2022 byr på en ny (og overraskende) kaketrend

Si hei til helt "nye" retninger i det søte kjøkkenet når vi ser nærmere på trenden som ligger på lur.

kaketrend 2022
© Getty Images

Generelt er britene bakeglade folk og flere kaketrender som kommer til Norge har ofte hatt sin begynnelse akkurat der.

Derfor er det interessant at søk etter noe så 70-talls aktig som gelé steg i 2021 ifølge statistikk over Storbritannias Pinterest-søk.

Det er nærmere bestemt ordene: "jelly art cake", som blir skrevet inn i søkefeltet, og frasen opptrer nå som en av 4 spirende kaketrender som britene skal holde øye med i 2022.

Her hjemme kjenner de fleste av oss nok best den bevegelige massen fra amerikanske sykehusserier, hvor den blir servert for pasienter i små begere under navnet Jell-O.

Noen er kanskje så heldig at de har minner fra bestemors kjøkken, hvor den innkapslet frukt på 70-tallet, eller spiser det nå som siste touch på en ostekake.

Men det er mer enn tall fra Pinterest som tyder på at geléen skal tilbake på kakefatet.

I Netflix' populære "Bake Squad" program fra 2021 tryllet hele to av deltakerne gelé-kaker frem som sine bud på en festlig dessert.

Mest oppsiktsvekkende var en kake med kunstferdige blomster som ble injisert i kupler av gelé.

Og det er akkurat det som er kvaliteten ved den dirrende desserten: de visuelle mulighetene! For det den kanskje taper på konsistensen, vinner den på visuell wow-effekt! Se bare nedenfor:

Det gjennomsiktige materiale som lages på vann og gelatin kan fylles med smak og farge etter eget ønske og brukes både som selvstendig dessert eller som toppen av en kake.

Nå er spørsmålet bare om du hopper med på trenden?