Nå kan du tilbringe en natt på Downton Abbey!

Riktignok er det ikke Anna Bates som serverer frokosten, men det gjør til gjengjeld stedets virkelige butler.

© Airbnb

En opplevelse for livet

Få en opplevelse for livet når Highclere Castle - for mange bedre kjent som Downton Abbey - kan leies for én enkelt overnatting via Airbnb 1. oktober kl. 13.00 (norsk tid).

Men det er ikke hvem som helst som kan booke den eksklusive overnattingen - det er satt noen krav til overnattingsgjesten(e).

Du må blant annet ha en AirBnB-profil, ha gode anmeldelser og ikke minst være en dedikert fan av både stedet og serien.

Den ikoniske herregården med 300 rom er til daglig hjemmet til Lady og Lord Carnarvon, og har vært i familiens eie siden 1679. I anledning den nye Downton Abbey-filmen har familien imidlertid valgt å åpne hjemmet og tilby en én enkelt overnatting tirsdag den 26. november 2019.

© Airbnb

I familien Crawleys fotspor

Skulle du være så heldig at du er den som får booke overnattingen, vil du kunne se fram til en fullstendig uforglemmelig aften som Lord eller Lady etter alle kunstens regler.

Kveldens gjester vil bli servert cocktails i salongen etterfulgt av en tradisjonell middag servert av stedets butler. Middagen foregår i slottets fornemme spisesal i selskap med greven og grevinnen av Carnarvon.

Etter middagen serveres kaffen i det ikoniske biblioteket, før dere kan trekke dere tilbake til et av de nydelige soverommene med tilhørende bad.

Om det er Lady Marys, Lady Ediths eller Lady Sybils gemakker sier ikke annonsen noe om, men du er uansett garantert en overdådig innredning med et historisk sus.

© Airbnb
© Airbnb
© Airbnb

Neste morgen vil det naturligvis serveres en utsøkt frokost, før neste post på programmet blir en rundvisning i de pompøse gemakkene.

Klokken 11 er det på tide å ta farvel, og dere vil bli sendt godt avsted med en "spesiell gave fra Lord & Lady Carnarvon".

Spesielle (morsomme) husregler

I likhet med alle andre bookinger på Airbnb er det også noen regler for oppholdet.

  • Innsjekking finner sted kl. 16.00 - utsjekking kl. 11.00
  • Det er ikke tillatt å medbringe husdyr. Det er allerede 9 på eiendommen.
  • Det er ikke tillatt å røyke.
  • Alle aviser skal strykes.
  • Kun én butler pr. person.
  • Dresscode under middagen er "cocktail".
  • Sladder må kun utveksles i første etasje.
  • Overnatningen finner sted midt i uken fordi... "Helg - hva er det?".

Du finnet annonsen her - prisen er kun 150 pund. Utfordringen blir derfor å få være den som får lov til å kjøpe overnattingen.