Martini med en twist: 'Epletini' med karamell og eplemost

Du kan lage denne lekre drinken med sesongens eplemost på under 5 minutter! Du får også en lekker oppskrift på hvordan du selv kan lage vodka med karamellsmak, hvis du har mer enn 5 minutter og gjerne vil gjøre det lille ekstra.

Karamell eple martini
© Getty Images

Lag denne lekre drinken på under 5 minutter! Alt du trenger er eplemost, vodka og isbiter, og et par epleskiver til pynt - og vips så har du en smakfull 'epletini'. Dette må være den perfekte måten å nyte sesongens eplemost!

Vil du lage eplemartinien med en lekker twist av karamell trenger du en vodka med karamellsmak - du kan for eksempel bruke Cuba Caramel eller en med saltet karamell fra Råstoff. Om du heller vi lage din egen karamell-vodka finner du oppskrift og fremgangsmåte litt lengre nede.

Epletini med karamell

Dette trenger du

(til 1 glass)

  • 1/2 dl eplemost
  • 1/2 dl vodka med karamellsmak
  • isbiter
  • 2 tynne epleskiver

Slik gjør du

Hell eplemost, karamellvodka og isbiter i en shaker og rist den godt. Hell alt innholdet i et glass og pynt med eplebåter. Voila!

TIPS Hvis du ønsker å lage en luksus-versjon kan du dyppe glassene i karamellsaus med et lite drys salt i. Da får du en festlig saltkaramell-versjon.

Lag din egen karamell-vodka

Om du foretrekker å lage din egen vodka med smak av karamell, istedenfor for å kjøpe en som er ferdig laget, er det faktisk veldig enkelt. Det eneste er at du må gå i gang et par dager før du planlegger å nyte drinken - siden det tar et par dager før vodkaen er klar.

Dette trenger du

150 g fløtekarameller

750 ml vodka (1 flaske)

Slik gjør du

  1. Hell ca 1/2 dl av vodkaen opp i et glass, sånn at det blir plass til karamellene.
  2. Hakk fløtekaramellene i mindre stykker, sånn at de kan legges ned i vodkaflasken.
  3. Hell karamellstykkene ned i vodkaflasken og rist flasken grundig.
  4. Rist flasken en gang innimellom i løpet av de tre neste dagene.
  5. På dag fire er vodkaen ferdig. Hvis du vil kan du sile vodkaen igjennom et kaffefilter for å gjøre den mer klar i fargen. Da har du en hjemmelaget vodka med karamell smak - som er klar til dine neste eplemartinier.