Krydderurter: Slik innreder du med friske urter på kjøkkenet

Friske krydderurter kan bringe liv og farge inn på kjøkkenet ditt. Vi har samlet et galleri med forslag til hvordan du kan innrede med de grønne og velduftende plantene.

Krydderurter i køkkenet

Dekorer med grønne og velduftende krydderurter på kjøkkenet

Hvis du ikke er så heldig å ha en liten hage hvor du kan dyrke alle slags krydderurter, frykt ikke!

Du kan også enkelt dyrke dem inne på kjøkkenet. I tillegg til at de lukter herlig og frisker opp kjøkkenet, er de også alltid i nærheten når du er igang med matlagingen.

Mulighetene for å dekorere med glimt av det grønne er mange. Gå for ulike høyder, farger og former for en fargerik og friskt uttrykk, eller heng dem på veggen i krukker og la dem spre duft derfra. Oppbevar for eksempel også urtene i fine og dekorative krukker, potter, glass, kopper eller bokser for å skape mer personlighet på kjøkkenet.

Scroll deg gjennom galleriet og finn massevis av inspirasjon til hvordan du kan dekorere med urter på kjøkkenet.

PSST... Nederst i artikkelen kan du finne inspirasjon til hvordan urtene også kan skape liv i hagen.

Hvilke urter bør du velge?

Det er et hav av forskjellige urter. Og selv om det er fristende å velge de flotteste urtene, er det selvfølgelig lurt å tenke seg om to ganger og velge de du faktisk bruker i matlagingen.

For eksempel er basilikum, sitronmelisse, laurbær, rosmarin og persille spesielt godt egnet til å stå i vinduskarmen på kjøkkenet.

Hvis de grønne fingrene dine fortsatt er i nybegynnerfasen, finnes det også urter som er lettere å ta vare på, som gressløk, mynte, timian, oregano og salvie.

LES OGSÅ om denne vakre plantetrenden

Hvorfor nøye seg med bare kjøkkenet?

Er du så heldig å ha et uterom, er det ingen grunn til å nøye deg med bare å dyrke urtene inne på kjøkkenet.

Du trenger ikke ha en stor hage for å dra nytte av de grønne og friske urtene – selv noen få enkelt urter i hagen er med på å skape liv og hygge.

Dyrk for eksempel urtene i forskjellige potter nær hagedøren på terrassen eller balkongen slik at du enkelt kan plukke dem. Har du litt større uterom – og er en flittig bruker av de friske urtene – kan du også lage et stort bed, hvor de kan få vokse seg store og spre duft i hele hagen.

Gode urter til hagen inkluderer blant annet oregano, mynte, løpstikke og gressløk.

Finn inspirasjon til hvordan du kan dekorere med urter i hagen nedenfor.

TIPS Urtene har det best i le og beskyttelse, og det er derfor lurt å ha dette i bakhodet når du skal velge hvor i hagen du skal plassere dem.