Frisk, italiensk sitronpai
Sommerens kaker skal være friske og gjerne syrlige, som denne fantastiske italienske sitronpaien.
Imponer gjestene med en frisk, italiensk sitronpai som er myk i midten.
DETTE TRENGER DU:
PAIBUNN
• 3 dl hvetemel
• 2 ss sukker
• 150 g kjøleskapskaldt smør
• 1 egg
FYLL
• 2 egg
• 3 dl sukker
• 100 g smeltet, avkjølt smør
• revet skall og saft av 2 sitroner
DETTE GJØR DU:
Bland raskt sammen mel, sukker og smør til en smulete masse i kjøkkenmaskinen eller med fingrene. Tilsett egget og bland raskt sammen til en deigball. La deigen hvile i en plastpose i ca. 1 time.
Trykk deigen ut i en springform som måler 26 centimeter i diameter. Prikk paibunnen med en gaffel. Sett formen i kjøleskapet i 30 minutter eller i fryseren i 10 minutter.
Sett ovnen på 175 grader. Forstek paiskallet i midten av ovnen i ca. 10 minutter.
Visp egg og sukker luftig. Tilsett det smeltede smøret, litt av gangen under omrøring. Bland i sitronskall og -saft.
Hell fyllet i det forstekte paiskallet. Stek paien på nederste rille i ca. 30 minutter. Fyllet skal ha stivnet litt, men fortsatt være løst.
Avkjøl paien og oppbevar den noen timer eller natten over i kjøleskapet for å få riktig konsistens. Dryss over litt melis ved servering. Server med lettpisket fløte.