Enkel dessert til nyttår
© Mi Skjold Brix

Du trenger kun 4 ingredienser for å lage den fineste desserten til nyttår

Har du fått ansvaret for desserten i år? Så prøv denne som garantert blir en favoritt blant gjestene, og som selv den mest uerfarne dessertkokk kan lage med stor suksess! What's not to like?

16. desember 2022 av Mi Skjold Brix

Det må gjerne være litt ekstra når årets siste middag skal serveres og det gjelder selvfølgelig for desserten også! 

Gi middagen et søtt punktum som både smaker nydelig og ser fantastisk ut med denne enkle oppskriften på hylleblomstgele med hvit sjokolademousse. 

Det høres kanskje avansert ut, men det er det virkelig ikke! 

Dette trenger du til 4-6 personer:

  • 4 dl kremfløte
  • 2 dl hylleblomstsaft (blandingsforhold ca. 1:4 eller 1:5 - er den mer konsentrert skal du blande den med litt vann så den ikke blir for kraftig i smaken)
  • 6 blader gelatin
  • 170 g hvit sjokolade 

TIPS Ønsker du en mer syrlig gele som kontrast til den søte moussen kan du erstatte 1/2 dl. hylleblomstsaft med tilsvarende mengde saft fra en sitron.

Slik gjør du:

Hvit sjokolademousse

  • Legg alle bladene med gelatin i bløt i en skål med kaldt vann i min. 10 minutter.
  • Hakk den hvite sjokoladen.
  • Hell kremfløten i en kasserolle og varm opp ved svak varme - det må ikke koke, men skal være varmt nok til å smelte gelatinen.
  • Ta kasserollen av varmen når fløten er varm og hell sjokoladen i. Rør til sjokoladen er helt smeltet.
  • Kom 2 blader gelatin i blandingen og rør til den er oppløst.
  • Hell massen i en skål og dekk den med film, som du legger direkte på massen slik at det ikke oppstår kondens mellom den og filmen.
  • Still på kjøl i min. 2 timer.

Hylleblomstgele

  • Hell hylleblomstsaften i en kasserolle og lun den.
  • Oppløs resten av husblassen i saften og still den på kjøl i ca. 30 min., men pass på - den skal kun kjøles ned - ikke stivne. 
  • Hell den lunkne gelesaften i champagneglass og sett de på kjøl, så de kan sette seg.

TIPS Topp den flytende gelesaften med litt vann med kullsyre, før du heller den i glassene. Boblene blir i geleen og prikker litt på tungen når den spises. Et ekstra touch.

Samling

  • Pisk den hvite sjokolademassen og sprøyt moussen i glassene.
  • Før servering: Pynt med litt hakket hvit sjokolade, kakepynt, marengs eller noe annet som knaser litt. 

Håndplukket til deg

Kanskje du også er interessert i...