11 idéer til søte nisser som du selv kan lage, hekle, male og sy

Med disse 11 søte ideene til unike og fantastiske julenisser er det bare å finne frem nål, tråd, saks og limpistol.

DIY julenisser julepynt
© Getty Images

Hver nisse har sin egen historie. Noen er store, noen er små. Noen vennlige, andre rampete. Felles for dem alle er at de har hver sin historie de gjerne vil fortelle deg.

Her får du inspirasjon til 11 DIY-nisser som kan lages selv - enten om det gjøres ved å hekle, sy, lime eller knyte. Det er bare kreativiteten som setter grenser.

Det finnes nisser som kan henge og pynte treet, sitte i en bokhylle eller være med som en del av juleborddekkingen. Her finner du en oversikt over enkle og søte nisser som du kan lage selv – eller kanskje sammen med familie og venner mens vi venter på at julen skal ringes inn?

Nisser i naturmaterialer

Gi konglene nytt liv

Disse konglene har fått på seg luer og skjegg av garn. Ta en tur i skogen og samle litt av hvert som naturen har å by på, og bruk det til juledekorasjonene. Kongler er du hvertfall nesten garantert å finne!

Små nissevenner

Her er tre konglenisser med føttene godt plantet på bakken. De sier ikke så mye, men setter stor pris på å være kledd for å takle vinterkulda. Bruk filt i forskjellige farger som klær og treperler til ansiktene. Hvis de bestemmer seg for å dra ut på en tur kan du alltid høre hvor de er – det vil nemlig bjellene i nisseluen avsløre.

Nisser av garn

Heklede nisser

De små glade hodene henger og smiler til deg i den deilige førjulstiden. De koser seg på treet, men vil også elske å pryde julegavene du gir bort til nære og kjære. Er du en erfaren hekler vil du enkelt kunne lage et par stykker på én kveld. Understrek julegleden ved å feste de i en glittersnor.

Psst: Her er 25 andre ideer til heklet julepynt du kan lage selv

Heklet nissefar

Denne søte, heklede nissen vil virkelig skape julestemning. De heklede figurene er ganske enkle å lage og når de fylles med bomullsull eller plastgranulat er de fine å ha sittende i stua.

Jule-servietter

Det kan aldri bli for mange nisser! Selv serviettene skal pyntes, og hvorfor ikke dekorere de med en søt nissering? Denne oppskriften er enklere enn den ser ut som.

Fargerike nisser

Du trenger ikke kunne strikke eller hekle for å lage disse fantastiske nissene. De er myke og mobile og kan plasseres rundt om kring i huset. Fremgangsmåten er enkel; bare bruk mye garn og knyt det sammen med noen knuter.

Sydde nisser

Nisse-lenke

Disse nissene liker å henge på juletrær eller rundt omkring i huset for å skape julestemning. Her kan du selv variere uttrykket på nissene og få de til å stå i stil til ditt hjem og din personlighet.

Nisser i filt

Bruk rester av filt til å lage disse søte nissene som både kan henge på trær eller pryde julebordet.

DIY nisser

Enkle nisser

Denne nissen er opplagt å lage for de minste i familien. Mal røde og hvite ispinner og sett dem sammen til en fin julenisse med skjegg og nisselue. Bruk limpistol eller kontaktlim for å sette sammen nissen og heng den på treet når tiden er inne.

Jo enklere, jo bedre

Den klassiske hjemmelagde nissen må selvfølgelig med - dorullnissen! Her er det bare fantasien som setter grenser for hvordan resultatet blir. Her er det bare å finne frem doruller, stoff, lim og tråd.

Nisser på skitur

Hvis du vil prøve deg på en litt mer avansert variant kan du hente inspirasjon fra denne fantastiske julepynten.

Vil du ha mer tips til julepynt? Her er 14 fine og unike adventsstjerner