Dalgona: Den deilige, kremede kaffetrenden du sannsynligvis allerede har ingrediensene til
Du kjenner definitivt den klassiske iskaffen som er etterlengtet i mange kafébenker om sommeren. Denne kaffedrikken er enda bedre - og du kan enkelt lage den hjemme.
I USA er det for tiden en ny kaffedrikk i koppene til trendsetterne. Bare sjekk ut Instagram, som allerede har i underkant av 163 000 bilder med taggen #dalgonacoffee.
Og den er i ferd med å dukke opp i Norge.
Den kalde kaffedrikken, som går under navnet dalgona kaffe, består av et pisket, kremet kaffeskum, som helles over iskald melk med isbiter.
Opprinnelig hadde den piskede kaffeskumdrikken sin opprinnelse i Sør-Korea, men heldigvis er den ikke så eksotisk at du ikke kan lage den med ting du allerede har på kjøkkenet hvis du liker å nyte en kopp kaffe nå og da - eller hver dag.
Oppskrift på dalgona-kaffe
INGREDIENSER
- 2 spsk. instant kaffe
- 2 spsk. sukker
- 2 spsk. varmt vann
- 1 dl helmelk
- Isbiter
SLIK LAGER DU DALGONA-KAFFE
- Hell instant kaffe, sukker og varmt vann i en skål og pisk (helst med håndmixer) inntil massen er blitt til en halvfast lysebrunt skum.
- Hell melken over isbitene i et glass og legg deretter det nypiskede kaffeskumet på toppen.
- Server kaffen med en blandeskje eller pinne slik at alt kan blandes etter ønsket smak.