Dalgona: Den deilige, kremede kaffetrenden du sannsynligvis allerede har ingrediensene til

Du kjenner definitivt den klassiske iskaffen som er etterlengtet i mange kafébenker om sommeren. Denne kaffedrikken er enda bedre - og du kan enkelt lage den hjemme.

Dalgona kaffe
© Getty Images

I USA er det for tiden en ny kaffedrikk i koppene til trendsetterne. Bare sjekk ut Instagram, som allerede har i underkant av 163 000 bilder med taggen #dalgonacoffee.

Og den er i ferd med å dukke opp i Norge.

Den kalde kaffedrikken, som går under navnet dalgona kaffe, består av et pisket, kremet kaffeskum, som helles over iskald melk med isbiter.

Opprinnelig hadde den piskede kaffeskumdrikken sin opprinnelse i Sør-Korea, men heldigvis er den ikke så eksotisk at du ikke kan lage den med ting du allerede har på kjøkkenet hvis du liker å nyte en kopp kaffe nå og da - eller hver dag.

Oppskrift Dalgona kaffe
© Getty Images

Oppskrift på dalgona-kaffe

INGREDIENSER

  • 2 spsk. instant kaffe
  • 2 spsk. sukker
  • 2 spsk. varmt vann
  • 1 dl helmelk
  • Isbiter

SLIK LAGER DU DALGONA-KAFFE

  • Hell instant kaffe, sukker og varmt vann i en skål og pisk (helst med håndmixer) inntil massen er blitt til en halvfast lysebrunt skum.
  • Hell melken over isbitene i et glass og legg deretter det nypiskede kaffeskumet på toppen.
  • Server kaffen med en blandeskje eller pinne slik at alt kan blandes etter ønsket smak.