De 7 største boligtrendene i 2022 ifølge Pinterest

Nok en gang spår det populære bildemediet fremtidens interiørtrender.

© Getty Images

I sin årlige trendrapport har Pinterest offentliggjort en statistikk over hvilke søk som har økt mest i året som gikk, og som de forventer at vi vil se mere av i 2022.

Listen er inndelt i forskjellige kategorier, og de gir blant annet sitt bud på hvilke boligrelaterte trender vi kommer til å se i det nye året.

Er du nysgjerrig på hvilke trender Pinterest forutser blir populær i hjemmet i 2022, så har vi samlet de viktigste nedenfor.

1. Buede former

Denne trenden har allerede gjort seg gjeldene for sofamoten i 2021, men nå lanserer Pinterest ideen om at det ikke bare er sofaene våre som skal ha buede former i 2022.

I følge rapporten vil folk investere i innredning som buede kjøkkenøyer, og buede barløsninger som har økt med hele 104 % i søk.

2. Gresk nostalgi

Nostalgi vil gå tilbake til røttene i 2022, og om vi skal tro Pinterest er tiden inne for å hente inspirasjon fra antikkens Hellas og investere i alt fra 'korintisk innredning' til 'Afrodite-inspirert tapet'.

3. Et rom for følelser

Allerede i fjor begynte vår lengsel etter en lukket dør å kunne ses i de søk som vi foretok oss på det sosiale medie. Kanskje har mye hjemmetid virket som katalysator for den økte interessen for mer lukket planløsning?

Vi ser hvertfall at trenden tas til neste nivå med årets økning i søk som 'krystall rom', 'små bibliotek' og 'raseri rom'. Mye tyder på at vi trenger rom i hjemmene våre som vi kan flykte til, og få utløp for alle følelsene våre.

4. Grønt, grønnere, GRØNNEST

Grønne planter i ulike varianter har preget boligtrender i et par år allerede, og ønsket om å ta med oss naturen innenfor er kun blitt styrket gjennom de siste års globale lock down-tilstander.

Pinterest kan nå fortelle om en økning i søk etter planteløsninger som dominerer et helt område, og blant annet trender både 'staircase garden' og 'floral ceiling' blant Pinterest sine brukere.

5. Luksus i kriker og kroker

Nå skal de mer 'glemte' områdene i hjemmet endelig få oppmerksomhet. Hva med litt luksus på vaskerommet? Eller en ordentlig luksuriøs kjeller?

I 2022 vil folk gi luksuriøse makeovers til alle hjemmets kriker og kroker.

6. Arkitektur for dyrene

Å skjemme bort kjæledyrene er ikke lenger nok. I 2022 vil folk redesigne hjemmene sine med hunder og katter i spissen.

Alt fra 'luksuriøse katterom' til "hundeseng laget av møbler' trender blant Pinterest søk.

7. Finn ditt indre barn

Hvem sier at barna skal ha all moroa? Basert på årets tall spår Pinterest en økning i søk etter lekne ideer til eventyrrom og husker til voksne i 2022.

Vil du lese mer om hva fremtiden bringer, om vi skal tro Pinterests spådommer, kan du lese hele rapporten her.