Frisk, italiensk sitronpai

Sommerens kaker skal være friske og gjerne syrlige, som denne fantastiske italienske sitronpaien.

Imponer gjestene med en frisk, italiensk sitronpai som er myk i midten.

DETTE TRENGER DU:

PAIBUNN

• 3 dl hvetemel

• 2 ss sukker

• 150 g kjøleskapskaldt smør

• 1 egg

FYLL

• 2 egg

• 3 dl sukker

• 100 g smeltet, avkjølt smør

• revet skall og saft av 2 sitroner

DETTE GJØR DU:

  1. Bland raskt sammen mel, sukker og smør til en smulete masse i kjøkkenmaskinen eller med fingrene. Tilsett egget og bland raskt sammen til en deigball. La deigen hvile i en plastpose i ca. 1 time.

  2. Trykk deigen ut i en springform som måler 26 centimeter i diameter. Prikk paibunnen med en gaffel. Sett formen i kjøleskapet i 30 minutter eller i fryseren i 10 minutter.

  3. Sett ovnen på 175 grader. Forstek paiskallet i midten av ovnen i ca. 10 minutter.

  4. Visp egg og sukker luftig. Tilsett det smeltede smøret, litt av gangen under omrøring. Bland i sitronskall og -saft.

  5. Hell fyllet i det forstekte paiskallet. Stek paien på nederste rille i ca. 30 minutter. Fyllet skal ha stivnet litt, men fortsatt være løst.

  6. Avkjøl paien og oppbevar den noen timer eller natten over i kjøleskapet for å få riktig konsistens. Dryss over litt melis ved servering. Server med lettpisket fløte.