Julen 2022: Stor guide til hjemmelaget julepynt

Den herlige juletiden nærmer seg, og det er på tide å gå i gang med årets hjemmelagde julepynt. Vi har samlet de beste idéene til hjemmelaget julepynt - og her er det noe både for store og små.

Julepynt som du lager selv

Det er ingenting som kan skape mer julestemning enn hjemmelaget julepynt!

Og det finnes så mange forskjellige varianter du kan kaste deg ut i når du vil lage noe nytt til julekassen: Flettet julehjerter, søte nisser, heklet julehjerter, appelsiner, papirmisteltein og mye, mye mer.

Vi har samlet våre beste bud på hjemmelaget julepynt nedenfor, hvor du også kan gå direkte videre til våre detaljerte guides.

Heklet julepynt som du selv kan lage

Heklet julepynt
© Styling: Julie Løwenstein, Foto: Anitta Behrendt

Er du god til å hekle? Så skal du selvfølgelig hekle din egen julepynt. Det gir noe ekstra personlighet til julen, og så kan du lage julepynten akkurat slik som du ønsker.

Julekuler, små juletrær og reinsdyr. Det er kun fantasien (og kanskje også hekle-ferdighetene dine), som setter grenser for hvilken julepynt du kan trylle frem på heklenålen.

Finn frem hekle-utstyret, lag en kopp varm kakao og kast deg over en av våre 25 idéer til heklet julepynt.

Du finner også enguide til den fineste heklede mistelten.

Hjemmelaget julepynt av papir

Hjemmelaget julepynt av papir
© Styling: Julie Løwenstein, Foto: Anitta Behrendt

Har du ikke alt mulig forskjellig til å lage allverdens hjemmelaget julepynt, så kan du heldigvis også komme langt med et A4 papir.

Du kan nemlig brette og klippe kjempefin julepynt av papir - og har du ikke helt ensfarget papir, så kan du også bare bruke en side fra en gammel bok eller lignende.

Hjemmelaget julepynt du kan lage med barn

Hjemmelaget julepynt
© Styling: Julie Løwenstein, Foto: Anitta Behrendt

Der er noe ekstra herlig med julekos sammen med barn som opplever julens tradisjoner som ekstra magiske!

Én av de tingene som mange elsker å samles til er klipp & lim stunder.

Sett på julemusikk, fyll en skål med godteri og velg deres favoritter fra listen med idéer til julepynt du kan lage med barn - de fleste idéene krever kun ting som de fleste allerede har hjemme.

Appelsiner er genialt som julepynt

Julepynt av appelsiner
© Styling: Rikke Graff Juel, Foto: Anitta Behrendt

Appelsiner hører julen til! Og det er mange forskjellige måter du kan bruke de til å pynte med.

Vi har alle sammen prøvd å lage de klassiske appelsinene med nelliker i. Men faktisk kan du lage mye annen julepynt av appelsiner. Det er både enkelt, billig og dufter herlig!

Pynt til jul med hjemmelagde nisser

Hjemmelaget nisse
© Søstrene Grene

Det er vanskelig å si 'julepynt' uten å si 'nisser'.

Vurderer du å kaste deg ut i hjemmelaget julepynt, er det åpenlyst å lage en nisse eller to. Du kan lage de på alle mulige forskjellige måter - ja, vi har faktisk samlet hele 15 forskellige måter du kan lave nisser på hjemme.

Uansett hvilken du velger så er det selvfølgelig best hvis du også har masse pepperkaker og varm kakao eller glögg tilgjengelig mens du lager den.

Tell ned til jul med en hjemmelaget adventskrans

Hjemmelavet adventskrans
© Styling: Rikke Graff Juel, Foto: Anitta Behrendt

En af de helt oplagte ting at lave selv er årets adventskrans. Udover at en adventskrans skal have fire lys, er der ingen regler for, hvordan den skal se ud, og du kan lave den af alverdens forskellige ting.

Skal den være farverig, holdes i klassiske julefarver, eller vil du måske kun bruge ting, du kan finde på skovbunden? Mulighetene for en hjemmelaget adventskrans er mange.

TIPS Før du kaster deg over prosjektet så har vi samlet noentips til, hvordan du sikrer deg det beste resultatet.

Brett hjemmelagde julestjerner

Hjemmelaget julepynt
© Styling: Julie Løwenstein

Vi henger de i vinduet og på juletreet. Vi bruker de i diverse juledekorasjoner. Og så setter vi en på toppen av juletreet. Ja, det er selvfølgelig julestjernen vi snakker om.

Vil du kaste deg ut i å lage dine egne, kan du for eksempel prøve denne XL julestjernen som gir ekstra wow-effekt.