Si farvel til hvite kronelys - dette blir høstens lystrend

Høst er ensbetydende med innekos i stearinlysets skygger. Men! Har du mange av den hvite sorten, kanskje du skal vurdere å legge de bort for en periode, og slenge deg på årets lystrend? Se med her.

© House Doctor

Lys opp høsten - bokstavelig talt

Nå som vi går mot mørkere tider er det på tide å tørke av støvet på lysestakene, og finne frem stearinlysene til den lange mørketiden.

Men tenk deg om en ekstra gang før du finner frem de hvite kronelysene fra bakerst i skapet.

I år skal nemlig lysestakene ha et litt mer festlig selskap - i hvert fall om vi skal tro trendene.

Allerede i fjor så vi eksempler på fargede og kule utforminger hos f.eks Hay, og nå er tiden kommet for å erklære dem som en reell trend.

Les også: Jotun lanserer nytt fargekart for 2020

Hva er trenden sånn helt enkelt?

Trenden omfatter i all sin enkelt ikke-hvite lys. Det er med andre ord et hav av muligheter, og en trend som er særdeles enkel å adoptere.

Du kan gå etter dem med struktur i overflaten. Det finnes blant annet lys som er vridde og lys med riller på markedet akkurat nå.

Du kan også satse på noen ensfargede lys i f. eks. blå eller syrin. Eller du kan piffe opp lysestakene med noen av de andre variantene som har kommet på markedet i år eller i fjor.

Ferm Living er et av merkene som innfrir dersom du vil følge trenden. De har både marmorerte lys og lys hvor en kontrastfarge går langs det hvite lyset. Nille har mange fine farger til en billig penge.

Også mindre butikker og produsenter selger fine, fargerike og annerledes lys. Sonte Interiør har stakelys i mange lekre farger og lys med riller, mens Tyrilys byr på lys i mange nydelige farger.

Har du virkelig DIY-ånden over deg kan du jo vurdere å støpe dem selv.

© Ferm Living
© Matilda Goad
© Ferm Living
© Kastanielys

Slik bruker du lysene i innredningen

Bruk lysene i lysestakene du ellers ville brukt kronelys i. En annen mulighet er å bruke dem til å pynte adventskransen når den tid kommer.

Du kan lete etter lys i like farger eller blande forskjellige nyanser og farger i klynger med matchende staker. Kun fantasien setter grenser!

Nå kan høsten bare komme!