Bak sprø, marokkanske mandelkjeks

Nydelig følge til iskrem og en kaffekopp.

Disse søte kjeksene smaker helt utmerket sammen med is, eller bare til en kopp kaffe eller te.

Ingredienser

  • 400 g mandler (helst skåldet)
  • 2 stk egg
  • 200 g melis
  • 1 ts bakepulver
  • 34 stk skåldede mandler
  • 1 ss sitronsaft

    Slik gjør du

  • Forvarm ovnen til 180 C.

    1. Mal mandlene i hurtigmikser. Tilsett resten av ingrediensene, unntatt de skåldete hele mandlene. Bland alt sammen til en tykk røre.

    2. Ta melis på hendene og form ca. 24 runde baller av røren. Klem dem lett i melisen slik at de er godt dekket, og klem fast en mandel på toppen av hver kake.

    3. Sett kjeksene på et stekebrett og stek dem i ca 15 minutter eller til de er faste og har blitt litt gylne. Avkjøl på rist, og oppbevar i tett boks.

    Kjeksene er spesielt gode til iskrem og fløtedesserter som multekrem.