengig av størrelsen - gir ca. 50 ml kompott
- 225 g sukker
- 2,5 dl vann
- 6 friske mynteblader
- 1/2 lime skåret i båter
- 60 ml hvit rom
- 60 ml kjølig Farris

Tilberedning av rabarbra-mojito:
- Rens rabarbra-stilkene og skjær de i stykker på ca. 2 cm. Putt stilkene i en dyp panne med sukker og vann og la det koke 10 minutter. Pass på at blandingen ikke blir brent.
Hell kompotten opp i en skål og blend til blandingen er helt bløt og kjøl av.
- Bruk gjerne høye glass til denne drinken. Start med å legge lime og mynteblader i bunnen av glasset og mos dem med en morter. Tilsett rabarbrakompotten, rom og Farris og rør godt.