Ikea kjøkken
© Produsenten

Her er våre favorittkjøkken fra Ikea

Å bestemme seg for et nytt kjøkken er ikke nødvendigvis så lett. Vi har samlet de fineste kjøkkenene fra Ikea - som hjelp på veien til ditt nye kjøkken!

21. februar 2019 av Julie Liiljeroth

Inspirasjon på veien mot nytt kjøkken

Har det gamle kjøkkenet blitt for trangt, for mørkt, for slitt eller er det rett og slett på tide med en stilforandring? Veien til et nytt kjøkken kan være kronglete og lang, men det kan også være gøy og bli en drøm som går i oppfyllelse. Nøkkelen til å få kjøkkenet du ønsker deg er å finne løsningene som dekker dine behov. Interiørsjef i Ikea, Jøril Kørperud Johnsen, beskriver kjøkkenet slik:

– Kjøkkenet er for mange hjemmets hjerte, et sosialt møtepunkt for hele familien fylt med liv og mange ulike aktiviteter. Et rom som hver dag fylles med det som virkelig betyr noe for akkurat deg. Ikke nødvendigvis kun med det som er mest praktisk eller trendy, men det som best reflekterer hvem du er og hvordan du lever livet ditt, sier hun.

Svart kjøkken - en trend med karakter

svart kjøkken fra Ikea
Inspirasjon til nytt kjøkken

Ikea har flere svarte kjøkken i litt forskjellige stiler. En av våre favoritter er det nye Lerhyttan som er i en klassisk stil med et røft tilsnitt.

© Produsenten

Vi lar oss inspirere av kjøkken i mørkere fargetoner og svart kjøkken et hett alternativ til grått. I tillegg til å skape en kul kontrast, har det masse karakter, synes vi! 

Lerhyttan fra Ikea er et svart kjøkken som har tradisjonelle rammer rundt dørene og et innfelt finerpanel. Vitrineskapene forsterker den klassiske stilen. Dette kjøkkenet passer godt om du ønsker et klassisk kjøkken med et litt røffere tilsnitt. Kombinerer du det med hvite metrofliser over benkeplaten får du et snev industriell stil. Røft og stilig! 

Vadholma oppbevaringsserie som består av hyller, skuffer og vinhyller i treverk tilfører varme og mykhet til Lerhyttan kjøkkeninnredning. Kjøkkenøyen med stativ gir i tillegg masse ekstra plass. En soleklar favoritt!

svart Ikea kjøkkenøy
Ikea kjøkkenøy

En kjøkkenøy gir deg masse ekstra plass til utstyr og denne har en industriell stil.

© Produsenten

Blir et heltsvart kjøkken for voldsomt i hjemmet ditt, kan du heller gå for et kjøkken med enkelte svarte fronter som Uddevalla kjøkken fra Ikea. Frontene er dekt med tavleoverflate og er av den uhøytidelige og lekne varianten som innbyr til kreativitet. Her kan du skrive beskjeder, oppskrifter eller tegne det du har på hjertet. 

Ikea kjøkken med tavle på frontene
Svart kjøkken med tavlemaling

Slipp løs kreativiteten med kjøkkenfronter som du kan skrive på! 

© Produsenten

Et miljøvennlig Ikeakjøkken

Frontene i Kungsbacka-serien kommer i matt antrasitt-grått, og er lette å holde rene på grunn av plastbelegget – som stammer fra resirkulerte flasker. Treverket er også fra resirkulert tre, så dette kjøkkenet er i høyeste grad et miljøvennlig valg. Helt klart en miljøvennlig favoritt!

Pris for kjøkkenet som er avbildet: 27 900 kr (uten hvitevarer/belysning). 

ikea kjøkken som er svart og miljøvennlig
Kjøkken som inspirerer

La deg inspirere av den miljøvennlige tanken som ligger bak det svarte kjøkkenet og resirkuler du også!

© Produsenten

Grått kjøkken er fortsatt hot

Grå kjøkkenfronter og messing er en kombinasjon vi aldri går lei og perfekt om du synes svart blir for drastisk. Bodbyn kjøkken er en gammel favoritt som fortsatt henger med i toppen av listen!grått kjøkken fra Ikea
Grått kjøkken

Så fint i kombinasjon med messing!

© Produsenten

Moderne kjøkken som passer til alt

Slette fronter - med eller uten håndtak. I matt overflate eller i høyglans. I farger eller helt hvitt. Det finnes så mange varianter å velge imellom. Voxtorp kjøkken fra Ikea har vært med en stund og de hvite flatene med integrerte håndtak er vanskelig å ikke like. Du trenger ikke nødvendigvis å ha en minimalistisk stil! Frontene kommer i tillegg til hvitt i en beige, høyglanset overflate og i en valnøttmønstret for de som ønsker et varmere uttrykk. Jippi! 

hvitt og minimalistisk Ikea kjøkken
Enkelt og hvitt

Gjør et helt hvitt kjøkken mer spennende med en fin benkeplate!  

© Produsenten

Kjøkkenfronter i lyst treverk

Lyst treverk er superfint på kjøkkeninnredningen, og disse enkle, men lekre kjøkkenfrontene i ask passer perfekt til en lys og skandinavisk stil.

Frontene heter Askersund, her vist med Tutamo skap i ask og benkeplaten Ekbacken. Prisene på Askersund kjøkkenfronter starter på 115 kr (skuffefront). 

Ikea kjøkken i lyst treverk
Lys og skandinavisk stil

Treverk er vakkert og tidløst, og helt perfekt i en skandinavisk stil!

© Produsenten

Hvordan montere kjøkken fra Ikea?

For noen år siden ble Faktum- systemet erstattet med Metod-systemet og størrelsene endret. Med Metod-systemet øker høyden og bredden symmetrisk fra 20 cm og oppover, og du får overskap i opp til 100 cm høyde, og benkeskapene er 80 cm i stedet for 70 cm.

For deg som skal planlegge, tegne og montere ditt eget kjøkken betyr det at du kan lage innmaten uten å måtte bekymre deg for om fronten skal passe - for det skal den alltid kunne gjøre! 

Metod-systemet kommer også med en monteringsskinne slik at du enkelt skal kunne endre på innredningen, samtidig som du er garantert bene linjer ved montering.

Synes du at monteringen av Ikea kjøkkenet ditt allikevel byr på utfordringer, har interiørsjef i Ikea Jøril Kørperud Johnsen et godt råd til deg:

– Start i hjørnet og med veggskapene!

Få mer inspirasjon sendt direkte til innboksen din!

Håndplukket til deg

Kanskje du også er interessert i...