Herlig og saftig safrankake med toscalokk - den perfekte kaken til juletiden
Få oppskriften på en herlig kake som ingen kan motstå. Smøret gjør den ekstra saftig og kaken holder seg fint i flere dager. Denne kaken er perfekt til ethvert jule besøk.
Dette trenger du
(ca 14 biter)
- 1 pakke safran (1⁄2 g)
- 2 1⁄2 dl sukker
- 200g smør
- 2 egg
- 1 1⁄2 dl melk
- 4 dl hvetemel (240 g)
- 2 ts bakepulver
- litt strøbrød
Toscalokk
- 3⁄4 dl pekannøtter
- 3⁄4 dl pistasjnøtter
- 100g smør
- 1 dl kremfløte
- 1 dl sukker
- 4 ss honning
Les også: Den kuleste julepynten lager du selv! Her finner du 6 DIY juleprosjekter
Slik gjør du
- Sett ovnen på 175 °C. Knus safranen i en morter sammen med 1 ts av sukkeret. Smelt smøret og rør inn safransukkeret.
- Pisk eggene og resten av sukkeret til eggedosis i en bakebolle. Rør inn safransmør og melk. Bland melet med bakepulveret, deretter med resten av ingrediensene. Smør en springform, ca. 24 cm i diameter, med smør og dryss med strøbrød. Ha deigen over i formen og glatt ut overflaten.
- Stek kaken midt i ovnen i ca. 30 min.
- Toscalokk: Grovhakk nøttene mens kaken steker, sett dem til side. Bland deretter smør, fløte, sukker og honning i en kasserolle. Kok opp, slå ned varmen og la koke til blandingen får en lys gyllenbrun farge. Hell den varme blandingen over de hakkede nøttene og rør godt.
- Ta kaken ut av ovnen og skru opp varmen til 200 °C. Fordel nøtteblandingen over kaken og stek den videre i ovnen i ca. 10 min. til toscalokket har fått en fin, gyllenbrun farge. La kaken avkjøles på rist før du tar den ut av formen.