Her er våre favorittkjøkken fra Ikea

Å bestemme seg for et nytt kjøkken er ikke nødvendigvis så lett. Vi har samlet de fineste kjøkkenene fra Ikea - som hjelp på veien til ditt nye kjøkken!

Ikea kjøkken
© Produsenten

Inspirasjon på veien mot nytt kjøkken

Har det gamle kjøkkenet blitt for trangt, for mørkt, for slitt eller er det rett og slett på tide med en stilforandring?

Veien til et nytt kjøkken kan være kronglete og lang, men det kan også være gøy og bli en drøm som går i oppfyllelse.

Nøkkelen til å få kjøkkenet du ønsker deg er å finne løsningene som dekker dine behov.

For mange er kjøkkenet hjemmets hjerte, et sosialt møtepunkt for hele familien fylt med liv og mange ulike aktiviteter. Ikke nødvendigvis kun med det som er mest praktisk eller trendy, men det som best reflekterer hvem du er og hvordan du lever livet ditt

Svart kjøkken - en trend med karakter

Vi lar oss inspirere av kjøkken i mørkere fargetoner og svart kjøkken et hett alternativ til grått. I tillegg til å skape en kul kontrast, har det masse karakter, synes vi!

Lerhyttan fra Ikea er et svart kjøkken som har tradisjonelle rammer rundt dørene og et innfelt finerpanel. Vitrineskapene forsterker den klassiske stilen. Dette kjøkkenet passer godt om du ønsker et klassisk kjøkken med et litt røffere tilsnitt. Kombinerer du det med hvite metrofliser over benkeplaten får du et snev industriell stil. Røft og stilig!

Vadholma oppbevaringsserie som består av hyller, skuffer og vinhyller i treverk tilfører varme og mykhet til Lerhyttan kjøkkeninnredning. Kjøkkenøyen med stativ gir i tillegg masse ekstra plass. En soleklar favoritt!

svart Ikea kjøkkenøy

En kjøkkenøy gir deg masse ekstra plass til utstyr og denne har en industriell stil.

© Produsenten

Et miljøvennlig Ikeakjøkken

Frontene i Kungsbacka-serien kommer i matt antrasitt-grått, og er lette å holde rene på grunn av plastbelegget – som stammer fra resirkulerte flasker. Treverket er også fra resirkulert tre, så dette kjøkkenet er i høyeste grad et miljøvennlig valg. Helt klart en miljøvennlig favoritt!

Designkjøkken-look på budsjett

Den mest interessante nyheten i fjor var kanskje de nye fronterne til kjøkkenet i mørkt tre, som gjør drømmen om et designlaget kjøkken litt mere oppnåelig.

IKEA lanserte nemlig to forskjellige fronter i mørkt tre. 'Hasslarp' med et vakkert mønster og 'Sinarp' i "et helt stykke tre".

Tidløst kjøkken i grått

Grå kjøkkenfronter og messing er en kombinasjon vi aldri går lei og perfekt om du synes svart blir for drastisk.

BODBYN kjøkken er en gammel favoritt som fortsatt henger med i toppen av listen!

Moderne kjøkken som passer til alt

Slette fronter - med eller uten håndtak. I matt overflate eller i høyglans. I farger eller helt hvitt. Det finnes så mange varianter å velge imellom.

VOXTORP kjøkken fra Ikea har vært med en stund og de hvite flatene med integrerte håndtak er vanskelig å ikke like. Du trenger ikke nødvendigvis å ha en minimalistisk stil!

Frontene kommer i tillegg til hvitt i en beige, høyglanset overflate og i en valnøttmønstret for de som ønsker et varmere uttrykk.

minimalistisk Ikea kjøkken

Gjør kjøkkenet mer spennende med disse fine frontene.

© Produsenten

Bærekraftige kjøkkenfronter

FRÖJERED er de aller første IKEA kjøkkenfronter i bambus og er et godt bærekraftig valg til kjøkkenet.

Den lyse fargen er superfin på kjøkkeninnredningen, og disse enkle, men lekre kjøkkenfrontene i bambus passer perfekt til en lys og skandinavisk stil.

Ikea kjøkken i lyst treverk

Treverk er vakkert og tidløst, og helt perfekt i en skandinavisk stil!

© Produsenten

Hvordan montere kjøkken fra Ikea?

For noen år siden ble Faktum- systemet erstattet med Metod-systemet og størrelsene endret. Med Metod-systemet øker høyden og bredden symmetrisk fra 20 cm og oppover, og du får overskap i opp til 100 cm høyde, og benkeskapene er 80 cm i stedet for 70 cm.

For deg som skal planlegge, tegne og montere ditt eget kjøkken betyr det at du kan lage innmaten uten å måtte bekymre deg for om fronten skal passe - for det skal den alltid kunne gjøre!

Metod-systemet kommer også med en monteringsskinne slik at du enkelt skal kunne endre på innredningen, samtidig som du er garantert bene linjer ved montering.

Få mer inspirasjon sendt direkte til innboksen din!