Hjemmelaget iskrem på 1-2-3-4
Gjør som i gamledager, og lag iskremen selv. Her er fire av Eyvind Hellstrøms beste isoppskrifter, og utstyret du trenger.
Sommerminner med hjemmelaget iskrem
Brødrene Jan og Eyvind Hellstrøm tilbrakte somrene på onkel Arnes iskremfabrikk. Nå kan du bruke din sommer på å lage hjemmelaget is! Oppskriftene er basert på naturlige råstoffer og er uten tilsetningsstoffer. Selv om det er mulig å lage iskrem uten, får du best resultat med iskremmaskin.

Hjemmelaget sjokoladesorbet
Dette trenger du:
• 5 dl helmelk • 100 gram sukker
• 100 gram mørk sjokolade
• 100 gram kakaopulver
Dette gjør du:
- Varm melken til 45 grader og tilsett sukker.
- Bland den varme melken inn i kakaoen, og gi dette et oppkok.
- Smelt sjokoladen i vannbad.
- Hell melke- og kakaoblandingen i den smeltede sjokoladen. Bland godt med stavmikser og avkjøl.
- Kjør i iskremmaskin til den er ferdig.

Hjemmelaget bringebærsorbet
Dette trenger du:
• 1 kg bringebær • 200 gram sukker • 3 dl vann
• saften av 1 sitron • 2 ss Golden Syrup • Bringebær-
sorbet (se oppskrift) • 4 kiwier • 4 ss maraschino eller Grand Marnier
Dette gjør du:
- Lag en puré av bringebær, sukker, sirup, vann og saften av en sitron. Bruk stavmikser eller hurtigmikser.
- Sil blandingen og kjør den i iskremmaskinen til den er tykk og glatt.
- Skrell kiwiene og skjær dem i terninger. Bland i maraschino eller Grand Marnier og la det trekke en time.
- Fordel kiwien i fire skåler og legg på en kule bringebærsorbet.

Hjemmelaget vaniljeiskrem
Dette trenger du:
• 5 dl helmelk • 2,5 dl kremfløte • 200 gram sukker
• 6 eggeplommer
• 2 vaniljestenger (Tahiti eller Bourbon)
Dette gjør du:
- Del vaniljestengene på langs og skrap ut frøene.
- Kok opp melk, fløte, vaniljestenger og frø. Ta kjelen til side og la det trekke i 20 minutter under lokk.
- Pisk egg og sukker til eggedosis. Tilsett melke- og vaniljeblandingen i eggedosisen under omrøring.
- Ta denne blandingen over i en kasserolle og varm opp til ca. 80 grader under omrøring til den tykner.
- Sil blandingen over i en bolle og avkjøl.
- Kjør i iskremmaskin til den er ferdig.

Hjemmelaget pistasjiskrem
Dette trenger du:
• 5 dl helmelk • 2,5 dl kremfløte • 150 gram sukker • 6 eggeplommer • 150 gram pistasjkjerner
Dette gjør du:
- Knus pistasjkjernene i en blender med halvparten av sukkeret.
- Varm opp melk-, fløte- og pistasjblandingen til kokepunktet. Ta kjelen til side og la det trekke i 20 minutter.
- Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis.
- Slå melke- og pistasjblandingen over eggedosisen under omrøring. Hell blandingen over i en kasserolle og varm opp til ca. 80 grader mens du rører til den tykner.
- Kjør blandingen en ekstra gang med stavmikser. Sil over i en bolle og avkjøl.
- Kjør i iskremmaskin til den er ferdig.

Lag flere sorter hjemmelaget iskrem
Brødrene Jan og Eyvind Hellstrøm har drømt om å lage iskrembok siden de var små og brukte all fritid på onkel Arnes iskremfabrikk i Moss. Hellstrøm-brødrene har laget en bok full av oppskrifter på herlig iskrem til alle anledninger.
Klikk videre og se smart tilbehør til iskremlagingen!
Iskremfabrikken, kr 449, Aschehoug

Nostalgisk iskremmaskin
En iskremmaskin som ser bra ut på kjøkkenbenken er en sjeldenhet. OBH Nordica har derimot kommet med en lyseblå variant som lager iskrem på 6-12 minutter, og som kan serveres i samme bolle.
Pakken inkluderer 2 boller på 3,5 dl, så her gjelder det å lage opp mye hvis du får gjester. Oppskrifter følger med. 599 kr.

Server is i kopper
Melamin-krus er både flott og praktisk å servere is i. Særlig barna setter pris på å få sin egen kopp de kan løpe rundt med i hagen. Og alle opplever vel litt barnlig glede når det kommer hjemmelaget is på bordet?
29 kr/stk, Kremmerhuset.

Permelorskjeer
Perlemorskjeer er like skjøre og lekre som iskremen du serverer. La de voksne nyte hver eneste munnfull is med disse skjeene, og gi heller barna noe som tåler å lekes med.
Teskje i perlemor, 260 kr/6 stk, Tine K Home

Lekker iskremskål
En stjerneformet skål er flott å servere i, men når skjeen skraper mot bunnen - er det da lov å slikke i seg siste rest av sorbet fra skålen? Det må du nok forvente hvis du serverer rekordgod, hjemmelaget is.
Rosa stjerneskål, 129 kr, Bache i Grensen

Iskremskål
Sommerfuglformede skåler oser sommer like mye som hjemmelaget is. Denne skålen fra Sgaform koster 99 kr og kommer i flere flotte farger.

Server smaksprøver i kopper
Ble det bare en liten smak iskrem til hver? Server i små, lekre kopper, så ser det ikke lite ut.
Espressokopp,kr 229, espressofat kr 119, begge fra Rosenthal/Backe Grensen.
Fløtemugge, 7 cl, kr 729, fra Royal Copenhagen/Backe Grensen. Glassfat, kr 79, Rafens.
