Her er sofaene du snart kommer til å se overalt

2021 bringer med seg nye trender, og en av de mest fremtredende er den nye sofamoten for 2021/2022.

70-talls sofa trend
© Norr 11

Tiden er kommet for å tørke støvet av designsofaene vi har arvet av fjerne slektninger - i det siste er nemlig komfortable og klassiske 50/60-talls design blitt populære igjen.

Si velkommen til 70'talls-favorittene!

Det er sofaer med tyngde, rynker og bølger, ikke minst er de modulære og glade i hjørner. De trendy sofaene har ikke synlige ben, men står direkte på gulvet og inviterer til avslapning med sitt tilbakelente uttrykk.

trendy sofa 2021
Togo sofa
© Ligne Roset

De siste årene har vi sett den franske designklassikeren Togo-sofaen pryde i manges Instagram-feed som en av de største trendene.

Togo ble designet på 70-tallet og har siden sin debut på markedet i 1973 ikke hatt en eneste produksjonspause. Det estimeres at det har blitt laget mer enn 1 million eksemplarer og akkurat nå er spesielt vintage-versjonene i vinden.

En annen 70-talls favoritt er Mario Bellinis Camaleonda sofa (øverst).

Flere influensere har innredet med versjoner av denne i hhv. lær og buclé og britiske Vogue erklærte i februar sofaen for "instasofaen".

Også det sveitsiske møbelmerket De Sedes 70'er hit DS-600 opplever mye oppmerksomhet. Som sine italienske og franske kollegaer er den modulær og med puter og ryggparti som er alt annet enn standard.

Felles for alle, er at de så dagens lys på begynnelsen av 70-tallet.

Moderne 70-talls estetikk

I det siste har Norr 11 vist frem skjønnheten "Studio" - en sofanyhet, som på mange måter besitter de samme kvalitetene som nettopp DS-600 med ryggpartiet og setet.

Hos Hay har den siste sofanyheten "Quilton" også tydelige trekk fra 70-tallet, med sitt lave, benløse design med en svulmende silhuett.

I begge tilfeller er det snakk om modulsofaer som kan settes sammen slik at de passer perfekt til omgivelsene - som er tilfellet med deres populære "forfedre".

trendy sofa 2022
© Hay
Sofatrender for 2022
© Norr 11

Står det også sofa på innkjøps- eller ønskelisten din? Så burde du kanskje vurdere en trendy modell uten ben.

Les også:Fine sofabord i alle prisklasser