Slik sjekker du om vannmelonen er god, søt og sprø!

Sommertid er tid for vannmelon, men hvis du også elsker den grønne melonen, vet du også at den til tider kan skuffe. Det gjør vi en slutt på!

© iStock

Forskjellen mellom en god og en ikke-så-god vannmelon er vanskelig å spotte hvis du bare bruker øynene.

De er vanligvis grønne med litt skiftende grønnere striper, og på mange måter kan det være vanskelig å avgjøre om du holder en vinner eller en av de dårligere!

Eller snarere: det kan være hvis du ikke kjenner til de tre triksene som avslører hva som skjuler seg bak det grønne skallet!

Hvordan vet du om vannmelonen din er god:

  • 1 BANK PÅ DEN Du kjenner sikkert allerede til dette trikset, men har kanskje ikke hatt suksess hver gang med denne metoden. Dette er fordi det trengs mer! Start imidlertid med dette - lyden skal være tung og hul.

  • 2 FINN DEN GULE FLEKKEN Kanskje du trodde det var et dårlig tegn på at det var en lysere, gul flekk på melonen? Det er faktisk vitnet på at melonen din har fått ligge og kose seg i solen hvor den har kunnet samle saft og krefter. Og det er en god ting!

  • 3 GI DEN ET LØFT En god vannmelon er en TUNG vannmelon! Så enkelt er det. Men hva er riktig vekt tenker du kanskje. Det kommer an på størrelsen, men hvis du tar deg selv i å bli overrasket over tyngden i forhold til størrelsen når du plukker den opp, er det et ganske godt tegn.

Med disse tre triksene på plass håper vi at du aldri mer trenger å komme hjem med en smakløs og melete opplevelse.

3 grunner til at vannmelon er noe av det beste med sommeren:

  1. Forfriskende: Vannmelon består hovedsakelig av vann, som virker fuktighetsgivende og slukker tørsten på varme sommerdagene.

  2. Søt og saftig smak: Vannmelon har en naturlig sødme og en saftig tekstur uten å være for tung eller rik på kalorier.

  3. Naturlig innhold av vann og elektrolytter: Vannmelon er rik på vann og naturlige elektrolytter som kalium, som bidrar til hydrering og gjenoppretting av elektrolyttbalansen i kroppen.

PSSST Bruk vannmelonen din til å lage en deilig og appetittvekkende vannmelonmojito .