8 ideer til smart lagring av krydder

Poser og beholdere med diverse krydder pleier å havne overalt, men det ER faktisk mulig å unngå basilikum i hele skuffen - sjekk ut 8 ideene til smart lagring av krydder.

Krydderi opbevaring
© Getty Images

Krydder er essensielt i ethvert kjøkken - det er det som gir maten vår smak.

Imidlertid bruker man ofte ikke så mye om gangen, og de mange posene, flaskene og beholdere ligger derfor ofte i en skuff eller en hylle.

Det kan ta evigheter å finne det rette krydderet, og hvis en pose går i stykker, blir det fort rot.

For å unngå dette krydderkaoset har vi satt sammen 8 forslag til smart oppbevaring av krydderet ditt, som forhåpentligvis kan gjøre hverdagen din litt enklere.

1. Den klassiske krydderhyllen

Krydderhyllen er en klassiker av en grunn. Den kan tilpasses for å matche stilen din, og med matchende krukker og smarte klistremerker er dette en genial løsning. Heng krydderhyllen på veggen slik at du alltid har krydderne tilgjengelig under matlagingen.

Krydderhyllene kommer i forskjellige størrelser, så bor du lite kan du velge en av de mindre versjonene og henge den der du ellers ikke får plass til noe annet. Dermed utnytter du også plassen best mulig.

2. Den smarte skuffeinnsatsen

En annen klassisk måte å organisere krydder på er i en skuff. Her er krydderne gjemt bort, og beholderne til krydderne er derfor ikke like viktige.

Men du kan optimalisere denne klassiske løsningen med en smart innsats. Slik unngår du at det plutselig blir kaos i skuffen, samtidig som du får bedre og tydeligere oversikt over hvilke krydder du har.

3. Det roterende brettet

Et roterende brett fungerer godt til mer enn kake. Ved å legge krydderne dine på et roterende brett, kan du enkelt få oversikt over dem alle – også de som pleier å stå bakerst i skapet. Du kan ganske enkelt snu på brettet, og enkelt som det er alle krydderne tilgjengelig.

4. Plassbesparende magneter

Oppbevaring av krydder kan noen ganger virke som bortkastet plass – spesielt fordi du over tid ender opp med å ha mange forskjellige som du kun bruker en gang iblant. Med magneter kan du plassere krydderne akkurat der det passer deg, og dermed ikke bruke noe av den knappe hylleplassen.

Det åpenbare stedet er på siden av kjøleskapet, men i prinsippet kan du plassere dem hvor du vil. Det er bare å montere en jernoverflate som krydderne kan feste seg til. Innsiden av skapdørene dine er et opplagt sted for krydderne hvis du vil gjemme dem litt bort, men det er bare fantasien som setter grenser.

TIPS Du kan enkelt lage dine egne magnetbeholdere ved å lime sterke magneter på lokket av krydderbeholderne.

5. Lag en oversikt i skuffen

Vi har alle prøvd å ha en organisert krydderskuff, men det eneste som kan ses når skuffen åpnes er lokket på alle krydderne. Du ender derfor opp med å måtte løfte alle beholderne for å finne det riktige krydderet.

Men du kan faktisk enkelt unngå dette tidkrevende problemet – og løsningen er ganske enkel; Skriv navnet på krydderet på toppen av lokket. Da kan du enkelt og raskt finne krydderet du leter etter, uten å måtte løfte opp alle beholderne én etter én.

Du kan enten investere i mange lignende beholdere, eller bare skrive eller sette etiketter på toppen av beholderne som krydderne kommer i.

6. Nytt liv for gamle flasker og glass

Det kan fort bli dyrt om du må ut og kjøpe nye beholdere til krydderne dine - men det trenger ikke være det.

Selv om det kan ta litt tid å sette sammen, kan du lagre krukker og lokk som andre matvarer kommer i og gjenbruke disse til krydderoppbevaring.

Hvis du ønsker å gi glassene et enhetlig utseende, kan du male lokkene eller sette like etiketter på dem. Skriv innholdet i glasset på utsiden slik at du raskt kan finne det du trenger.

7. Den flotte oppbevaringen

Oppbevaring høres sjelden veldig spennende ut. Men du kan faktisk finne noen fine glassbeholdere som krydder kan oppbevares i, som både er estetisk flotte og praktiske.

Finn frem noen fine glassbeholdere med lokk og la de stå på et brett eller lignende på kjøkkenbordet. Da utgjør de begge en del av innredningen din, og de er alltid tilgjengelig når du lager mat.

8. Den skjulte krydderhyllen

Det er ikke alle som synes det er fint å ha krydder stående fremme – heller ikke om du prøver å kamuflere dem i diverse fine beholdere.

Finn derfor en hylle som du kan henge på innsiden av en skapdør eller lignende. Da er krydderne gjemt ut av veien, uten at de tar opp skapplass som du kunne ha brukt til noe annet.