Sitroner har blitt det hotteste du skal innrede med akkurat nå

Høres rart ut, ikke sant? Bli klokere på trenden som for alvor topper nå!

© Getty Images

Som overskriften så fint antyder så har sitrusfrukter blitt mote! Særlig sitroner opplever et særlig - og for noen ganske overraskende - fokus for tiden.

Som så mange andre strømninger og trender så også denne dagens lys i moteverdenen, og har herfra rykket inn i våre hjem, hvor sitroner har blitt det heteste av det hete.

Her i Skandinavia kom sitronene for alvor inn i motebildet da Lovechild 1979 sendte sitronprint ned catwalken under deres SS18 moteshow.

© Lovechild 1979

På en sort og lyseblå bakgrunn, og med selskap av store grønne blader solte sitronene seg atter i glansen etter lengre tid i glemselen - hvor jo de fleste trender havner etterhvert.

Sitronen hadde sin storhetstid våren 2011, da Stella McCartney presenterte en kolleksjon med sitrus på hvit bakgrunn, og sitroner plutselig havnet på alles lepper. Både morgenkåper, minikjoler og vesker var en del av McCartneys kolleksjon som ble kopiert over en lav sko, til og med i form av et kakedesign! Og nå er den her igjen!

Fra garderobe til kjøkkenskap

I 2019 har sitrusfruktene tatt steget ut av garderoben, og inn i både porslenssamlingen og bilderammene våre.

Både Zara Home og H&M Home har lansert ymse steintøy med den gjenkjennelige formen, og Mado og Monika Petersen Art har designet lekre plakater med sitronen,

Men, det er ikke kun fortolkninger av sitroner som er i motebildet - også sitronen i seg selv.

Vi ser som aldri før at sitroner (og andre sitrusfrukter) brukes i reklame og kampanjer for diverse produkter. Rig-Tigs nye kanne og karaffel i gul og varm oransje blir vist frem sammen med masse sitroner og appelsiner. Lampen "W153 île" fra Wästberg fått selskap av en enkelt sitron, HAY bruker sitronene i deres "Kitchen Market"-bilder og Broste Copenhagen har et nett på forsiden av sin SS19-katalog.

© HAY Kitchen Market
© Broste Copenhagen
© Zara Home
© Wästberg
© Rig-Tig

Som du kanskje har konkludert med allerede, er dette en trend som er lett å kopiere.

For bare noe helt enkelt som å fylle et fat eller en fruktskål med ferske sitroner er en opplagt måte å følge trenden på, og kan gi spisebord og kjøkken en ny giv.

Og kanskje fordi det signalerer at du ikke er totalt talentløs på kjøkkenet, er det enda mer signalverdi i en bunke sitroner (gjerne med stilk og blader... for vi er vel ikke helt som alle andre, er vi vel?) enn i en stor blomsteroppsats.

De gir et klart inntrykk av at dette er et kjøkken hvor mat lages fra bunnen med de beste råvarer, og at du er typen som nyter de ekte tingene i livet. Dessuten er gul sesongens mest hypede farge i interiøret - og det må vi ikke glemme!

Så hva sier du? Ryker blomstene til fordel for sitrus?

TIPS Miks gjerne med andre sitrusfrukter som lime eller appelsin for et enda mer fargerikt uttrykk.

Vil du ta trenden helt ut kan du jo også dyrke ditt eget sitrontre!

© Getty Images
© Getty Images