9 sovesofaer som ikke går på kompromiss med estetikken

De færreste tenker "estetikk", når de hører ordet sovesofa. Men det er skjedd mye innen dette feltet de siste årene, og nå kan du få deg en flott sofa som forvandler seg til en komfortabel seng om natten. Se bevismaterialet her.

© Bolia

Uansett om det er til gjesteværelse, stuen eller student-hybelen, kan en sovesofa oppfylle behovet for flere funksjoner i et rom.

Heldigvis er det skjedd mye på designfronten når det kommer til disse forandringsparate møblene, og i dag kan du innrede med en sovesofa som løfter innredningen flere hakk. Her finner du våre absolutte favoritter på markedet.

9 flotte sovesofaer

Flott sovesofa Sofacompany
© Sofacompany

Moderne, minimalistisk sovesofa

Sovesofaen "Chill" fra Sofacompany har et stramt og strømlinet uttrykk, som er skapt av motedesigner Søren Le Schmidt, som er kjent for sitt minimalistiske, moderne design.

Sofaen kan bestilles i mange forskjellige tekstiler, men denne "greige" versjonen er et godt valg, hvis du vil sikre at den ikke blir raskt foreldet, stilmessig.

3 pers. sovesofa, 'Chill', Sofacompany, 13.999 kr. Fås kjøpt her.

Billig sovesofa fra Jysk
© Jysk

Liten og tidløs sovesofa

Komforten er ikke den aller beste, men til gjengjeld er prisen god og designet for å kunne lett innredes med.

3 pers sovesofa, "Varpelev", Jysk, 3.000 kr. Fås kjøpt her.

Bolia sovesofa
© Produsenten

Designer-sovesofa i gjennomført design

Hos Bolia finner du sovasofaer som har den ekstra finnishen. Det kan være vanskelig å se at det skjuler seg en sovasofa i denne skjønnheten.

3 pers sovesofa, 'Chloe', Bolia, 34.499 kr.

Liten billig sovesofa
© Ikea

Den billigste sovesofaen på markedet

I hvert fall den billigste vi kunne finne. Så dersom budsjettet er smått er det bare å dra innom Ikea, hvor du for under 1.000 kr kan skaffe deg en sovesofa.

2 pers sovesofa, 'Hammarn', Ikea, 899 kr. Fås kjøpt her.

Sovesofa og daybed
© Produsenten

Fra daybed til dobbeltseng

Dette budet på en flott sovesofa kan styles både som daybed og som sofa, avhengig av hvordan du bruker putene - stilt opp langs veggen, eller lagt ned, som på bildet.

Daybed, 'Sigmund', Innovation Sovesofa, 10.795 kr. Fås kjøpt her.

Sovesofa maskulin
© Produsenten

Sovesofa i maskulint design

North Livings bud på en sovesofa er i den billigere ende og kommer i et maskulint design. Den vippes enkelt ned til en seng og er komfortabel både som seng og sofa.

Sovesofa, 'Sly', North Living, 6.999 kr. Fås kjøpt her.

Sovesofa 60-talls look
© Produsenten

60- talls look sovesofa med mørke treben

Hvis kriteriet for en god sovesofa er at den ikke skriker "jeg er en seng", så er denne et prakteksemplar. Det fine designet med et lite mellomrom mellom rygglenet og puten, og de buede formene minner om 60-talls estetikk. Når den transformeres til en seng er den 120 cm bred.

Sovesofa, 'Unfurl', Sovesofaspesialisten, 8.996 kr. Fås kjøpt her.

Sovesofa lærutseende
© Produsenten

Sovesofa i lærutseende

Akkurat nå hitter de ekstra avslappede sofaene, med organisk og nærmest utflydende form, som for eksempel ses hos denne sofaen. En sovesofa som ikke er som de fleste!

2-pers sovesofa, 'Faith', A-møbler, 2.998 kr. Fås kjøpt her.

Minimalistisk sovesofa
© Produsenten

Sovesofa med futonmadrass

Denne minimalistiske sovesofaen fra Karup er det perfekte valget hvis du ønsker en nordisk/japansk stil med lave møbler, lyst tre og naturlige tekstiler. Sovesofaen her er utstyrt med en futonmadrass. Som en ekstra bonus er treet FSC-sertifisert.

Sovesofa, 'Roots 140', Karup hos Chilli, 4.995 kr. Fås kjøpt her.

Les også: 10 himmelske soverom